Ducks rikkus karistusvisete võiduga Rob Blake'i austamisõhtu

Los Angeleses oli eile tähtis päev. Piduliku tseremoonia käigus külmetas Kings legendaarse kaitsja Rob Blake'i nr. 4. Olulist sündmust ei suutnud aga meeskond võiduga tähistada. Külas oli Anaheim Ducks, kes haaras endale järjekordse üheväravalise võidu.

(foto: Mark J. Terrill/Associated Press)
Pärast väravateta lõppenud avakolmandiku läks Kings sobivalt õhtul, mil tähistati klubi ajaloo ühe parima kaitsja pikka ja edukat karjääri, juhtima tänu kaitsemehe väravale. See tuli Alec Martinezi poolt.

Ducks oli teisel kolmandikul pealevisetega üle 13-7 ja külalised aitas tabloole Ryan Getzlaf. Sellest hoolimata mindi aga viimasele kolmandikule Kingsi eduga. Poolteist minutit enne viimast puhkust tegi ülekaalust 2-1 Anze Kopitar.

Kings oli heal positsioonil, aga võit lasti siiski käest. Ducks sai mängu lisaajale tänu Sami Vataneni ülekaalu väravale. Lisaminutid tabamusi ei toonud ja seega pidi järjekordne Kingsi mäng lõppema karistusvisetega. Tegu oli meeskonna kaheksanda karistusvisete seeriaga ning vastu tuli võtta seitsmes kaotus. Ducksile kindlustas võidu Jakob Silfverbergi tabamus.


Kui panna juurde ka lisaajaga lõppenud kohtumised, siis Kingsil on normaalajast edasi läinud matše kokku 13. Neist on aga kaotatud 11. Pole ime, et selle kaotusega kingiti ära ka viimane playoffide koht.

Teised kohtumised

Boston Bruins 1 - 3 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

NHL oma parimas kastmes. Meeskond, mis läheb kohtumisele kaotusteseeriaga alistab satsi, kellel all üsnagi korralik võiduseeria. Mängu kangelaseks tõusis Matt Calvert, kes tegi viimasel kolmandikul kaks kolli. Külaliste avavärava sepistanud Ryan Johansen pikendas klubi rekordit tähistava punktiseeria 13 mängu peale. Ühtlasi on see pikim seeria, mis üldse mõne liiga mängija poolt tänavu on tulnud.

Buffalo Sabres 3 - 4 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Külalised pidid higistama viimase kolmandiku keskpaigani, sest Sabresit ei õnnestunud kuidagimoodi maha raputada. Lõpuks saadi aga siiski võit kätte ja R. J. Umbergeri teise kolmandiku värav murdis meeskonna 168 minutit ja 50 sekundit kestnud põuaperioodi. Tegu klubi ajaloo pikkuselt neljanda nulli peal istumisega. Sabresist, kelle eest Zemgus Girgensons tegi kaks kolli, sai pärast 2006. aasta Pittsburgh Penguinsi esimene sats, kes kaotanud normaalajaga kümme järjestikust kohtumist.

St. Louis Blues 3 - 0 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Ken Hitchcockile karjäri 685. võit, millega ta jätab nüüd Pat Quinni selja taha ja võtab sisse viienda positsiooni. Brian Elliottile tuli hooaja kolmas nullimäng 27 tõrjega. Alexander Steenist sai üle kümne hooaja esimene klubi mängija, kes kahel järjestikusel aastal suutnud teha 9-mängulised punktiseeriad. Kapten David Backes on pärast Doug Weighti ja aastat 2002 esimene klubi mängija, kes kuue kohtumise jooksul teinud viis vähemalt kahe punktiga lõppenud matši. Leafs on üle 60 aasta jäänud neljas kohtumises kolmel korral nulli peale.

Montreal Canadiens 6 - 4 New York Islanders (tipphetked)

Canadiens murdis Islandersi maha suuresti tänu Tomaš Plekanecile. Tema poolt tuli kaks kolli ja kaks söötu. Jõuti 6-2 eduseisu enne, kui kohtumise lõpus jalad veidi lõdvemaks lasti. Olgugi, et Canadiens pole väga hea avakolmandiku meeskond, üllatati siin juba teisel minutil. Ülekaalust avas skoori P.K. Subban.

Ottawa Senators 2 - 3 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Hurricanes mängis ennast võidule viimase kolmandikuga, kus tuldi välja 1-2 seisu pealt. Välismängudest saadi alles oma hooaja viies võit. Hurricanesile selgelt meeldib senaatorite vastu mängida. Nüüd on vähemalt punkt kirjas viimasest 18-st omavahelisest matšist 15. korda.

Detroit Red Wings 5 - 2 Nashville Predators (tipphetked)

Kui Predators elas edukalt esimese Pekka Rinneta peetud mängu üle, siis teine läks täielikult aia taha. Red Wings skooris kolm tükki oma esimese nelja pealeviskega ning Carter Huttoni tööpäev lõppes 12 ja poole minutiga. Enim lõbutses Tomaš Tatar, kes sai kirja kaks väravat ja ühe söödu. Pärast kümnemängulist seeriat punktita jäänud Predators loovutas liiga liidrikoha Ducksile.

Tampa Bay Lightning 3 - 2 (KV) Colorado Avalanche (tipphetked)

Nathan MacKinnon päästis Avalanche'ile punkti seitse sekundit enne normaalaja lõppu. Lisa jäi tulemata tänu Nikita Kutšerovi ja Ryan Callahani meisterlikult lahendatud karistusvisetele.

Florida Panthers 2 - 3 (KV) Edmonton Oilers (tipphetked)

Oilers murdis 14-mängulise välismängude kaotusteseeria. Sellega püstitati ka klubi negatiivne rekord. Karistusvisete seerias skooris ainsana Nail Jakupov, kelle jaoks oli see üldse karjääri esimene üritus.

Dallas Stars 5 - 4 Washington Capitals (tipphetked)

Üle pika aja Braden Holtby pingile jätnud Capitals tuli algselt välja 0-3 kaotusseisust, aga rikkus oma ilusa tagasituleku ära viimase kolmandiku neljandal minutil. Antoine Roussel ja Jamie Benn skoorisid 16-sekundilise vahega. Capitalsi vastu on nüüd kirjas kuus järjestikust võitu.

Minnesota Wild 3 - 1 Arizona Coyotes (tipphetked)

Devan Dubnyk oli vaid mõned päevad pärast Coyotesist lahkumist endise klubi vastu jääl ja korjas 25 tõrjega võidu. Antoine Vermette rikkus teisel kolmandikul tema nullimängu. "Ta tahtis, et ma annaksin talle veel paar tükki, aga ütlesin, et ei saa. Äkki mõni teine kord," lausus Dubnyk pärast matši.

San Jose Sharks 3 - 4 (LA) Calgary Flames (tipphetked)

Sharks tuli teisel kolmandikul kolme järjestikuse väravaga välja 0-2 seisust, aga ilus lõpp jäi siiski olemata. Jiri Hudler aitas külalised lisaajale ning seal lõpetas 24 sekundiga mängu lisaminutite spetsialist Sean Monahan. 20 aasta ja 89 päeva vanuselt sai temast liiga ajaloo noorim mängija, kes jõudnud nelja lisaaja väravani. Alles teist hooaega NHL-is mängiv ründaja vajab Flamesi rekordi - Jerome Iginla kuue värava - ületamiseks vaid kolme lisaaja väravat. Flamesil on nüüd võõrsilt kirjas neli järjestikust võitu ja tegu on pikima eduseeriaga pärast 2009. aasta kuute järjestikust triumfi.

Kommentaarid