Panthers hammustas Bruinsit

Viimaste aastate üks suurim šokk, ehk eelmise hooaja põhiturniiri võitja Boston Bruinsi eemale jäämine tänavustest playoffidest, on taas veidi reaalsemaks muutunud. Bruins lasi ennast Florida Panthersil üle mängida ning ripub nüüd viimase playoffide koha küljes vaid ühepunktilise eduga.

(foto: Getty Images)
Panthers sai võidu tänu karistusvisetele. Viimati suudeti Bruins alistada kolm aastat tagasi, 15. märtsil. Pärast seda oli Claude Julieni meeskond võtnud järjest üheksa nahka. Sel korral jäädi aga pika ninaga ja väga huvitav oleks teada, mida Julien arvab sellest, et tema meeskond on nüüd kaotanud neli mängu järjest.

Pisikesed pantrid, kes oma ajaloo jooksul playoffides mänginud vaid neli korda, andsid Bruinsile vägeva lahingu ning vaatamata varasematele tulemustele mängiti kui võrdne võrdsega. Bostoni oma poiss Jimmy Hayes viis Panthersi avakolmandikul ette, enne kui Patrice Bergeron ülekaalust seisu teisel perioodil viigistas. Rohkem Roberto Luongo ja Tuukka Rask enda selja taha ka enam ei lasknud.

Kui karm laks ongi ära saadud ja kevadel enam mänge jätkata ei saa, siis võib Bruins nukra pilguga vaadata ennekõike karistusvisete seeriate lahtrisse. Panthersi vastu tehti sel hooajal oma 12. seeria, aga nendest on tulnud vaid kolm võitu. Nagu New Jersey Devils oleks needuse põhja poole saatnud. Üheksanda kaotuse tõi Brandon Pirri tabamus.


Üks punkt on aga muidugi ka punkt. Tänu sellele püsib idakonverentsi viimane playoffide koht veel endiselt Bruinsi käes. Panthers on nelja punkti kaugusel, aga vaid ühe silmaga jääb maha Ottawa Senators, kellel on ka üks mäng varuks.

Senaatorid sammusid taas lähemale Toronto Maple Leafsi vastu saadud 5-3 võiduga. Mäng kallutati enda kasuks tänu kahele Kyle Turrise väravale. Tegu on esimese mänguga, mille on Leafs normaalajal kaotanud, kui Leo Komarov on skoorijate sekka sattunud. Leafs pole mitte ühtegi kohtumist juhtinud juba 358 minutit ja 58 sekundit järjest.


Senatorsil on kohutava Leafsi vastu kavas veel kaks mängu.

Teised kohtumised

Minnesota Wild 6 - 3 St. Louis Blues (tipphetked)

Viimasel ajal kodupublikut harva rõõmustanud Wild pani siin kiirelt neli väravat ja läks rahulikult oma teed. Meeskonna vastu, kes on hetke seisuga Wildi playoffide avaringi vastane, säras enim Justin Fontaine, kes läks õhtule 1+2'ga. Skoorijate seas oli ka Chris Stewart, kes veel mullu Bluesi särki kandis.

Calgary Flames 2 - 3 (LA) Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Sergei Bobrovski pidi taas maja koos hoidma ning kaaslased tasustasid teda järjekordse võiduga. Venelase poolt tuli 38 tõrjet. Jackets sai oma väravad 26 pealeviskega. Sel hooajal Montreal Canadiensi ja Anaheim Ducksi poolt hüljatud Rene Bourque skooris kaks tükki. Võiduvärav tuli lisaaja viimasel minutil.

Los Angeles Kings 1 - 4 Vancouver Canucks (tipphetked)

Canucksile pärast kolme kaotust sel hooajal divisjonikaaslase vastu esimene võit ja see saadi kätte kaotusseisust. Marian Gaborik viis teise kolmandiku alguses ülekaalu väravaga Kingsi ette. Karikakaitsja luhtas kaotusega võimaluse tõusta Canucksiga jagama Vaikse ookeani divisjoni teist kohta.

Montreal Canadiens 2 - 0 San Jose Sharks (tipphetked)

Canadiens, kes oli Sharksi viimati alistanud 2010. aastal, lõpetas pika väravatepõua, mis samuti haide vastu oli käimas täpselt 215. minuti juures. Selle tegi ära Tomaš Plekanec. Carey Price jõudis 29 tõrjega hooaja üheksanda nullimänguni ning ta on esimene Canadiensi puurivaht pärast Ken Drydenit ning hooaega 1976/77, kes selle numbri kätte saanud. Price on karjääri jooksul teist korda järjestikustest mängudest nullid korjanud.

New Jersey Devils 0 - 3 New York Islanders (tipphetked)

Jaroslav Halak oli Islandersi puuris tagasi ning sai 26 tõrjega hooaja viienda nullimängu. Vaid Chico Reich (7) on klubi ajaloos ühe hooaja jooksul rohkem puhtaid pabereid korjanud. Võiduga lõhkus New Yorgi klubi oma hooaja pikima, neljamängulise kaotuste jada.

Carolina Hurricanes 2 - 3 (KV) New York Rangers (tipphetked)

Rangers jäi 2-1 edu peal istudes viimasel kolmandikul ülimalt passiivseks - pealevisked 17-6 Hurricanesile - ning lasi kohtumisel normaalajast edasi minna, aga Mats Zuccarello kindlustas karistusvisete seerias selle, et Hurricanesi vastu tehti tänavu puhas vuuk - viiest mängust viis võitu.

Winnipeg Jets 3 - 0 Washington Capitals (tipphetked)

Hiljuti aasta ühe piinlikuima värava enda selja taha lasknud Ondrej Pavelec sai 28 tõrjega oma hooaja teise nullimängu. Seejuures on tal karjääri jooksul Capitalsi vastu neid nüüd kolm.

Nashville Predators 3 - 0 Buffalo Sabres (tipphetked)

Rutiinne võit Predatorsile, kes lõpetas koduse viiemängulise kaotusteseeria, ja Pekka Rinnele 22 tõrjega hooaja kolmas puhas paber. Pealevisete arvestuses oli mängu lõpuks ülekaal ligi kahekordne - 43-24.

Dallas Stars 4 - 0 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Viimasel ajal heas hoos olnud Blackhawksil tulid ootamatult rattad alt ära. Enim hoolitses selle eest muidugi Kari Lehtonen, kelle 33 tõrje sekka mahtus ka üks karistusvise. Soomlasel on tänavu kirjas nüüd viis nullimängu. Stars võttis oma divisjonikaaslaste vastu tänavusest 26-st kohtumisest alles kuuenda võidu.

Arizona Coyotes 1 - 3 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Väga veider mäng, kus Penguins sai avakolmandikul Mike Smithi väravale vaid kolm pealeviset. Seda vaatamata sellele, et seal oli kasutada koguni kolm ülekaalu olukorda. Esimese jooksul skooris aga hoopis Coyotes ise. Teine kolmandik oli juba rohkem mängu moodi - pealevisked 22-11 Penguinsile - ning seal korraldas Smith Brandon Sutterile ülekaalu värava, enne kui Daniel Winnik veidra rikošetiga külalised ette viis. Tühja võrku tehtud väravaga pani kohtumisele punkti Sidney Crosby, kes kerkis 1+1'ga liiga resultatiivsustabeli tippu.

Edmonton Oilers 5 - 4 (LA) Philadelphia Flyers (tipphetked)

Üheksast väravast tehti kuus ära juba esimesel kolmandikul. Claude Grioux skooris kaks tükki. Tema kõrval säras Jakub Voracek kolme sööduga. Taylor Halli tagasi saanud Oilersit vedas Ryan Nugent-Hopkins 1+2'ga. Tema oli ka võiduvärava autoriks. Flyers on nüüd 39-st võõrsil peetud kohtumisest võitnud vaid üheksa.

Ühel mängude õhtul kirja läinud viis erinevat nullimängu on NHL-i kõigi aegade rekordi kordus.

Kommentaarid