Wild on kohaliku kogukonnaga loonud tugeva sideme

Minnesota Wild on tänu väravavahi Devan Dubnyki suurepärasele mängule ennast tagasi playoffide heitlusesse murdnud, aga see ei ole ainus, mille üle klubi võib uhkust tunda. Wild on meeskond, kes on tänu oma mängijate valikule loonud kohaliku kogukonnaga tugeva sideme.

(foto: John Autey/Pioneer Press)
Pärast seda, kui vahetustehingute viimasel päeval toodi Columbus Blue Jacketsist ära Jordan Leopold on Wildi koosseisus nüüd üheksa mängijat, kellel jaoks on Minnesota rohkem, kui lihtsalt koht, kus oma igapäevast tööd tehakse.

Leopold on üks kuuest Wildi mängumehest, kes on Minnesotas sündinud ja kasvanud. Tema näol on tegu ka endise Minnesota ülikooli meeskonna kapteniga ning ta kuulus sel ajal samasse meeskonda koos Keith Ballardi ja Thomas Vanekiga, kellega on nüüd Wildis kokku saadud.

Kohalikud mehed Leopold ja Ballard katsid tagalat, samas kui 14-aastasena perega USA-sse kolinud Vanek murdis ründes erinevaid rekordeid. Koos võideti 2003. aastal üliõpilasliiga NCAA meistritiitel. Leopold ja Ballard said sellega hakkama ka aasta varem.

Sarnaselt Vanekile kolis noorukina koos perega ookeani taha elama ka soomlane Erik Haula ja hokikarjääri edendamiseks sai välja valitud samuti Minnesota. On ju see koht tuntud kui "10 000 järve osariik" ja seal on hoki harrastamiseks ideaalsed tingimused. Lõppude lõpuks kutsuvad kõik minnesotalased ka oma kodukohta "hoki osariigiks".

Haula mängis samuti Minnesota ülikooli eest ning 2010. aastal sai temast Vaneki järel teine väljapool Põhja-Ameerikat sündinud mängumees, kes ülikoolisatsi on esindanud. Aasta varem oli sealt ülikoolist laia maailma läinud Jordan Schroeder, kes 2009. aasta drafti 1. ringi valikuna läks Vancouver Canucksisse, aga jõudis eelmisel suvel ringiga Minnesotasse tagasi.

Minnesotas on oma ülikooli hokit mänginud ka Justin Fontaine ning Ryan Carter. Seda aga teiste osariigis olevate ülikoolide eest. Olles 2007. aastal kuulunud Stanley karika võitnud Anaheim Ducksi ridadesse on Carter käinud ka kohalikule rahvale kopsikut näitamas.

Wildi uhke üheksa ülejäänud liikmed on Nate Prosser ja Zach Parise. Esimene esindas oma kodukoha klubi viis hooaega, enne kui suvel St. Louis Bluesiga lepingu tegi. Paraku ei leidnud ta seal aga endale kohta ja nii tuli ta vahetult enne hooaja algust koju tagasi

Osariigi suurimas linnas Minneapolises sündinud Parise mängis ennast täheks New Jersey Devilsi ridades, enne kui 2012. aastal vabaagendina oma juurte juurde naases. Minnesotas on tema ülesandeks teha ära see, mis tema isal J.P. Parise'il tegemata jäi. Tänavu jaanuaris meie seast lahkunud vanem Parise mängis praeguse Dallas Starsi eelkäija Minnesota North Starsi eest NHL-is üheksa hooaega ning oli hiljem ka meeskonna abitreener, kuid ei suutnud Stanley karikat "hoki osariiki" tuua. Ehk õnnestub Wildi asekaptenil see ära teha

Kommentaarid