Ducks võttis Flamesilt eeskuju, alistas viimase kolmandikuga Predatorsi

Calgary Flames on tänavu hakkama saanud mitmete vägevate viimase kolmandiku tagasitulekutega ja tundub, et see harjumus on nüüd ka divisjonikaaslastele külge jäämas. Anaheim Ducks kasutas võimast viimast kolmandikku, et saada jagu Nashville Predatorsist.

(foto: Debora Robinson/Getty Images)
Taylor Becki ja Roman Josi teise kolmandiku väravad tähendasid seda, et viimasele 20 minutile mindi vastu Predatorsi 2-0 eduseisuga. Külalised olid keskmise perioodi jooksul ülivõimsad, olles pealevisetega üle 15-3. Samasugust võimu näitas aga Ducks viimasel kolmandikul.

Kodumeeskond oli pealevisetega viimase 20 minuti jooksul üle 15-4 ja tagasitulekut alustati kolmandal minutil. Lumepalli pani veerema Ryan Getzlaf ning vähem kui 13 minutit hiljem oli töö tehtud. Kaptenist võtsid eeskuju Kyle Palmieri, Nate Thompson ja Cam Fowler.

Palmieri ja Thompson skoorisid kolmandiku keskel vaid mõnekümnesekundilise vahega. "Alati kui saad paar väravat, siis on sul usk, et juhtugu, mis juhtub, endiselt on mängu tagasitulek võimalik," rääkis pärast kohtumist Fowler. "Oleme kogu aasta jooksul tõestanud, et oleme selleks suutelised.

Ducks suutis tänavu võita kõik kolm omavahelist põhihooaja matši ja kokku on viimasest üheksast vastasseisust võidetud kaheksa.


Võit aitas Ducksi ka tagasi liigatabeli tippu. Esikohta jagatakse New York Rangersiga. Viimasest kümnest kaheksa kaotanud Predators on pärast pikka valitsemisaega jäänud Kesk divisjoni esikohast ilma.

Teised kohtumised

Pittsburgh Penguins 1 - 5 Detroit Red Wings (tipphetked)

Red Wingsile väga vajalikul hetkel tähtis võit kummalises mängus, kus pingviinid kogusid külalistest täpselt 50 karistusminutit rohkem. Sidney Crosby oli koosseisus tagasi, aga Jevgeni Malkin jäi sel korral eemale. Penguins sai vaid ühe värava 43 pealeviskega. Seegi tuli alles siis kui vihad olid juba kätte antud. Lisaks kõigele jäädi veel ka Patric Hörnqvistist ilma. Jaanuari keskel esindusmeeskonda edutatud Teemu Pulkkinen skooris Red Wingsi eest kaks tükki, Marek Zidlicky lõpetas 1+2'ga.

New York Rangers 2 - 1 Florida Panthers (tipphetked)

Küll on alles see elu lihtne Rangesil. Ilma Henrik Lundqvistida mängimine ei tekita mitte mingisuguseid probleeme. 38 tõrjet teinud Cam Talbotiga jõuti klubi ajaloos esimest korda 7-mängulise seeriani, kus kõigis kohtumistes on normaalajal lastud üks või mitte ühtegi väravat. Dan Boyle'i karjääri tuhandes mäng on Rangersi 14. võit viimasest 17-st kohtumisest.

Columbus Blue Jackets 2 - 3 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Nick Foligno sai avakolmandikul hakkama haruldase viimase sekundi väravaga, kuid see jäi enamvähem ainsaks positiivseks asjaks, mille Jackets saab siit kaasa võtta. Hurricanes, kes oli viimasest kuuest kaotanud viis, otsustas mängu ära teisel kolmandikul. Seal saadi kõik oma väravad.

Dallas Stars 0 - 3 St. Louis Blues (tipphetked)

Jake Allenilt 28 tõrjega hooaja neljas nullimäng meeskonna vastu, kes tänavu kodust keskmiselt skoorinud kolm tükki mängus. Kõik väravad tulid viimasel kolmandikul. Vankri pani veerema Vladimir Tarasenko, kellel on tänavu nelja Starsi vastu peetud mänguga nüüd viis väravat. Stars oli enne seda matši omavahelist põhihooaja seeriat juhtimas 2-1. Patrik Berglundist sai esimene eurooplane, kes Bluesi särgis osalenud 500. mängus.

Ottawa Senators 2 - 1 (KV) Philadelphia Flyers (tipphetked)

"Hamburgler" jätkab vastaste frustreerimist. Ta on nüüd NHL-i ajaloos alles teine väravavaht, kes oma esimese 11 stardiga lasknud kaks või vähem väravat. Järgmise esitusega on tal võimalik korrata kunagise Boston Bruinsi väravavahu Frank Brimseki rekordit. Lisaks on Hammond läbi aegade viies väravavaht, kes kõigist oma esimesest 11-st mängust vähemalt ühe punkti on noppinud. Flyers on tänavu pärast normaalaega kaotanud 15 matši, mis on liiga "parim" näitaja. Oh, mis kõik oleks võimalik ilma nende kaotatud punktideta.

Washington Capitals 2 - 0 Boston Bruins (tipphetked)

Nicklas Bäckströmist sai Capitalsi ajaloos enim sööte jaganud mees (420) ning tundub, et pealinna klubi on taas hea hokimeeskond, kui veel meenutada Barry Trotzi lauseid. Braden Holtby sai 32 tõrjega hooaja kaheksanda nullimängu. Neist kaks on nüüd tulnud just Bruinsi vastu. Meeskonnad kohtuvad vahetult enne põhiturniiri veelkord ja võimalik, et siis on tegu otsese lahinguga playoff-kohale.

Kommentaarid