Sharksile Winnipegist dramaatiline võit

Ülitihedas Vaikse ookaani divisjoni playoffide võidujooksus toimus läinud ööl järjekordne pöörang. Eelmises kohtumises St. Louis Bluesile piinlikult 2-7 alla jäänud San Jose Sharks hüppas Winnipeg Jetsi vastu saadud dramaatilise võiduga viimasele automaatsele playoff-kohale.

(foto: Trevor Hagan/The Canadian Press)
Winnipegis peetud kohtumine oli suuresti Sharksi kontrolli alla, aga sellest hoolimata kestis võidujaht lõpuni välja. Avakolmandikul jagasid Brent Bruns ja Andrew Ladd ära kaks ülekaalu väravat, enne kui detsembri alguses liigas debüteerinud Melker Karlsson oma hooaja kolmanda tabamusega külalised teise kolmandiku alguses 2-1 ette viis.

Sharksil oli pärast kahte kolmandikku pealevisete arvestuses edu 25-11. Ehk siis kõik oli täielikult kontrolli all. Tihti juhtub aga see seis olema petlik. Siin sai meeskonnale saatuslikuks Burnsi poolt viimase kolmandiku alguses võetud karistus. Selle tegi väravaks Jay Harrison. Kui Jets kasutas oma ülekaalu võimalused peaaegu ideaalselt ära - pandi kolmest kaks - siis Sharks tegutses väga raiskavalt. Seitsmest võimalusest tehti väravaks vaid üks.

Erimeeskonna saamatust tuli pikalt kahetseda, aga lõpuks leidus koosseisus siiski üks päästeingel. Selleks osutus kaitsja Marc-Edouard Vlasic. Tema poolt tuli lõpuks Sharksi teenitud võiduvärav. Mänguaega jäi kellale vaid 2.9 sekundit!


Sharks mängis taas ilma Joe Thorntonita, kes on nüüd pandud ka vigastatud mängijate reservlisti. Ülakeha trauma lõpetas tema 319-mängulise järjestikuste kohtumiste seeria.

Kommentaarid