Maple Leafs asus uut peatreenerit otsima

Toronto Maple Leafs on umbes pool aastat pärast õiget aega andnud teada, et Randy Carlyle ei jätka enam meeskonna peatreenerina. Kogenud peatreenerile näidati ust olgugi, et pärast mulluse hooaja lõppu tehti temaga veel lepingupikendus.

(foto: blog.mapleleafs.com)
Carlyle jätab oma mantlipärijale meeskonna, mis istub idakonverentsi viimasel playoffide koha peal. Hooajal 2011/12 klubiga liitunud peatreenerile sai saatuslikuks viimase aja kehv mänguvorm. Homme võõrustatakse Washingon Capitalsi seisus, kus viimasest üheksast mängust on kaotatud seitse.

Eelmises matšis jäi Leafs võõrsil 1-5 alla Winnipeg Jetsile ja võimalik, et pärast seda lüüasaamist kirjutas Carlyle oma sõnadega ka lahkumisavaldusele alla. "Sul ei ole alati luksust öelda, et soovid mõnda mängijat või mõnda mängijatüüpi. Nii need asjad ei käi. See töötab sedamoodi, et sul on organisatsioon, mis muretseb sulle mängijad ja sinu töö on, nagu me koguaeg oleme rääkinud, nad üles treenida," ütles Anaheim Ducksi 2007. aastal Stanley karikani tüürinud peatreener.

Leafsi peamänedžerile Dave Nonisele ja klubi teistele tähtsatele ninadele selline avalik kriitika nähtavasti ei meeldinud.

Ducksi juhtides oli Carlyle tuntud kaitsespetsialistina, aga lood Torontos on sellest olnud kaugusel. Meeskond on 3.18 väravaga mängus rünnakul üks liiga ohtlikumaid, aga kaitses on mitu aastat korralikult kärisenud. Leafs on tänavu endale lubamas 3.03 väravat ja 34.4 pealeviset mängus. Viimase statistilise valdkonna osas on kehvem vaid Buffalo Sabres.

Capitalsi vastu on homme Leafsi treeneriteks suvel Carlyle'i uuteks abilisteks palgatud Peter Horachek ja Steve Spott.

Kommentaarid