Flyersile väänati trahv kaela

Pühade perioodil ei olnud NHL-is keelatud vaid erinevad mängijate liigutamised. Piiranguid oli ka teisi. Näiteks ei tohtinud meeskonnad vaba aega kasutada reisimiseks. Philadelphia Flyers oli aga meeskond, kes selle vastu eksis ja on nüüd liigalt oma käitumise eest karistuse saanud.

(foto: Christian Petersen/Getty Images)
Flyersile määrati trahv, mille suurust ei avalikustatud. Kollektiivlepinguga on keelatud 24-26. detsembril reisimine, kuid Flyers põrutas 26. õhtul Tenneseesse, kus päev hiljem oli kavas kohtumine Nashville Predatorsi vastu. Sellest kohtumisest tuli vastu võtta 1-4 kaotus ja arvestades ka trahvi läks selgelt klubi ettevõtmine täie raha eest vastu taevast. Kuigi Flyersi peamänedžer Ron Hextall ei kahetse seda otsust.

"Mängijad tulid mitu nädalat tagasi minu juurde. Nad soovisid mängupäeva asemel reisida päev enne matši. Ma rääkisin nendega ja kõik olid plaaniga nõus," rääkis Hextall. "Me maksame kuttidele palju raha, oleme jahtimas playoffide kohta ja soovime meeskonnale anda võimalikult hea võiduvõimaluse. Kui me ei anna oma mängijatele parimat võiduvõimalust, siis ei ole see nende suhtes aus. Otsustasime plaani elluviia ning leppisime tagajärgedega."

Lisaks Flyersi juhtumile uuris liiga ka Anaheim Ducksi käitumist. Nimelt on pühade ajal keelatud ka treenimine, aga Ryan Getzlaf ajas siiski üks päev meeskonna kokku, et jääle minna. Lõi välja Ducksi kapteni tõeline hokimehe hing. "Ma ei saa nii pikalt jäält eemal olla ilma, et mu keha sellele halvasti ei reageeriks," kommenteeris Getzlaf. Kohal olevat olnud mõned mängijad, aga mitte tervet meeskonda ja samuti ka mitte ühtegi treeningpersonali liiget, kes peatreeneri Bruce Boudreau sõnul olid kõik linnast ära. See päästis ka Ducksi võimalikust karistusest.

Kommentaarid