Crosby ja Malkinita Penguins alistas Jetsi

Pittsburgh Penguins läks Tähtede mängu nädalavahetusele kohutava seeriaga, mille käigus oli viimasest kaheksast mängust kaotatud kuus. Lisaks langesid vigastustega auti Sidney Crosby ja Jevgeni Malkin. Pausilt naasmine tõotas vaid halba, aga ometi suutis Penguins kodus Winnipeg Jetsi alistada.

(foto: AP)
Ja ega Jets pole tänavu ju niisama naljasats. Liigutakse selgelt playoffide kursil ja muu hulgas on üle pika aja saadud esimeseks meeskonnaks, kes Chicago Blackhawksi vastu ühe hooaja jooksul võtnud kolm võõrsilvõitu.

Kui Crosby ja Malkin jäid kohtumisest eemale, siis tervitas Penguinsi enne matši vähemalt seda head uudist, et väljakule naaseb Kris Letang ja Patric Hörnqvist. Rootslane oli viimati jääl käinud täpselt kuu aega tagasi. 5-3 võidumängus õnnestus tal tagasitulekut ka väravaga tähistada. Tema koll oli Penguinsi viimane.

Skoorimisega alustas Nick Spaling. Penguins tegi väga kindla avakolmandiku ja jättis külalistele vaid viis pealeviset. Kerget tööpäeva Marc-Andre Fleury asemel postide vahel seisnud Thomas Greiss aga siiski ei saanud. Korjetöö hakkas pihta teisel kolmandikul. Chris Thorburn viigistas kolmanda minuti alguses ja Jacob Trouba viis Jetsi kolmandiku keskel ette. Noor kaitsja skooris ka novembris, kui need meeskonnad Winnipegis kohtusid. Penguins jäi siis tänu Crosby ja Malkini karistusvisetele peale 4-3.

Jets võis unistada kättemaksust, aga teise kolmandiku lõpusekunditel hakkas asi metsa poole kiskuma. Steve Downie tegi 2-2 siis kui mängida oli jäänud vaid viis sekundit. Adam Lowry vastas sellele tabamusele veel viimase kolmandiku avaminutil, aga tänu kahele ülekaalu väravale, mis tulid David Perroni ja Brandon Sutteri poolt, oli Penguins juba kolmandiku keskpaigaks 4-3 ees. Otsustavatel hetkedel tegutses Greiss kindlalt ja nii püstitas Penguins 14. järjestikuse Jetsi/Atlanta Trashersi vastu saadud koduvõiduga klubi rekordi.

Kui Hörnqvist sai oma vigastuspausilt naasmist tähistada väravaga, siis Letang pani selle märgiks oma kontole viis (!) söödupunkti. Viimati sai kaitsjate osas sellise vägitükiga 2007. aastal hakkama Dion Phaneuf.


Penguins on nüüd Crosby ja Malkinita mängides viimasest kümnest kohtumisest võitnud üheksa!

Teised kohtumised

Columbus Blue Jackets 4 - 3 Washington Capitals (tipphetked)

Tähtede mängu ajal kõvasti vatti saanud Nationwide Arena kahur paukus taas korralikult ja sinijakid elasid edukalt üle järjekordse mängu ilma Sergei Bobrovskita. 2013. aastal liiga parimaks puurivahiks valitud venelase uus trauma jätab ta jäält eemale vähemalt neljaks nädalaks.

New York Islanders 4 - 1 New York Rangers (tipphetked)

Islanders jätkab Suure Õuna derbi domineerimist. Tänavu on nüüd võidetud kõik kolm omavahelist matši. Rangers lasti siin tabloole alles kümme sekundit enne kohtumise lõppu. Kaks järjestikust naabri vastu saadud nullimängu pole Islandersi jaoks kunagi varem lähemal olnud.

Philadelphia Flyers 4 - 3 (KV) Arizona Coyotes (tipphetked)

Flyers tegi kohutava alguse ja jäi kuue minutiga 0-2 auku. Ray Emery vahetati Steve Masoni vastu välja ja nii pressiti lõpuks võit välja. Olles kaotanud kümme järjestikust karistusvisete seeriat on Flyersil nüüd kirjas kaks järjestikust võitu.

Carolina Hurricanes 4 - 2 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Hurricanes oli Lightningule viimasest kümnest mängust kaotanud üheksa, aga siin kostitas Eric Staal juba 22. sekundil külalisi külma duššiga ja nii liiguti oma kolmanda järjestikuse võiduni. Selline seeria on tänavu suudetud kokku panna alles teist korda.

Montreal Canadiens 3 - 2 Dallas Stars (tipphetked)

Kõik väravad tehti ära poole tunniga. Carey Price pani hullu, lõpetades 40 tõrjega. Canadiensile magus revanš detsembris Dallases saadud 1-4 kaotuse eest.

Florida Panthers 4 - 5 Detroit Red Wings (tipphetked)

Red Wings kallutas mängu enda kasuks võimsa teise kolmandikuga. Seal tuldi nelja järjestikuse väravaga välja 1-2 kaotusseisust. Luke Glendening tegi kaks kolli ja endine Panthersi mees Stephen Weiss lõpetas õhtu 1+2'ga. Kodusatsi poolt sai samaga hakkama Aleksandr Barkov.

Nashville Predators 4 -3 (LA) Colorado Avalanche (tipphetked)

Nick Holden päästis Avalanche'ile punkti 36 sekundit enne normaalaja lõppu. Lisaaja keskel tõi Craig Smithi koll Predatorsile kaheksanda järjestikuse koduvõidu, mis on klubi rekordi kordus. Samaga saadi hakkama 2007. aasta veebruaris. Mike Ribeirol oli üliedukas päev. Tema kontole läks kolm söödupunkti.

Calgary Flames 4 - 1 Buffalo Sabres (tipphetked)

Chris Stewart viis Sabresi avakolmandiku keskel ülekaalu väravaga ette, aga sellele vastas kiirelt samaga Johnny Gaudreau ning lõpuks läks ikka nii nagu Sabresi puhul viimasel ajal tavaline on olnud. 60 minutiga saadi kirja vaid 18 pealeviset ja nii ollakse nüüd pärast 2004. aasta Penguinsi esimene meeskond, kes normaalajaga kaotanud 12 järjestikust matši.

Edmonton Oilers 1 - 2 Minnesota Wild (tipphetked)

Taylor Hallita mänginud Oilers tuli välja 0-1 kaotusseisust, aga Wild on meeskond, kelle külaskäiku kunagi pikkisilmi ei oodata. Charlie Coyle kindlustas Wildile viimasest kümnest Edmontonis käigust üheksanda võidu.

Vancouver Canucks 0 - 4 Anaheim Ducks (tipphetked)

Frederik Andersenist sai Ducksi ajaloos esimene puurivaht, kellel ühe hooaja jooksul kirjas kaks erinevat seitsmemängulist võiduseeriat. Karjääri kolmandaks nullimänguks tuli noorel taanlasel teha vaid 17 tõrjet. Mängu avavärava kirja saanud Matt Beleskey korjas endale hooaja kuuenda võiduvärava ja nende arvestuses jagab ta liiga liidrikohta.

Kommentaarid