Kingsile New Yorgist kindel võit

Kui mulluse Stanley karika finaalseeria esimene kordusetendus oli tasavägine - New York Rangers võitis 4-3 - siis teine vaatus pakkus põnevust selgelt vähem. Los Angeles Kings marssis Madison Square Gardenisse ja tõi sealt ära 4-2 võidu.

(foto: Anthony J. Causi)
Rangers tegi pettumust valmistava mängu, olgugi et algus oli sellele ideaalne. Mats Zuccarello viis juba esimesel minutil kodusatsi ette. Rangersil oli ka mitmeid teisi häid momente, aga väravate lisa ei tulnud ja avakolmandik lõppes viigiga. Selle keskel lipsas Robin Regheri kauge pealevise Cam Talbotist mööda.

Teist kolmandikku alustas Rangers väga uimaselt. Kings tegi kaheksa kolmandiku esimesest kümnest pealeviskest ning 11. lendas taas Talboti selja taha. Justin Williamsi ning Anze Kopitari eeltöö vormistas väravaks Marian Gaborik. Eduseis oli käes juba viiendaks minutiks ja karikakaitsja rahunes sellega selgelt maha. Kolmandiku lõpuks oli pealeviskeid vaid 14 ja meeskond nõelas hoopis viimase perioodi alguses.

Jeff Carter ja Jake Muzzin tegid viimase kolmandiku alguses mõneminutilise vahega kaks kolli. Rangers oli viimase 20 minuti jooksul pealevisetega üle 15-4, aga teist korda saadi tabloole alles veidi vähem kui neli minutit enne lõppu ning tagasitulekuks selgelt piisavalt aega polnud. Värav läks Kevin Hayesi nimele.


Kings, kes on edukalt kahe võiduga oma viiemängulist välisturneed alustanud, jõudis New Yorgist saadud kahe punktiga Calgary Flamesi kõrvale jagama Vaikse ookeani divisjoni viimast automaatset playoffide kohta. Rangers luhtas võimaluse saada esimeseks meeskonnaks, kes tänavu 100 punktini küündinud. See au jäeti Montreal Canadiensile.


Teised kohtumised

New York Islanders 1 - 2 (KV) Minnesota Wild (tipphetked)

Devan Dubnyk laseb nagu robotina juba 32. kohtumise järjest Wildi väravasuul ja võtab ära 37 pealeviset. Neist 16 tulid avakolmandikul. Võõrsilt kümnes võit järjest, samas kui Islanders on kaotanud kõik oma viimased viis kodumängu. Viimati võitis üks meeskond võõrsil kümme matši järjest 2007. aastal. Selleks oli San Jose Sharks.

Pittsburgh Penguins 2 - 3 (LA) St. Louis Blues (tipphetked)

Penguins sai valusa hoobi vastu näppe. Teisel kolmandikul mindi vähem kui 20-sekundilise vahega sündinud väravatest 2-0 ette, aga perioodi lõpuks oli juba viik majas ja Alexander Steenil läks lisaajal vaja vaid 35 sekundit, et külalistele võit tuua. Blues on tänavu normaalajast edasi läinud mängudest, mida on olnud 21, korjanud 14 võitu. Penguinsil on 20-st kirjas vaid üheksa võitu.

Columbus Blue Jackets 5 - 3 Anaheim Ducks (tipphetked)

Kummaline mäng, kus Ducks domineeris alguses täielikult ja sai ka 2-0 ette, aga kõik ilus läks kiirelt väga koledaks. Suudeti hoida veel ka 3-2 eduseisu, kuid kaitse oli harukordselt haavatav. Üllataval kombel oli Bruce Boudreau veel ka Cam Fowleri koosseisust välja jätnud. Sinijakkide pealetungi juhtis Scott Hartnell, kes jõudis karjääri kaheksanda kübaratrikini. Endine Philadelphia Flyersi mees on viimasel ajal olnud müstilises hoos - viimase 11 mänguga on tulnud 11 kolli.

Detroit Red Wings 4 - 5 (LA) Arizona Coyotes (tipphetked)

Kui päev varem suutis Dallas Stars pärast mitmeid kaotusseise Buffalo Sabresi maha murda, siis Red Wingsil siin samasugust võimu polnud. Mike Babcocki meeskond ei juhtinud kordagi ning Coyotes sai viimasest 20-st matšist alles teise võidu. David Moss ja Mark Arcobello panid mõlemad kaks kolli. Viimane, kes skooris võiduvärava, lisas oma kontole veel ka ühe söödu. Red Wings pole ligi kuu aega suutnud kahte mängu järjest võita.

Tampa Bay Lightning 4 - 3 Florida Panthers (tipphetked)

Meisterlik kassi-hiire mäng Lightningu poolt. Teisel kolmandikul lasti oma 2-0 eduseis paari minutiga kaotusseisuks mängida, aga toore jõuga võeti viimasel perioodil ikkagi võit endale. Sellega saadi kätte hooaja 46. võit, millega korratakse 2004. aasta rekordit, kui Lightning oma seni ainsa Stanley karika võitis.

Nashville Predators 3 - 2 (LA) Montreal Canadiens (tipphetked)

Filip Forsbergist sai esimene Predatorsi kollanokk, kes hooaja jooksul skoorinud mitu lisaaja väravat ja saanud kirja kuus võiduväravat. Lisaks püstitati hooaja kaheksanda lisaajavõiduga klubi rekord. Canadiens ei suutnud 2-1 edu võiduks mängida, kuid väga siiski kurvastama ei pea. Klubil on nüüd esimest korda pärast 80ndate lõpuaastaid kahel järjestikusel hooajal koos vähemalt 100 punkti.

Vancouver Canucks 5 - 2 Winnipeg Jets (tipphetked)

Hea näide selle kohta, et mõni areen on lihtsalt mõne jaoks neetud. Jets (varasemalt Atlanta Trashers) pole 11 aastat Vancouveris võitnud. Ja kui seis on ilus - nagu siingi oli - siis see kindlasti lõpuni ei kesta. Jets sai teise kolmandiku kuuenda minuti alguses 2-0 ette, aga oli juba perioodi lõpusireeniks kaotusseisus. Radim Vrbatal oli lõpuks kirjas kaks väravat ning üks sööt ja teda toetas Henrik Sedin 1+2'ga.

Kommentaarid