Rekorditerohkes Tähtede mängus võidutses Toewsi meeskond

Hokifännid pidid kolm aastat ootama järjekorras 60. NHL-i Tähtede mängu ja see ootus tasus ennast ka ära. Nick Foligno ja Jonathan Toewsi meeskonnad pakkusid ajaloolise kohtumise, kus ületati mitu rekordit. Toewsi meeskond võitis lõpuks 17-12.

(foto: Kirk Irwin/Getty Images)
Tegu on läbi aegade resultatiivseima Tähtede mänguga. Eelmine rekord oli püstitatud 2001. aastal, mil Põhja-Ameerika tähtedest koosnenud meeskond alistas muu maailma satsi 14-12.

18 901 pealtvaataja ees alustati skoorimisega neljanda minuti alguses. 1-0 tegi Foligno meeskonna kasuks Vancouver Canucksi ainus esindaja Radim Vrbata. Edu kestis veidi üle kolme minuti. 1-1 tuli Anaheim Ducksi kapteni Ryan Getzlafi poolt.

Kolmandiku keskpaigaks oli edu juba Toewsi satsi käes. Lõpuks kübaratrikiga lõpetanud NHL-i resultatiivsustabeli liider Jakub Voracek sai kirja oma esimese.

12. minuti alguses võis Nationwide Arena esimest korda põrgulärmi teha. Järjekordse viigi pani tabloole Columbuse oma poiss Ryan Johansen. Hiljem lisas Tähtede mängu drafti avavalik veel ühe ning lõpuks valiti tema Twitteri hääletusega kohtumise kõige väärtuslikumaks mängumeheks. Kahe värava kõrvale läksid ka kaks söötu.

2-2 viik püsis veidi üle minuti. Toewsi meeskond, kuhu kuulusid kolm nr. 91 ja kaks nr. 5, pääses taas ette, kui endised meeskonnakaaslased Boston Bruinist Tyler Seguin ja Patrice Bergeron kohtumise viienda värava meisterdasid. Tabamus läks Bergeroni nimele.

Viis minutit enne avakolmandiku lõppu lasti ka esimene kaitsja asja kallale. Kevin Shattenkirk, kelle vähese juuksekasvu üle drafti ajal nalja heideti, tõmbas Foligno meeskonna taas järele. Johanseni teisest tabamusest sai "kodumeeskond" veel enne kolmandiku lõppu ette, kuid esimesele pausile mindi siiski viigiga. Selle eest muretses John Tavares. Foligno meeskonna puuris olnud Carey Price läks edasi nachosid sööma.
Teisel kolmandikul mindi värava eest täiesti pöörasteks. 11 kolli on uus ühe kolmandiku rekord. Esimese minutiga tuli kaks tükki - Ryan Suter (Toews), Claude Giroux (Foligno) - ning kahe minuti ja 27 sekundiga neli tükki. Viimased kaks tulid Seguini ja Steven Stamkose poolt. Esimese ja neljanda tabamuse vaheks oli kaks minutit ja kolm sekundit, mis on samuti uus Tähtede mängu rekord.

Viienda minuti alguses oli taas käes aeg viigi murdmiseks. Selle tegi ära endine kodupubliku lemmik Rick Nash. Tema kollile järgnes kiirelt Filip Forsbergi tabamus ning Toewsi väljavalitud hakkasid eest ära minema. Tavarese ja Voraceki õhtu teised tabamused kasvatasid kolmandiku keskpunktiks edu neljaväravaliseks.

Nick Foligno ja Stamkos oma teisega aitasid "kodumeeskonna" veel veidi järgi, aga skoorimise lõpetas teisel kolmandikul taas Toewsi meeskond. Tavares vormistas oma kübaratriki. Vaheaja menüüs oli muu hulgas välja pakutud hot dogid.
Viimase kolmandiku alguses mindi edasi sealt, kuhu asjad teisel kolmandikul pooleli jäid. Jätkus totaalne väravatesadu. Nash ja Patrick Kane jagasid kahe minuti ja 15 sekundiga sõbralikult ära kaks kolli, enne kui Tavaresest sai läbi aegade kuues mängija, kes Tähtede mängus skoorinud neli korda. Viimati sai sellega 2003. aastal hakkama Dany Heatley. Toewsi meeskond sai sellega 13-9 edu.

Edu kasvas veidi enam kui minut hiljem veelgi, kui oma kübara sai pähe Voracek. Nii sai temast ja Tavaresest ajaloo teine meeskonnakaaslastest koosnev duo, kes Tähtede mängus on kolme väravani jõudnud. 22 aastat tagasi tegid selle ära Mike Gartner ja Pierre Turgeon.

Pidu jätkus Bobby Ryani kolliga ning Seguin ja Kane jõudsid oma teise tabamuseni. Viimase koll vähendas Foligno satsi kaotusseisu nelja värava peale, seisuks 11-15. Potentsiaalne come-back oli õhus, aga mitte kauaks. Veidi enam kui minut hiljem sai Toews kätte enda värava  ja Forsberg tegi oma õhtu teisega skooriks 17-11. Mängida jäi siis veel 3:20. 17 kolli ühe meeskonna poolt on samuti Tähtede mängu rekord.

Skoorimisele pani punkti Brent Burns, kes tegi väravaks Aleksandr Ovetškini kolmanda tulemusliku söödu. Bergeron ja Toews lõpetasid kohtumise viie punktiga - mõlemad said kirja 1+4 - kuid kõige resultatiivsem oli hoopis Voracek. Tema 3+3 ja kuus punkti on 1988. aastal Mario Lemieux poolt püstitatud Tähtede mängu rekordi kordus.


Hooaeg jätkub tõsiste mängudega meie aja järgi ööl vastu kolmapäeva.

Kommentaarid