Vanker laguneb? Predatorsile kodus teine kaotus järjest

Detroit Red Wings sai hakkama sellega, mida ükski teine NHL-i meeskond pole tänavu veel suutnud. Liiga liidrile Nashville Predatorsile anti teine järjestikune kodukaotus. Viimati pidid Predatorsi fännid kahelt järjestikuselt kodumängult pettunult lahkuma eelmise aasta märtsi lõpus.

(foto: Mark Humphrey/Associated Press)
Red Wings võlus 4-3 võidu välja viimase kolmandikuga. Sinna mindi 2-3 kaotusseisuga. Brendan Smith ja klubi eest oma 400. matši pidanud Drew Miller viisid külalised teise perioodi kolmanda minuti alguseks 2-0 eduseisu, aga Matt Cullen vastas Milleri tabamusele poole minutiga ning Mike Fisher ja Shea Weber viisid Predatorsi ette.

Enne seda mängu polnud Red Wings Kesk divisjoni satside vastu peetud 11 kohtumise jooksul veel kordagi normaalaja jooksul kaotanud. Võis arvata, et Mike Babcocki meeskonnal oli midagi veel varuks ja nii see oligi.

Külalised said viigi kätte tänu kaitsja Aleksei Martšenko karjääri esimesele väravale. Pole paha 2011. aasta draftis tagantpoolt seitsmendana valituks saanud mängumehel skoorida oma esimene Pekka Rinne vastu, kes on tänavu olnud liiga üks parimaid väravavahte. Vaid 21 tõrjet teinud Rinne selja taha läksid sel hooajal esimest korda järjestikustes mängudes vähemalt kolm litrit.

Predatorsi poolt tuli lõpuks 40 pealeviset ja 15 neist viimasel kolmandikul, aga oma teise perioodi purskele ei suudetud lisa panna. Ühega üllatas hoopis veelkord Red Wings. Kolmandiku keskel tegi ülekaalust võiduvärava Tomaš Tatar. Noor slovakk jõudis oma hooaja 25. kollini.

Riley Sheahan korjas kohtumise lõpuminutitel karistuse, mis tähendas, et Predators sai tühja värava puhul kahemehelises ülekaalus veel viiki otsida, aga Jonas Gustavsson pidas pingele vastu. Red Wings vormistas võiduga Predatorsi vastu duubli ja ei ole palju neid, kes tänavu sellega hoobelda saavad. Novembri keskel oldi kodus Predatorsist parem 5-2.


Järjekordne ilus tulemus tähendab, et Red Wings on tänavu nüüd Kesk divisjoni satside vastu 12-st matšist võitnud 10. Kokku on läänekonverentsi meeskondade vastu 22-st mängust tulnud 16 võitu. Tundub, et tegu on idakonverentsi suurima lootusega saada Stanley karikas enda valdusesse tagasi.

Teised kohtumised

Florida Panthers 5 - 3 Buffalo Sabres (tipphetked)

Külalised üllatasid 2-0 avakolmandiku võiduga. Teisel perioodil aitas aga vigastuspausilt naasnud Brandon Pirri kahe ülekaalu väravaga omadel seisu viigistada ning kuigi Sabres sai kaotusseisust veel korra viigi kätte, siis mänguliselt suurt konkurentsi pakkuda ei suudetud. Panthers oli pealevisetega üle tervelt 47-14. Meeskonna uus nr. 68 oli oma debüütmängus vaikne. Jaromir Jagr pääses jääle 17. minutiks, mille jooksul kogus ta endale kolm pealeviset ja -1 näitaja. Panthers hankis enne kohtumist endale veel hea annuse nostalgiat. Anaheim Ducksist toodi ära Dany Heatley. Küll tõsi, vaid selleks, et saata ta oma AHL-i meeskonna juurde. Lisaks temale tuli Ducksilt tänavuse drafti 3. ringi valik ning vastupidises suunas liikus Tomaš Fleichmann.

Columbus Blue Jackets 0 - 2 New Jersey Devils (tipphetked)

Üsna muretu esitust Devilsilt. Kaks väravat saadi 19 pealeviskega ja Cory Schneider korjas viimases neljas mängus oma teise puhta paberi 31 tõrjega. Kokku on tal neid tal tänavu neli.

New York Islanders 3 - 5 Carolina Hurricanes (tipphetked)

John Tavares tõusis väravaga liiga skoorimistabeli liidriks, aga Islandersi mäng oli liimist lahti. 60 minutiga tuli vaid 24 pealeviset. Külalised said neid kirja 41 ja võtsid teenitud võidu. Kaks väravat tuli Jay McClementi poolt. Islandersi jaoks on see divisjonirivaalide vastu kodus peetud kohtumistes tänavu alles teiseks kaotuseks.

Boston Bruins 4 - 1 Arizona Coyotes (tipphetked)

Professionaalne esitus Bruinsilt, kelle nullimäng rikuti kümme minutit enne lõppu. Coyotesi jaoks on tegu üheksanda kaotusega. Bruins on Coyotesi vastu võtnud kuus järjestikust võitu.

Montreal Canadiens 4 - 0 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Avavärava teinud Manny Malhotra, kes on liiga parim lahtivisete mees (edukus 59.9%), kerkis põhiturniiri ja playoffide peale läbi aegade 500. erinevaks mängijaks, kes Canadiensi eest skoorinud. Leafs oli kahe kolmandiku järel pealevisetega 22-11 üle, aga David Desharnais kaks tabamust viisid külalistelt lõplikult tuju ära. Nr. 31 sai oma karjääri 31. võidu lõpuks 30 tõrjega.

Philadelphia Flyers 4 - 2 New York Rangers (tipphetked)

Flyersile ülioluline võit tänu Michael Del Zotto vähemuses tehtud väravale, mis tuli viimase kolmandiku esimestel minutitel. Teisel kolmandikul oli Flyers tulnud kaotusseisust välja. Kuna nii Bruins kui Panthers võitsid, siis olnuks Flyers kaotusega põhimõtteliselt playoffides võidujooksust väljas. Kuigi võimalused on endiselt üsnagi minimaalsed.

Colorado Avalanche 1 - 3 Minnesota Wild (tipphetked)

Devan Dubnyk alustas 20. järjestikuses matšis ja tõi Wildile 33 tõrjega 15. võidu. Oma järgmise stardiga ületab Dubnyk Niklas Bäckströmi poolt 2009. aastal püstitatud klubi rekordi.

San Jose Sharks 2 - 4 Ottawa Senators (tipphetked)

Andrew Hammondi nulliseeria sai lõpu 174 minuti ja 49 sekundi peal, aga Senators võitis sellest hoolimata oma ajaloo jooksul esimest korda California ringreisi jooksul kõik kolm mängu. Viimasel kolmandikul tehtud kolme väravaga hüpati välja 1-2 kaotusseisust. Mike Hoffman sai kirja kaks kolli ja ühe söödu. Oma ajalugu tegi ka Sharks. Nimelt kaotati esimest korda kodus normaalajaga teine kohtumine järjest, kus viimasele kolmandikule mindi eduseisuga. Senatorsil normaalajaga kirjas viis järjestikust võitu ja seda esimest korda alates aastast 2008. Sharks on kodus kaotanud kaheksa järjestikust mängu esimest korda alates hooajast 1994/95.

Edmonton Oilers 1 - 2 St. Louis Blues (tipphetked)

Bluesile viimasest 20-st Oilersi vastu peetud mängust 17. võit tänu Paul Stastny väravale, mis tuli viis minutit enne normaalaja lõppu. Sellega on Blues oma viimasest 10-st välismängust võitnud nüüd üheksa.

Kommentaarid