JUBA AASTA PARIM MÄNG? Predators võttis LA-st 7-6 võidu

2015. aasta on vaid mõned päevad vana, aga võimalik, et hokimaailm on juba näinud ära aasta parima mängu. Los Angeles Kings võõrustas STAPLES Centeris Nashville Predatorsi ja olgugi, et eluhooega tegeva Pekka Rinne selja taha õnnestus panna kuus litrit tuli ikkagi vastu võtta kaotus.

(foto: Stephen Dunn/Getty Images)
Kings läks juba 32. sekundil kohtumist Matt Greene'i väravast juhtima, aga seis keerati kiirelt pea peale. Mike Fisheri, Colin Wilsoni ja Ryan Ellise tabamused panid kolmandiku keskpaigaks tabloole 3-1. Jonathan Quicki tööpäev lõppes 9 minuti ja 43 sekundiga. Ta tegi vaid kuus tõrjet.

Predators jätkas teisel kolmandikul lõbutsemist. Seal tehti kiirelt tänu Mattias Ekholmile ja sel nädalal Edmonton Oilersist hangitud Marc Arcobellole seisuks 5-1. Alec Martinez ja Dwight King tõid kolmandiku lõpuks kodumeeskonna kahe värava kaugusele, aga pealtnäha kustutas igasugused tagasituleku lootused viimase perioodi 9. minutil tulnud Olli Jokineni värav. Soome vanameister kogus hooaja esimese 35 mänguga vaid kaks silma, kuid on nüüd viimase kahega pannud kolm punkti.

Mäng oli vaikselt lõpu suunas liikumas, kui Kings ootamatult ellu ärkas ja juhtus midagi maagilist. Viimase kahe minutiga tehti kolm kolli ja mäng viidi lisaajale! King tegi oma mängu teise ning täpsed olid ka Marian Gaborik ja Jeff Carter.

Lõpuks sai aga kohtumine paraja antikliimaksi. Lisaaeg sai kesta vaid 18 sekundit, enne kui Roman Josi kohtumise ära lõpetas. Predators võitis oma ajaloo jooksul esimest korda mängu, kus on lastud kuus väravat. 16 erinevat mängijat said vähemalt ühe punkti kirja ning ka see on klubi rekord.

Kingsist sai üle ligi 12 aasta esimene sats, kes on viimase kahe ja poole minutiga kolmeväravalise edu kustutanud ja vähemalt punkti kätte saanud. 2003. aasta märtsis sai Oilers sellega hakkama Chicago Blackhawksi vastu. Karikakaitsja resultatiivsemad mehed olid Martinez, kes läks koju 1+2'ga ja Anze Kopitar, kelle nimele jäi kolm söötu.


Peter Laviolette on Predatorsi peatreeneri toolil teinud oma karjääri parima alguse. Triumf LA-s on tema jaoks 25. ja see tuli ära 37. kohtumises. Hooajal 2009/10 läks tal Philadelphia Flyersi tüürina selleks 49 matši.

Kings on jõudnud seisu, kus liigatabelis on kirjas rohkem kaotusi (21) kui võite (19). Väikeseks lohutuseks see, et 14 kaotust on olnud üheväravalised.

Teised kohtumised

New York Rangers 6 - 1 Buffalo Sabres (tipphetked)

Rangers möllas sedamoodi, et avakolmandik lõppes 4-0 eduga ja kolm tabamust tulid ülekaalust. Kokku realiseeriti need võimalused ära neljast kolm, ehk siis kõik töötas nagu kellavärk. Kerge treeningmäng meeskonnale, keda ootab uuel nädalal eest lääneranniku ringreis.

Winnipeg Jets 5 - 1 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Leafs läks küll teise kolmandiku alguses kohtumist juhtima, aga lõpuks tuli jäält fännide särke korjata. 60 minutiga saadi kirja vaid 21 pealeviset ja väravavavaht James Reimer, kes lõpetas 35 tõrjega, ajas kaotuse väsimuse süüks. Leafs lõpetas välismängude seeria, kus kodust eemal tuli pidada seitse järjestikust matši.

Pittsburgh Penguins 1 - 4 Montreal Canadiens (tipphetked)

Vägev lahing, kus kaalul oli idakonverentsi esikoht, sai tempoka alguse kui avakolmandikul tehti kolm väravat. Teiste seas kai kolli kirja Penguinsi eest oma debüüdi teinud David Perron. 2-1 edust ehitas Canadiens aga lõpuks selge võidu. Samuti ehitati järjekordne kuuemänguline võiduseeria ja kui meeskond viimati hooaja jooksul mitu sellist seeriat suutis kokku panna, siis oli aastaks kuldne 1993, mil Canadiens viimase oma 24-st Stanley karikast teenis.

New Jersey Devils 5 - 2 Philadelphia Flyers (tipphetked)

42 aasta ja 322 päeva vanuselt sai Jaromir Jagrist NHL-i ajaloo vanim kübaratriki omanik. Ta lõi üle Hr. Hoki enda, Gordie Howe'i. Cory Schneider sai väga kerge tööpäeva ning tõrjus 18 pealeviset. Devils ise ei olnud samuti rünnakul kõige ärksam, aga viie värava kirja saamiseks piisas 20-st pealeviskest.

Arizona Coyotes 6 - 3 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Jackets sai teise kolmandiku alguses 2-1 juhtida ja mäng oli veel kuni perioodi lõpuminutiteni tasavägine, aga siis suutis Coyotes vähem kui minutiga teha kaks kolli. Eelmise kuu parimate valmisel kenasti ära märgitud Sergei Bobrovski aeti Jacketsi puurist 45 minutiga ära. Sam Gagner lõpetas 2+1'ga ja Martin Hanzal läks õhtule 1+3'ga. Neljast ülekaalu võimalusest tehti väravaks kolm.

Dallas Stars 7 - 1 Minnesota Wild (tipphetked)

Külalistel läks mäng käest ära teisel kolmandikul. Seal lasti Starsil 1-0 teha 5-0'ks, enne kui Thomas Vanek ülekaalust ühe tagasi tegi. Meeskonda ei aidanud ka jõu näitamine. Kahe peale saadi kirja üle 90 karistusminuti ja enamus nendest tuli just teisel kolmandikul. Brett Ritchiest sai pärast Mike Modanot esimene Starsi mängumees, kes on skoorinud oma karjääri esimeses kahes mängus. Neljanda kolmiku mees Vernon Fiddler läks koju kahe väravaga. Kaitsja Jamie Oleksiak lõpetas kolme sööduga. Olles eelmises kohtumises Coyotesi alistanud 6-0, sai Stars esimest korda alates aastast 1997 järjestikustes mängudes kirja vähemalt kuus väravat.

Vancouver Canucks 4 - 1 Detroit Red Wings (tipphetked)

Ryan Miller sai üle pika aja võidutseda oma venna Drew meeskonna üle. Lisaks võttis ta esimesel kolmandikul väikselt vennalt ära ka suurepärase väravavõimaluse. Vaatamata skoorile oli mäng tasavägine. Canucks sai kolmeväravalise edu alles kahe tühja võrku tehtud väravaga. Mõlemad tulid Henrik Sedini poolt. Nende kõrvale lisas ta ka ühe söödu. Daniel Sedin lõpetas kolme sööduga. Henrikust sai ühtlasi NHL-i ajaloos viies rootslane, kellel kirjas 200+ väravat ja 600+ söötu.

San Jose Sharks 2 - 7 St. Louis Blues (tipphetked)

Sharks vajus pärast 2-2 viigiga lõppenud avakolmandikku unne. T.J. Oshie jõudis kübaratrikiga karjääri sajanda tabamuseni. Nende kõrvale läks ka üks sööt. Lisaks lõpetasid nelja punktiga Alexander Steen ja Kevin Shattenkirk (mõlemad 1+3). Nii sai Blues esimest korda alates aastast 1993 ühes kohtumises endale kolm vähemalt nelja punktiga meest. Sharks mängis ilma Joe Thorntonita, kellel oli viimati mäng vahele jäänud 2010. aasta novembris.

Kommentaarid