VIDEO: Jäähoki Keenias

Jäähoki mängimiseks on vaja eritingimusi, aga kui on tõsine soov seda teha, siis saab see ka tehtud. Isegi Aafrikas. Rahvusvahelise Jäähoki Föderatsiooni liikmete hulgast leiab vaid ühe Aafrika riigi - selleks on Lõuna-Aafrika Vabariik - aga hokientusiaste on ka mujal.

(foto: rasktravel.com)
Üheks selliseks riigiks on Keenia. Tuntud pikamaajooksjate maalt tuleb ka üks vahva video.


NHL-is on Musta Mandrit esindanud kolm mängijat. Tuntuim neist Olaf Kölzig, kes on LAV-is sündinud olgugi, et esindas rahvusvahelisel tasemel Saksamaad. Enamuse karjäärist Washington Capitalsi esindanud väravavaht sai kirja üle 700 kohtumise ja jõudis 1998. aastal ka Stanley karikafinaali.

Kaks mängijat on tulnud Nigeeriast. Akim Aliu on väga kirju taustaga mängija. Olles sündinud Nigeerias, kasvas ta üles Ukrainas, aga passis on rahvuseks märgitud "kanadalane". Ta kolis perekonnaga 7-aastaselt Toronto piirkonda. Calgary Flamesi rivistusest on tema nimel 7 NHL-i mängu. Eelmise hooaja veetis ta Rootsi liigas.

Rumun Ndur jõudis samuti üsna varajases eas perekonnaga Kanadasse. Ta tegi NHL-is kaasa 69. kohtumises, kandes Buffalo Sabresi, New York Rangersi ja Atlanta Trashersi värve. Järgnesid mängud Austria, Sloveenia ja Suurbritannia liigas, enne kui mees 2010. aastal kepi nurka viskas.

Kommentaarid