Lightning pikendas Bruinsi kaotusteseeriat

Eelmise hooaja põhiturniiri parim meeskond Boston Bruins on veidi enam kui kuu aja jooksul teist korda kaotanud viis kohtumist järjest. Selle eest hoolitses Tampa Bay Lightning, kes oli sarnaselt naabrile Florida Panthersile, Bruinsi viimati alistanud kolm aastat tagasi.

(foto: Mike Carlson/AP Photo)
Bruinsi pikk Lightningu vastu hoitud võiduseeria jäi eelmises vastasseisus napilt ellu, kui kodujääl võeti tänavuse hooaja üks vähestest karistusvisete seeria võitudest. Siin saadi kohtumisele superalgus, kui asekapten Patrice Bergeron meeskonna 33 sekundiga 1-0 ette viis, aga see jäi Bruinsi üheks vähestest sähvatustest selles kohtumises.

Tänu Vladislav Namestnikovile sai Lightning viis minutit hiljem viigi kätte ja läks peagi oma teed. Steven Stamkos jäi kohtumises nulli peale, kuid ometi oli temal 5-3 võidus suur roll. Lightningu kapten osales avakolmandiku keskel oma karjääri teises kakluses ning mõned hetked pärast Brad Marchandi maha murdmist skooris kodumeeskond 15 sekundiga kaks tükki.


Teisel kolmandikul mahutas ennast pärast J.T Browni ja Anton Stralmani värava autorite sekka Jason Garrison ning see lõpetas Tuukka Raski õhtupooliku. Soomlane lasi neli tükki vaid 12 pealeviskega. Teda asendanud Niklas Svedbergi kostitas viimasel kolmandikul veel Ondrej Palat ning Bruinsi eest skoorisid Zdeno Chara ning Daniel Paille.

Lightning on 29 võiduga liiga parim kodusats. Lisaks kasvatatakse iga õnnestumisega klubi rekordit. Bruins on võõrsilt saanud 15 võitu ning edestab nende arvestuses vaid kaheksat meeskonda. Võrreldes eelmise aastaga on läbitud väga valus kukkumine.


Kahe divisjonirivaali vahel on tänavu kavas veel üks kohtumine. See toimub põhiturniiri viimasel mängude päeval taas Tampas.

Teised kohtumised

New York Rangers 7 - 2 Anaheim Ducks (tipphetked)

Ducks kinkis ülimalt kergekäeliselt liiga liidrikoha Rangersile. Mängule tuli nähtavasti ainult Corey Perry, kelle kaks väravat hoidsid seisu avakolmandikul tasavägisena. 2011. aasta põhihooaja MVP sai sellega kätte 30 väravat ja nii viljakaid hooaegu on tal nüüd viis. Ducksi ajaloos on vaid Teemu Selänne (7) ja Paul Kariya (6) neid rohkem suutnud. Rangersi eest sai kaks kolli kirja Derek Stepan. Nende kõrvale pani ta ka ühe söödu. Kolm punkti sai kätte ka Keith Yandle. Kõik tema silmad tulid söötudest. Rangers on nüüd kümnemängulise seeria peal, kus endale on lastud kaks või vähem väravat. Viimati saadi sellega ühe hooaja sees hakkama 1971. aastal.

Arizona Coyotes 1 - 3 Vancouver Canucks (tipphetked)

Coyotes rippus tänu Oliver Ekman-Larssoni hooaja 20. väravale kenasti kaasas, aga jäi viimastel minutitel siiski maha. Alexander Edler skooris võiduvärava (taas Mike Smithi abiga) 3:13 enne lõppu. Vähemalt on aga OEL pärast Winnipegist ära kolimist klubi esimene kaitsja, kes 20 kolli kätte saanud. Asi seegi.

Kommentaarid