Flyers hävitas Lightningu

Philadelphia Flyersi playoffide lootused on juba hooaja keskpunktis rippumas juuksekarva otsas. Senine tempo, kus keskmiselt kogutakse alla punkti mängus, ei ole lihtsalt lõpumängudele jõudmiseks piisav. Samas näitas meeskond Tampa Bay Lightningu vastu, et kui kõik klikkab, siis on tegu väga ohtliku satsiga.

(foto: Len Redkoles/Getty Images)
Flyers tegi Lightningu koduhallis pihuks ja põrmuks. 7-3 võiduga lõppenud mängus tehti teisel kolmandikul viis väravat. Sinna läks Flyers 2-1 eduga. Chris Vande Velde viis omad seitsmendal minutil juhtima ning R.J. Umberger kustutas kolmandiku lõpuminutitel Steven Stamkose viigivärava.

Hooaja esimesed kaks omavahelist kohtumist võitnud Lightningul läksid asjad teisel kolmandikul kiirelt käest. See algas kolme minuti jooksul kahe väravaga. Jakub Voracek tegi ülekaalust oma hooaja 17. ning Pierre-Edouard Bellemare oma neljanda. Need kollid lõpetasid ka Jevgeni Nabokovi õhtu ja võimalik, et üldse tema NHL-i karjääri arvestades, kui kehv on ta tänavu olnud. Neli litrit lipsasid tema selja taha vaid 13 pealeviskega. Kuigi ega asendusmees Ben Bishop ka väga terav ei olnud.

Flyers pani kaheksa minutiga Bishopi selja taha kolm tükki - neist kaks ülekaalust - ja töö oli tehtud. Brian Boyle, kes oli sunnitud mängust vigastusega lahkunud Victor Hedmani asemel kaitses tegutsema, tegi enne teise kolmandiku lõppu Lightningu teise ning skoorimise lõpetas Ryan Callahani ülekaalu värav. Varasemalt ei olnud Lightning kaotanud mitte ühtegi matši, kus Callahan oli skoorinud.

Kohtumise resultatiivseimaks osutus Flyersi 37-aastane kaitsja Mark Streit. Šveitslane sai enda nimele ühe värava ja kaks söötu.


Võit aitas Flyersi 41 punkti peale. Playoffid on üheksa silma kaugusel. Samas jätkab Lightning idakonverentsi liidrina.

Teised kohtumised

Washington Capitals 2 - 1 Colorado Avalanche (tipphetked)

Semjon Varlamov oli taas väga teravas hoos ja kogus oma endise klubi vastu 36 tõrjet, aga tema õnnetuseks põrkus Avalanche teise supervormis väravavahiga. Braden Holtby poolt tuli 31 tõrjet. Neist 18 tuli teha viimasel kolmandikul, et kaitsta Aleksandr Ovetškini ülekaalu väravast tulnud eduseisu. Selle tabamusega tõusis "The Great Eight" võiduväravate arvestuses Capitalsi rekordi omanikuks. Tal on neid nüüd kirjas 74 ja sellega jätab ta Peter Bondra oma selja taha.

Los Angeles Kings 2 - 0 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Martin Jonesist sai moodsal ajal kõige kiiremini karjääri seitsmenda nullimänguni jõudnud väravavaht. Tal läks selleks vaja vaid 29 kohtumist, mida on kolme võrra vähem kui Steve Masonil. Teda toetasid väljakumängijad väravaga nii mängu esimesel kui viimasel minutil. Anze Kopitar viis omad 37. sekundil juhtima ja täpselt viimase minuti alguses finišeeris matši tühja väravasse tehtud tabamusega Marian Gaborik. Kingsile alates 1988. aasta veebruarist esimene nullimäng Leafsi vastu.

Kommentaarid