Viiest viis: Lightning alistas taas Canadiensi

Atlandi divisjoni tiitli pärast jagelevad Tampa Bay Lightning ja Montreal Canadiens panid läinud ööl punkti omavahelisele põhihooaja seeriale. Lightning korjas 5-3 võidu ja sellega saadi alates hooajast 1983/84 esimeseks meeskonnaks, kes Canadiensile kõigis põhiturniiri kohtumistes (kui neid on vähemalt viis) peksa andnud.

(foto: Paul Chiasson/The Canadian Press)
Seeria koguskooriks jäi 21-8. Lightning võttis revanši mulluste playoffide avaringi kaotuse eest, kus Canadiens omakorda puhta töö tegi. Viiest kohtumisest kolm võõrsil pidanud Lightning ei lasknud ennast isegi vigastustest häirida. Enne kohtumist selgus, et meeskonna punktitabeli liider Tyler Johnson ei saa jääle minna ning mõni aeg varem teatati, et eelmises mängus viga saanud Jason Garrison naaseb heal juhul alles kolme nädala pärast.

Meeskonnad alustasid skoorimisega teisel kolmandikul. Viie minutiga saadi kirja kolm tükki. Külaliste eest olid täpsed Vladislav Namestnikov ja Jonathan Drouin. Nende kahe vahele mahutas end Max Pacioretty, kes jõudis oma tänavuse kolmanda vähemusest tehtud väravani. Lightning domineeris matši ja nii oli kahe kolmandiku järjel pealevisete arvestuses ülekaal 31-13. Viimaseks perioodiks kasvatati oma edu kahe värava peale. Selle eest hoolitses Nikita Kutšerov.

Canadiens lasi endale vähemalt kolm väravat neljas omavahelises vastasseisus - ainsaks erandiks oli eelmine Montrealis peetud matš, mis lõppes lisaajal jalkaskooriga 1-0. Selles mängus jõuti aga ise ainsat korda kolme väravani - Jeff Petry skooris juba viimase kolmandiku avaminuti sees ning hiljem pani sellele ülekaalust lisa P.K. Subban. Oma teise väravaga pressis nende kahe vahele end Namestnikov.

Kodumeeskond jõudis üsna lähendale, aga ei suutnud mängu siiski lisaajale viis. Pärast Subbani väravat oli võimalus kolm minutit viiki otsida, enne kui Anton Stralman vormistas tühja võrku tehtud väravaga lõppseisu.

Kohtumisest väljus kõige resultatiivsema mängijana Namestnikov, kes lisas oma kahe värava kõrvale ka ühe söödu. Kaks söötu sai enda nimele Lightningu väravavaht Ben Bishop. Need korjas ta kahe esimese värava juures ja sellega sai temast pärast 1985. aastat kõige kiiremini kahe söödupunktini jõudnud väravavaht. Winnipeg Jets Brian Haywardi 1:25 jäi muidugi kaugele. Bishop, kellest sai samas Lightningu ajaloos esimene kaks punkti kogunud puurivaht, korjas enda omad 3:33'ga.


Lightning kindlustas hooaja 47. võiduga, mis on klubi rekord, playoffidesse pääsu ning tõusis Atlandi divisjoni tiitliheitluses Canadiensist vaid ühe punkti kaugusele.

Teised kohtumised

St. Louis Blues 1 - 4 Vancouver Canucks (tipphetked)

Blues on hetkel katki. Muud mood on raske seletada seda, et viimasest kuuest mängust on võidetud vaid üks. Lisaks tehti siin matšis katki Vladimir Tarasenko, kes on liigas ainuke mees, kellel kirjas nii 35+ väravat kui söötu. 23 tõrjet teinud Eddie Läck on Bluesi vastu karjääri jooksul mänginud nüüd viis korda ning need kõik on lõppenud võiduga.

Chicago Blackhawks 4 - 1 Los Angeles Kings (tipphetked)

Blackhawks sai hakkama suurepärase kaitse esitusega. "Me ei kinkinud neile mitte ühtegi A-klassi väravavõimalust. Isegi värav ei tulnud väga heast võimalusest," ütles 31 tõrjet teinud Scott Darling. Kings lõpetas edukalt alanud välisturnee kahe järjestikuse kaotusega. Nüüd minnakse paariks mänguks koju (Edmonton Oilers, Colorado Avalanche) ning siis tõmmatakse (põhi)hooajale joon alla taas kolme välismänguga. Praeguse seisuga on karikakaitsja taas playoffidest välja jäämas.

Dallas Stars 3 - 5 Calgary Flames (tipphetked)

Omamoodi irooniline, et just Flames Starsi maha jahutas. Enne seda oli Lindy Ruffi meeskond Flamesi alistanud mõlemas tänavuses omavahelises mängus ja viimasest kümnest mängust oli saadud kaheksa võitu. Siin hoiti pärast avakolmandiku 2-1 edu, aga teisel perioodil läks kõik nässu. Seal pani Flames vastuseta kolm tükki.

Colorado Avalanche 1 - 4 Edmonton Oilers (tipphetked)

Seda on kummaline kirjutada, aga Oilers on nüüd oma viimasest viiest võitnud neli. Viimasel ajal on AHL-ist mitu kutti üles toodud ja need vennikesed oskavad mängida. Andrew Miller sai siin näiteks kirja kolm söödupunkti. Kaitsja Brandon Davidson jõudis karjääri esimese väravani. Kolm mängu järjest on keegi Oilersi meestest teinud oma esimese värava. Viimati oli selline seeria hooajal 1979/80, kui klubi üldse oma esimesi samme NHL-is tegi. Taylor Hall on pärast pikka vigastuspausi jõudnud punktideni kõigis mängudes - tal on kirjas 2+4.

Arizona Coyotes 1 - 4 Buffalo Sabres (tipphetked)

Connor McDavidi meistrivõistlused võtsid ootamatu pöörde. Coyotes läks tänu Connor Murphyle juba teisel minutil ette, aga jäi kogu ülejäänud mänguks kookonisse. Kaitsja Andrej Meszaros sai Sabresi eest teist mängu järjest kirja kaks kolli. Sabresil ilmselgelt meeldib kõrbet külastada, sest viimasest 11-st Arizonas käigust on kirjas kaheksa võitu. Drafti loterii kuldne pilt püsib endiselt veel Sabresi käes. Vahe Coyotesiga on neli punkti.

Kommentaarid