Finaali kordusetenduse võitis Rangers

New York Rangers oli pärast 13. juunit tagasi STAPLES Centeris, kus Alec Martinezi värav purustas mulluses finaalseerias meeskonna Stanley karika lootused. Vastasseis Los Angeles Kingsiga jätkus sealt, kus asi pooleli jäi, aga siiski väljusid külalised lahingust ootamatu võiduga.

(foto: blueshirtsunited.com)
Mängu algus oli Rangersi jaoks sama südantlõhestav, kui mulluse finaalseeria lõpp. Tanner Pearsoni ja Justin Williamsi väravad viisid Kingsi kuuendaks minutiks 2-0 eduseisu. See aga ilma Henrik Lundqvistita mänginud Rangersit ei murdnud. Esimeseks puhkepausiks vähendas vahe minimaalseks Dan Boyle'i ülekaalu värav.

Teine kolmandik kuulus täielikult Rangersile. Seal viisid Kevin Klein ja Lee Stempniak kiirelt meeskonna 3-2 ette ja edukale kolmandiku algusele pani punkti Martin St. Louis ülekaalu värav. Kolm tükki saadi Jonathan Quicki selja taha perioodi esimese viie pealeviskega.

Kings vajus parajasse auku ja kui finaalseeria käigus õnnestus paaril korral kehvast seisust pääseda, siis sel korral seda rõõmu polnud. Cam Talbot lükkas viimasel kolmandikul kõrvale 12 üritust (kokku 28 tõrjet) ja playoffide MVP Williamsi 16. minutil tulnud õhtu teine värav külaliste enesekindlust kõikuma ei löönud. Rangersile 4-3 skooriga viimasest 13-st mängust 12. võit.


Meeskonnad kohutavad uuesti 24. märtsil.

Teised kohtumised

Boston Bruins 3 - 0 New Jersey Devils (tipphetked)

Devils sai kogu kohtumisega kirja vaid 14 pealeviset. Bruins sai neid kokku 43. Milan Lucici poolt kaks väravat ja varuväravavahile Nicklas Svedbergile karjääri teine nullimäng.

Carolina Hurricanes 5 - 2 Buffalo Sabres (tipphetked)

Pärast väravateta lõppenud avakolmandikku läks korralik möll lahti. Teise perioodiga tuli viis väravat. Mõlemad Sabresi kollid läksid Philip Varone arvele. 24-aastase jänki jaoks oli tegu alles hooaja teise matšiga.

Philadelphia Flyers 3 - 2 (LA) Washington Capitals (tipphetked)

Flyers suutis kaks korda kaotusseisust välja tulla. Tänu sellele on nüüd viimasest kümnest Capitalsi vastu peetud kodumängust võidetud seitse. Selle kindlustas lisaajal ülekaalu väravaga ei keegi muu, kui liiga resultatiivsustabeli liider Jakub Voracek. 23. järjestikuse mänguga Capitalsi väravavahtide rekordi teinud Braden Holtby selja taha läks tšehhi hooaja 19. koll ja tal on kirjas 49 punkti.

Minnesota Wild 2 - 4 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Patrick Kane'ist sai Denis Savardi järel Blackhawksi ajaloos teine mees, kes kõigi oma kaheksa esimese hooaja jooksul 20+ väravat kirja saanud. Tema tabamus tegi avakolmandikul seisuks 2-0. Kohtumise otsustasid ära Bryan Bickelli kaks kolli. Corey Crawford sai endale mängu parima nimetuse, tehes 42 tõrjet.

St. Louis Blues 7 - 2 San Jose Sharks (tipphetked)

Bluesile kolmas järjestikune mäng vähemalt kuue väravaga esimest korda alates 2000. aasta detsembrist. Alles eelmisel nädalavahetusel oldi Sharksist võõrsil parem sama skooriga. Ühtlasi on pärast kümneaastast vaheaega kolmes järjestikuses matšis vähemalt üks Bluesi mängija saanud kirja kolm punkt. Siin oli selleks hiljuti paarinädalaselt vigastuspausilt naasnud Jaden Schwartz, kes korjas kõik oma silmad söötudest.

Nashville Predators 3 - 2 (LA) Dallas Stars (tipphetked)

Shea Weberi kaks kolli ja Miika Salomäki debüütmängus tulnud tabamus aitasid Predatorsi liigatabeli tippu. Võrreldes seni pakki juhtinud Anaheim Ducksiga on Predatorsil ka kaks mängu varuks. Lisaaja 17. sekundil tulnud Weberi teine tabamus tähendab, et Predatorsil on esimest korda pärast hooaega 2003/04 neljas järjestikuses võidus otsustava värava autoriks olnud kaitsja.

Colorado Avalanche 5 - 2 Ottawa Senators (tipphetked)

Senatorsile maksis kätte Craig Andersoni kehv mäng. Enne mängust lahkumist suutis ta üheksast pealeviskest tõrjuda vaid kuus. Superhoos oli taas Semjon Varlamov, kes tegi Avalanche'i puuris 36 tõrjet. Olles kahe viimase kohtumisega teinud 90 tõrjet kukutas venelane ka Avalance'i rekordi. Senators on nüüd kaheksas järjestikuses kohtumises Avalanche'il lasknud enda võrku panna 3+ väravat. Siin tuli kaks tükki Jerome Iginla poolt.

Arizona Coyotes 4 - 1 Winnipeg Jets (tipphetked)

Coyotesi jaoks tegu tänavu esimese võiduga, mis saadud Kesk divisjoni satside vastu. Mikkel Bøedker ja Shane Doan lõpetasid mõlemad kolme punktiga. Esimene sai kirja kaks kolli. Natukene salvi haavadele pärast seda, kui kohtumisele eelnenud kolmest matšist oli kaks kaotatud skooriga 0-6. Samuti oli tänavu kodus Jetsi vastu kirjas 2-6 kaotus.

Vancouver Canucks 1 - 3 Florida Panthers (tipphetked)

Roberto Luongo naasmine Vancouverisse sai kehva alguse, kui Daniel Sedin neljandal minutil Canucksi ette viis, kuid lõpp hea kõik hea. 2013. aasta liiga parim uustulnuk Jonathan Huberdeau oli osaline kõigis Panthersi väravates, saades oma nimele kaks kolli. Luongo on nüüd oma karjääri jooksul vähemalt ühe võidu saanud kõigi liiga meeskondade vastu. Samuti tõusis ta karjääri 389. võiduga Dominik Hašekiga ühele pulgale.

Kommentaarid