Sabresi loots ei taha viimasena lõpetada

Spordis ei ole viimasest kohast piinlikumat positsiooni, kuigi USA profiliigades on hapupiimastele alati ka kõrge drafti valiku näol oma tasu pakkuda. NHL-is on tänavu Buffalo Sabres üks nendest meeskondadest, kes justkui algusest peale liiga viimast kohta sihtinud. Kuigi peatreener Ted Nolan soovib seda oma sõnade kohaselt hoopis vältida.

(foto: Harry Scull Jr./Buffalo News)
Sabresit ootab täna ees omamoodi huvitav mäng. Võõrustatakse Arizona Coyotesit, kellega on viimastel nädalatel läinud lahti võidujooks viimasele kohale. Tegu on mänguga, mida justkui kumbki pool ei taha võita. Klubidel puudub selleks igasugune motivatsioon ja kaotus oleks palju kasulikum. Aga see muidugi ei takista mängijatel endast parima andmist ja samuti on peatreeneritel vaid võidumõtted.

"Ma ei saa kontrollida seda, mida teised inimesed mõtlevad või teevad," on Nolan enne tänast mängu rääkinud. "Ma tean, mida ma ise tunnen. Kes tahaks viimasena lõpetada? Ma ei ole oma elus mitte midagi ette võtnud selleks, et viimaseks jääda."

Nolani meeskond hoiab hetkel viiepunktilist edu Coyotesi ees. Huvitaval kombel on enne põhihooaja lõppu tulemas nende kahe vahel veel ka teine kohtumine. Meeskondade fännid on hetkel kummalises olukorras. Iseenesest tahaks ju rõõmustada meeskonna võidu üle, aga klubi jaoks oleks kasulik hoopis kaotada, et suurendada oma šansse saamaks drafti avavaliku õigus.

Nolanil ja meeskonna praegustel mängijatel pole muidugi arvatavasti sooja ega külma sellest, kus Connor McDavid maandub, aga klubijuhid on juba ammu seadnud sihi tänavu liiga põhja kukkuda. Sabres on selle osas olnud veel eriti meeleheitlik üritaja. Klubist on ära saadetud kõik väravavahid, kes ühel hetkel heasse hoogu tõusid ning hakkasid meeskonnale punkte tooma.

Arvestades, et viimasel ajal on läinud liikvele jutud sellest, et Sabres soovib oma uut tõusu alustada mõne nimeka peatreeneriga, siis pole muidugi ime, et klubi ja praeguse peatreeneri vahel käärid on. Nolan juhendab meeskonda ja selle liikmed mängivad oma tuleviku, järgmise NHL-i lepingu nimel. Kehvad esitused jääl uue lepingu saamist kindlasti ei hõlbusta. Sabresi rivistuses on tervelt 14 mängijat, kellest saavad suvel vabaagendid.

Kommentaarid