Avalanche ei jäta jonni

Colorado Avalanche on juba pikemat aega mänginud ilma Erik Johnsoni ja Nathan MacKinnonita, kuid püsib sellest hoolimata endiselt playoffide võidujooksus. Viimasel ajal on kaotatud harva ja tänu sellele on mulluse Kesk divisjoni võitja lootused elus.

(foto: Jae C. Hong/AP Photo)
Patrick Roy meeskond on oma viimasest 16-st kaotanud vaid viis. Viimane lüüasaamine tuli läinud ööl Anaheimis, kuid Avalanche ei pidanud siiski tühjade kätega ära minema. Tänu ilusale viimasele kolmandikule viidi mäng lisaajale ning pigistati üks punkt välja.

Avalanche mängis teist õhtut järjest, olles eelmisel päeval alistanud Arizona Coyotesi. See võib olla ka põhjuseks, miks lasti kodumeeskonnal kogu matši domineerida. Mängu lõpuks olid pealevisked Ducksi poole kaldu 40-24. Juba avakolmandikul pandi korralik märk maha. Seal jäädi peale 14-7 ning saadi tänu Jiri Sekacile ka kenasti juhtima.

Ducks oli ees juba nelja minutiga, kuid ometi ei suudetud eduseisule lisa panna. Võimalusi oli mitmeid, aga Semjon Varlamov, kes oli enne seda kohtumist tänavu järjestikustel päevadel üsna nukralt esinenud, püsis teravana ning sai lõpuks enda arvele 37 tõrjet.

Pärast väravateta teist kolmandiku serveeriti publikule hullumeelne viimane periood. Kuigi õigem oleks öelda, et täiesti tavapärane Ducksi mängu kolmandik, sest Bruce Boudreau sats on hetkel viimase kolmandiku tagasitulekute arvestuses liiga liider.

Jerome Iginla ning Ryan O'Reilly, kes skooris vähemuses mängides, viisid Avalanche'i viimasel kolmandikul seitsme minutiga ette. Richard Rakell vastas sellele kahe minutiga, aga vaatamata viimasel kolmandikul pealevisete arvestuses saavutatud 13-5 ülekaalule, ei suutnud Ducks asja 60 minutiga ära lahendada. Küll ei hakatud aga selleks lisaajast palju kulutama.

Kui lisakolmandikust oli poolteist minutit täis tiksumas, siis leidis vigastuspausilt naasnud Sami Vatanen sööduga Corey Perry ning asi ants. Perry jaoks on see karjääri kuues lisaaja värav ning nende arvestuses jagab ta koos Ryan Getzlafi ja Teemu Selännega Ducksi rekordit.


Tänu võidule kerkis Ducks taas liiga ainuliidriks. Seejuures ollakse ka parim ühe väravaga otsustatud mängude arvestuses - 37-st on võidetud 29. Avalanche on Kesk divisjonis eelviimane, kuid playoffide rong on selgelt veel silme ees. Ollakse samal pulgal San Jose Sharksiga ning viimasest playoffide kohast lahutab neid kuus punkti.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 1 - 3 New Jersey Devils (tipphetked)

Sabres on jõudnud kolme mängu kaugusele, et korrata läbi aegade rekordit nende mängude arvestuses, kus on suudetud teha vaid üks värav. Siin tuli see viimase kolmandiku keskel Matt Moulsoni poolt, kui Devils oli juba oma teed läinud. Steve Bernier skooris kaks korda, jõudes karjääri 100. tabamuseni.

Tampa Bay Lightning 3 - 1 Detroit Red Wings (tipphetked)

Lightningule meeldib Red Wingsi nüpeldada. Siin tuli viimasest üheksast omavahelisest matšist kaheksas võit. Mängu saatus otsustati viimase kolmandiku keskel, kui Alex Killorn lõpetas ilusa söödukombinatsiooni. Tühja võrku tehtud väravaga tordi peale kirsi pannud Steven Stamkos jõudis karjääris neljandat korda 40 väravani. Alates 2008/09 hooajast on seda tema kõrval suutnud vaid üks autohimuline vene härrasmees, kes on hetkel väravaküttide edetabeli liider.

Kommentaarid