Eksperimentaalravi on Gordie Howe taas jalule aidanud

Oktoobris tõsise insuldi üle elanud Gordie Howe on sellest hoobist imeliselt taastumas. Kui algselt olid kõik prognoosid väga tumedad, siis nüüd on 86-aastane hokilegend isegi kepi taas kätte võtnud ja oma lapselastele kõva konkurentsi pakkumas.

(foto: Getty Images)
Hr. Hoki imelise paranemise taga on eksperimentaalravi meetod. See viidi läbi detsembri alguses Mehhikos. Protseduuri käigus siirdati tema selgroogu uued tüvirakud ja Howe oli paari päevaga justkui ümber sündinud. "Esimese päeva järgselt kõndis ta pärast insulti esimest korda minimaalse pingutusega ja teisel päeval sai ta vabalt perekonna ning kliiniku personaliga suhelda," tunnistas paar nädalat tagasi tema perekond.

Nüüd on Howe oma taastumisprotsessiga jõudnud veel kaugemale. Ta on üheksa kilo juurde võtnud ja suudab kuni kilomeetri kõndida. "Ma mängisin temaga jalgpalli," rääkis Howe poeg Murray eelmise nädala lõpus. "Ta mängib maja ees lapselastega hokit. Ta teeb petteid ja paneb litri väravavahi jalge vahelt võrku. Ei ole aru saadagi, et tal oleks insult olnud."

Kommentaarid