Oilers loputas Blackhawksi

Edmonton Oilers jõudis alles nüüd hooaja kümnenda võiduni ja kindlasti on see meeskonna jaoks ka kõige magusam. Kodupubliku toel alistati 2013. aasta Stanley karikavõitja Chicago Blackhawks. 5-2 võidumängus säras enim vana-aasta viimastel päevadel klubiga liitunud Derek Roy.

(foto: Jason Franson/The Canadian Press)
Roy, kes madistas mulluste playoffide avaringis Blackhawksi vastu St. Louis Bluesi rivistuses, kogus kolm punkti - üks värav ja kaks söötu. Tema tabamus aitas Oilersi avakolmandiku 14. minutil esimest korda eduseisu. Brandon Saad oli Blackhawksi varakult juhtima viinud, kuid külaliste ilusa seisu kustutas Benoit Pouliot.

Sarnaselt avakolmandikule skooris Saad varakult ka teisel perioodil, kuid Jeff Petry vastas sellele vähem kui minutiga ning Oilers läks oma teed. Mängu lõpuminutitel panid kaks kirssi tordi peale Nail Jakupov ja Taylor Hall.

Teist õhtut järjest mänginud Blackhawks sai kirja vaid 21 pealeviset. Oilersi poolt tuli 22 üritust ja Antti Raantal sattus olema nüri päev. Noor soomlane läks õhtule tõrjete protsendiga 81%.


Oilers oli novembris nende meeskondade vahelise esimese kohtumise kaotanud koguni 1-7.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 2 - 3 (LA) New York Islanders (tipphetked)

Devils ei suutnud kuidagimoodi peatada John Tavaresit. Islandersi kapten oli osaline kõigis oma meeskonna väravates ja tema kerkis ka lisaaja kangelaseks. Tavarese jaoks on see tänavu kolmas lisaajavärav ja karjääri jooksul on tal neid kokku seitse, mis on Islandersi rekord. New Yorgi klubil on nüüd hooaja keskpunktis, mil mängitud 41 kohtumist, kirjas 55 punkti esimest korda alates hooajast 1981/82, kui võideti kolmas oma neljast järjestikusest Stanley karikast.

Tampa Bay Lightning 2 - 1 Buffalo Sabres (tipphetked)

Sabres oli lähedal punkti röövimisele, kuid selle rikkus viis minutit enne lõppu Steven Stamkos. Lightning oli lõpuks pealevisetega üle 47-21 ja teisel kolmandikul 27 tõrjet teinud Michal Neuvirth püstitas sellega Sabresi rekordi. Samuti on see pealevisete hulk Lightningu rekord.

Toronto Maple Leafs 5 - 2 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Leafs hüppas välja 0-1 kaotusseisust ja skooris neli vastuseta väravat esimest korda alates aastast 2006. James van Riemsdyk läks õhtule kahe kolli ja ühe sööduga. Jacketsi väravad skooris Ryan Johansen. 1+1 teinud Phil Kessel mängis 406. järjestikuses kohtumises ja Leafsi ajaloos on kaugemale jõudnud vaid üks mängija. Selleks on 60ndate kangelane Tim Horton, kes jäi pidama 486 peal.

Calgary Flames 5 - 6 Florida Panthers (tipphetked)

Kolm korda kaotusseisust välja tulnud Panthers kallutas mängu enda poolele kahe viimase perioodi väravaga. Otsustav koll tuli veidi enam kui kolm minutit enne lõppu Tomaš Fleichmanni poolt. Flames lekkis kuus tükki olgugi, et kaitses oli tagasi Ladislav Šmid. 35-st pealeviskest 29 tõrjunud Jonas Hiller oli varasemalt Panthersi vastu võitnud kõik karjääri viis starti, lastes enda selja taha vaid 1.13 väravat mängus.

Kommentaarid