Penguins näitas Anaheimis võimu

Detroit Red Wings pole ainus idakonverentsi meeskond, kes tänavu isukalt lääne satse maha murrab. Edukalt tegutseb ka Pittsburgh Penguins. Anaheim Ducksi vastu mängiti võõrsil tänavune 20. mäng läänekonverentsi meeskonna vastu ja sealt tuli 13. võit.

(foto: Associated Press)
Olles hooaja alguses kodus võidutsenud skooriga 6-4 jäädi nüüd peale 5-2. Väravad hakkasid voolama mängu keskel. Penguins tormas teise kolmandiku lõpuga 3-0 eduseisu. Skoori avas Blake Comeau ja kaks kolli sai enda nimele Patric Hörnqvist.

Ducks korraldas viimasel kolmandikul tulevärgi, kus pealevisetega oldi 14-5 üle, aga enne tabloole saamist jäädi veel ka 0-4 kaotusseisu. Jevgeni Malkin jõudis oma 28. väravaga hooaja 67. punktini. Sellega jagab ta liiga liidrikohta.

Kodumeeskond tegi oma väravad ära viimase kolmandiku keskel. Tomaš Fleichmann jõudis uue klubi värvides esimese tabamuseni ja teise tegi nende meeskondade vahelises esimeses kohtumises kübaratrikiga säranud Corey Perry.

Penguins, kelle väravas tegutses Thomas Greiss, sai oma viimase kätte mõned sekundid enne aja täis tiksumist. Sidney Crosby pani tühja võrku oma hooaja 21. värava. Tema hiilib 66 punktiga hetkel resultatiivsustabeli liidrite selja taga.


Crosby & Co alustasid selle mänguga California ringreisi. Järgmine matš tuleb juba täna otsa, kui astutakse vastu Los Angeles Kingsile.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 2 - 3 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Jacketsi rivistuses oli tagasi Brandon Dubinsky ning mäng kohe seetõttu ka rõõmsam. Peapõrutuse tõttu veidi aega jäält eemal olnud Dubinsky lõpetas 1+1'ga. Samaga sai oma hooaja esimesed punktid nädala alguses Minnesota Wildist hangitud kaitsja Justin Falk.

Carolina Hurricanes 1 - 3 Minnesota Wild (tipphetked)

Wild on esimest korda oma ajaloos võõrsil normaalajaga võitnud kuus järjestikust kohtumist. Taaskord möllas väravas uhkelt Devan Dubnyk, kelle arvele jäi 37 tõrjet. Wildil on pärast Tähtede mängu liiga parimad 15 võitu ja 31 punkti. Mängitud on 18 kohtumist ja nendest 15. on enda selja taha lastud kaks või vähem väravat!

Ottawa Senators 3 - 2 Buffalo Sabres (tipphetked)

Külalised ei suutnud võiduks mängida avakolmandiku 2-0 eduseisu. Andrew Hammond lasi oma kaheksa stardi juures alles kolmandat korda avakolmandiku värava. "Hamburglerist" on viimase 75 aasta jooksul saanud alles teine väravavaht, kes oma esimese kaheksa stardi jooksul lasknud kaks või vähem väravat. Eelmisel hooajal tegi selle triki ära Kingsi Martin Jones.

Detroit Red Wings 2 - 5 Calgary Flames (tipphetked)

Red Wings tegi Sabresit. Samuti anti käest 2-0 eduseis. Mõlemad väravad tulid Justin Abdelkaderi poolt ja varem oli Red Wings võitnud kõik seitse kohtumist, kus 28-aastane jänki on sellega hakkama saanud. Flamesi poolt pani kaks tükki endine Red Wingsi mees Jiri Hudler.

Chicago Blackhawks 2 - 1 (KV) Edmonton Oilers (tipphetked)

Blackhawks ja eriti Corey Crawford pidi põrgulikult vaeva nägema, et tänavu Oilersi vastu teist piinlikku tulemust vältida. Blackhawksi väravavaht tegi 46 tõrjet, mis on tema karjääri uus rekord. Samuti polnud ta varem pidanud toimetama 47 pealeviske vastu. Pärast Derek Roy 1-0 väravat päästis kodumeeskonnale viimasel kolmandikul viigi Brent Seabrook. Oilersi puuris lükkas Ben Scrivens kõrvale 38 üritust, aga pidi karistusvisete seerias lõpuks ühe siiski välja korjama. Selle pani sinna Blackhawksi uus mees Antoine Vermette. Blackhawks on tänavu 12-st karistusvisete seeriast võitnud üheksa. Oilers on kümme tükki võrdselt ära jaganud.

Kommentaarid