RASKEKAALU MATŠ: Kings alistas Blackhawksi

Viimase viie hooaja jooksul omavahel neli Stanley karikavõitu ära jaganud ning nende aastate jooksul mitu playoff-seeriat pidanud Los Angeles Kings ja Chicago Blackhawks kohtusid taas. Kodupubliku ees võitis tasavägise kohtumise Kings 4-3.

(foto: Mark J. Terrill/Associated Press)
Raskekaallased läksid sel hooajal vastakuti teist korda. Novembri lõpupäevadel noppis Blackhawks LA-st 4-1 võidu. Sel korral karikakaitsjal sellist külalislahkust ei jagunud, kuigi Blackhawksil ei jäänud võidust väga palju puudu. Kohtumisele tehti suurepärane algus.

Patrick Kane alustas skoorimisega, kui mängitud oli vaid paar minutit ja Patrick Sharp sai avakolmandikul külalised ka teist korda tabloole. Kahe värava vahele mahtus Jeff Carteri koll. Esimese 20 minutiga tuli Blackhawksi poolt 13 pealeviset, mis moodustas suure osa kogu mängu saagist (29).

Särtsakale algusele aga järge ei tulnud ja nii sai Kings kiirelt viigi kätte. See tuli teise kolmandiku esimestel minutitel. Värava autoriks taaskord Carter. Kings jagas oma pealevisked üsna võrdselt ära - 10-9-8.

Ka viimane kolmandik ei jäänud varajase väravata. See tuli Andrew Shaw poolt. Tänavu suurtes raskustes olev Kings seisis silmitsi järjekordse pettumustvalmistava tulemusega, kuid kolmandiku teise poolega mängiti ennast kehvast olukorrast välja.

14. minutil tõi viigi tabloole Tyler Toffoli ja 3:37 enne lõppu sai litri Corey Crawfordi selja taha Jake Muzzin. "Me teadsime, et tuleb raske kohtumine, aga püsisime mängus. 3-2 eduseisus olles olime heal positsioonil, aga andsime selle käest," tõdes Blackhawksi kapten Jonathan Toews pärast matši.

Carter korjas Toffoli kolli juures endale veel ka söödupunkti ja nii on Kings nüüd tänavu võitnud kõik kümme matši, kus 30-aastane ründaja on vähemalt kaks punkti kirja saanud.


Meeskonnad kohtuvad põhiturniiril veel korra. See on 30. märtsil Chicagos.

Teised kohtumised

New Jersey Devils 2 - 1 (KV) Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Leafs oli ülilähedal kuuemängulise kaotusteseeria lõpetamisele. James van Riemsdyk oli meeskonna viimase kolmandiku keskel 1-0 ette viinud. Kahest punktist suudeti kinni hoida kuni 18. minuti alguseni. Siis tuli Adam Larsoni poolt viigivärav. Devilsi traditsiooniliselt kehv karistusvisete sooritamine võis külalistele veel võidulootuse anda, aga sel korral oli see siiski asjatu. Devils pani kolmest üritusest kaks kotti.

Washington Capitals 4 - 0 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Sidney Crosby oli Penguinsi koosseisus tagasi, aga jäi sarnaselt meeskonnale oma isiklikus duellis Aleksandr Ovetškinile selgelt alla. Venelane paugutas kaks kolli. Braden Holtby sai hooaja viienda nullimängu 27 tõrjega. Capitalsil on nüüd vähemalt punkt kirjas kümnest järjestikusest kodumängust. Viimati oldi sellises hoos 2010. aasta oktoobris-novembris. Penguinsi ees debüteeris Maxime Lapierre. 29-aastane ründaja toodi endale eelneval õhtul St. Louis Bluesist. Vastupidise tee pidi ette võtma Marcel Goc.

Kommentaarid