Flyersi must lammas Lecavalier soovib uut võimalust

Nädalavahetusel sai selgeks, et Philadelphia Flyers jääb viimase kolme aasta jooksul teist korda playoffidest eemale. Meeskonna hooaeg on ebaõnnestunud ja üks satsi nimekaimaid mehi on kõike seda enamjaolt lihtsalt kõrvaltvaatajana jälginud. Selleks on Vincent Lecavalier.

(foto: 985sports.ca)
1998. aasta drafti 1. valik ja neljakordne All-Star on tänavu Flyersi 76-st kohtumisest teinud kaasa vaid 52.  Ja seda nii, et teda pole terviseprobleemid vaevanud. Ta on kogu aasta vormis olnud, kuid Flyersi peatreeneri Craig Berube plaanidesse pole ta mahtunud. Hooajal 2006/07 52 kolliga liiga suurim väravakütt olnud Lecavalier on tänavu keskmiselt jääl olnud vaid 12 minutit ja 50 sekundit. Tal on kirjas seitse väravat ja 11 söödupunkti.

"See roll, mis mul tänavu on olnud, pole ilmselgelt see, millega tahan oma karjääri lõpetada," rääkis endine Tampa Bay Lightningu kapten nädalavahetusel antud intervjuus. "Arvan, et suudan endiselt selles liigas olla produktiivne. Näitasin seda eelmisel aastal ja kogu eelneva karjääri jooksul."

Pärast seda, kui Lightning tema lepingu välja ostis, kogus Lecavalier Flyersis oma debüüthooajal 37 silma (20+17). See oli halvim saak pärast tema karjäär esimest aastat, kuid juba mullu oli ta taandatud meeskonnas rohkem musta töö tegijaks. 34-aastane mängumees sooviks aga tähtsamat rolli.

"Võimalik, et vajan uut võimalust. Seda juhtub paljudega. Vahest tuleb sellest seisust lihtsalt välja ronida, teha kõvasti tööd ja siis tekib ehk uus võimalus," lausus Lecavalier, kellel on NHL-is kirjas üle 1150 põhihooaja mängu.

Lightninguga 2004. aastal Stanley karika võitnud ründaja märkis, et on kogu karjääri jooksul enda eest korralikult hoolitsenud. Kõike selleks, et hilistes 30ndates endiselt tipptasemel mängida. Selleks olekski aga vaja just mänguaega. Flyersis on see visa tulema, aga tal pole sellest olukorrast ka erilist väljapääsu. Lecavalier neelab enda alla 4.5 miljonit klubi palgaruumist ning sellisest lepingust on raske lahti saada. Tegu on omamoodi surnud ringiga.

Flyers tõi endise superstaari meeskonda, kui peatreeneri toolil istus veel Peter Laviolette. Väidetavalt üritas Laviolette läinud suvel Nashville Predatorsi bossina Lecavalier meeskonda tuua, kuid sellest plaanist ei saanud asja. Vaadates kui edukalt Predators on tänavu mänginud, siis näib ebatõenäoline, et Laviolette tuleval suvel selle plaani juurde naaseb. Seega jääb Lecavalier ainsaks võimaluseks kannatuse säilitamine.

Kuna mänguaega pole, siis tegeleb Lecavalier hetkel aktiivselt oma vana Tampas asuva maja müügiga. Iroonilisel kombel on ka selle hinnaks 4.5 miljonit dollarit.

(foto: tampabay.com)
Müügi kiirendamiseks on Lecavalier nõus kaasa viskama ka rohkelt karjääri jooksul kogutud memrobiiliat.

Kui Lecavalier tulevik on ebaselge, siis vähemalt üks asi on kindel - temast on saamas NHL-i läbi aegade enim teeninud mängumees. Flyersiga kehtib tal leping 2018. aasta suveni ning Lightning maksab talle meeskonna eest mitte mängimis eest kuni hooaja 2026/27 lõpuni.

Kommentaarid