Islanders tõusis idakonverentsi liidriks

New York Islandersi hooaeg läheb aina ilusamaks. Seni on murtud mitmeid klubi rekordeid ja nüüd on ka oma konverentsi liidrikoht üle võetud. Fännid võivad juba tasapisi hakata unistama sellest, et kuldsed 80ndad, mil võideti neli Stanley karikat järjest, on tagasi tulemas.

(foto: Paul J. Bereswill)
Islanders vallutas idakonverentsi tipu 7-4 võiduga Philadelphia Flyersi vastu. Vastasega tehti, mis taheti ja kõik, kes väravat oma nimele tahtsid saada ei pidanud pettuma. Teise kolmandiku viiendaks minutiks oli kodumeeskond juba 3-0 ees. Michael Grabner oli skoori avanud ning Nikolai Kuljomin paugutas kaks tükki. Neist teises vähemuses mängides.

Edasi liiguti võrdses tempos, aga igale Flyersi väravale oli New Yorgi klubil kohe vastus olemas. Eriti valus oli John Tavarese ülekaalu koll, mis tuli teise kolmandiku viimastel sekunditel ja võib öelda, et 2-5 kaotusseis kustutas igasugused Flyersi lootused. Tavarese ning Kuljomini teise vahele mahtus Josh Bailey värav. Flyersi eest olid täpsed Mark Streit ja Michael Del Zotto.

Viimase kolmandiku esimesel minutil võrdsustas kaptenite seisu Claude Giroux, aga viis minutit hiljem kasvatas edu taas kolme peale Nick Leddy ning sellega kadus mängust igasugune tempo. Chris Vande Velde sikutas omad kaks ja pool minutit enne lõppu veel kahe kaugusele, aga kasu sellest polnud. Mängule pani punkti Anders Lee poolt tehtud tühja võrgu värav.

Kohtumise resultatiivseim mängija oli Kuljomin, kes pani kahe värava kõrvale ka ühe söödu.


Kahe meeskonna vahele mahub nüüd täpselt 20 punkti. Eelmise hooaja lõpus oli vahe 15 silma ning seda Flyersi kasuks.

Teised kohtumised

Toronto Maple Leafs 1 - 4 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Külaliste poolt kiire ja korralik töö. 21. minutiks oli seis 3-0 ja Jonathan Bernier pingil puhkamas. Eric Staal, keda vahepeal tugevalt Leafsiga seostati, lõpetas kahe kolliga. Leafs on viimasest 16-st mängust kaotanud 13 ja uue peatreeneri Peter Horacheki juhendamisel on seni väga vähe õnnestunud. Väravate suhe on näiteks 9-24. Meeskonnal on viimase viie mänguga kirjas vaid kaks väravat ja selline asi juhtus viimati 1929. aasta jaanuaris.

Florida Panthers 1 - 2 Vancouver Canucks (tipphetked)

Canucksil jäi ülinapilt puudu järjekordsest nullimängust. Selle rikkus kaks ja pool minutit enne lõppu Brandon Pirri. Ometi oli 200 minutit ja 45 sekundit kestnud seeria piisav, et minna kirja klubi uue välismängude rekordina. Samuti on tegu Ryan Milleri uue isikliku rekordiga. Eelmise ületas ta ligi 40 minutiga.

Minnesota Wild 1 - 3 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Wildile maksis kätte nutune teise kolmandiku lõpp. Seisul 1-1 jäeti seal kasutama neljaminutiline ülekaal ja sellega kingiti vastasele initsiatiiv, mis ka ära kasutati. Kaitsja James Wisniewski skooris ühe ja andis kaks söötu.

St. Louis Blues 3 - 1 Colorado Avalanche (tipphetked)

Bluesi poolt täielik domineerimine - pealevisked 30-18 - ja teenitud võit. Seejuures tegutseti viimasel kolmandikul juba energiasäästlikult ja saadi kirja vaid kolm pealeviset.

San Jose Sharks 2 - 5 New Jersey Devils (tipphetked)

Devils alustas väga tempokalt ja sai pooled oma 34-st pealeviskest kirja avakolmandikul. Sealt saadi 2-1 eduseis ja nii ehitati endale lõpuks kena võit. Kõike seda ilma Jaromir Jagrita, kes on endiselt gripiga audis.

Los Angeles Kings 1 - 2 (LA) Calgary Flames (tipphetked)

Kolmest kolm, võivad täna Flamesi mängijad uhkustada. Just nii on suudetud Kingsile tänavu ära teha ja sellega on kindlustatud ka põhiturniiri omavahelise seeria võit. See võib hooaja lõpus kujuneda ülioluliseks, sest hetkel on just need kaks jagelemas läänekonverentsi viimase playoffide koha nimel. Flames sai tänu sellele võidule, mille tõi Dennis Wideman lisaaja eelviimasel minutil, endale ühepunktilise edumaa.

Kommentaarid