Kings naudib selg vastu seina mängimist

Kui playoffid algaksid täna, siis oleks viimase kolme aasta jooksul Stanley karika kaks korda võitnud Los Angeles Kings endiselt otsustavast faasist eemale jäämas. Seis on aga selgelt parem kui kuu alguses. Meeskond on nautinud selg vastu seina mängimist.

(foto: Getty Images)
Kings pani veebruaris kokku kaheksamängulise võiduseeria, kus vastased murti kõigis kohtumistes maha normaalajaga. Sellega tõusti võimsalt Vaikse ookeani divisjonis obskuursest seisust automaatse playoffide koha konkurentsi. Pärast pikka võiduseeriat tuli üks väikene tagasilöök kolme järjestikuse kaotusega, aga sellest on meeskond kiirelt üle saanud.

"Meie seis on täpselt selline nagu me tahame - seljad on vastu seina ja peame võitma," rääkis mulluste playoffide MVP Justin Williams enne eilset matši New York Rangersi vastu.

Teist õhtut järjest mängimine ei valmistanud Kingsile mitte mingisuguseid probleeme ja New York Rangersi vastu võeti kindel 4-2 võit. Kui hooaja esimeses pooles mängiti kodust eemal ülimalt ebakindlalt ning võõrsilmängude arvestuses oldi liiga viimaste hulgas, siis viimase pooleteise kuu jooksul on välismängude tulemused selgelt paranenud.

Viimasest 12-st võõrsil peetud kohtumisest on tulnud üheksa võitu. Punktideta on jäädud vaid kaks korda ja väga sobiv, et see ilus seeria algas Tampa Bay Lightningu vastu, kes on hooaja lõikes olnud liiga parim kodusats.

"Kõik mõistavad, et me mängime oma parimat hokit kui me oleme meeleheitel ja paneme mängudesse rohkelt emotsioone," on öelnud Anze Kopitar, kelle viimase aja mänguvorm ilmestab väga hästi Kingsi seisu paranemist. 27-aastane ründaja on viimase 13 mängu jooksul kogunud 15 silma (3+12).

Järsk vormitõus ei peaks aga muidugi mitte kedagi üllatama. 2012. aasta karikavõiduni minnes kindlustas Kings oma pääsu playoffidesse alles kolm mängu enne põhiturniiri lõppu ja mullu liiguti finaali kolme otsustava 7. mängu võiduga. Rääkimata avaringi 0-3 seisust välja tulemisest.

Kings on mõned nädalad enne põhiturniiri lõppu täpselt sellises seisus, kus soovitakse olla. Igal kohtumisel on suur väärtus ja tegu pole niisama hooaja sisustamisega. "Meie jaoks on playoffid põhimõtteliselt juba käes," märkis eile Drew Doughty. "Kui me mänge kaotame, siis me isegi ei jõua päris playoffidesse. Seega peame mängima playoffidele vastava mentaliteediga ja peame võitma kõik kohtumised. See on ainus moodus playoffidesse jõudmiseks."

Karikakaitsja varajased playoffid jätkuvad homme, kui ees seisab matš New York Islandersiga.

Kommentaarid