Väravavahtide õuduste õhtu

13. kuupäev sattus mitme tippväravavahi jaoks olema tõeliselt nukker. Kõige kehvemalt läks Nashville Predatorsi Pekka Rinnel. Oma tööga väravasuul sai ta järjekordselt oivaliselt hakkama, kuid kohtumine Vancouver Canucksi vastu tuli lõpetada vigastusega.

(foto: Christopher Hanewinckel/USA TODAY Sports)
Rinne libises viimasel kolmandikul vastu oma väravatagust seina. Predators oli sel hetkel 2-1 eduseisus ja pärast soomlase lahkumist aitas Carter Hutton võidu numbritega 5-1 koju tuua. Colin Wilson läks õhtule 2+2'ga. Vigastuspausilt naasnud James Neal korjas kaks söödupunkti.


Oma hooaja 29. võidu saanud Rinne tervisliku seisundi kohta veel lisainfot pole jagatud. Meeskonnal on täna vaba päev ja soomlase trauma tõsidus peaks selguma homme.

Ülikehv päev oli ka Kari Lehtonenil. Ottawa Senators ajas ta puurist minema kümne ja poole minutiga. Viie pealeviske juures tegi ta vaid kolm tõrjet. Asendusmees Anders Lindbäck ei alustanud ka kõige teravamalt ja Starsile oli avakolmandikuga kolm tükki võrku pandud, kuid lõpuks saadi kaks punkti ikkagi kätte. Rõõmustati 5-4 võidu üle. Noor kaitsja John Klingberg kogus enda nimele kaks väravat.


Tegu oli esimese matšiga, kus Jason Spezza oma endise koduklubi vastu mängis.

Soomlaste kübaratrikile pani punkti Minnesota Wildi Niklas Bäckström. Pittsburgh Penguinsi vastu lasti tal kannatada ligi 51 minutit ja selle ajaga kogunes selja taha kuus tükki. Vahetusest sisse tulnud John Curry'le pandi veel üks ja Penguins võitis 7-2. David Perroni nimele jäi kaks kolli. Sidney Crosby korjas kolm söötu.


Wild on kaotanud kuus mängu järjest. "Meie vastu on nii lihtne mängida. Me jääme võitlustes alla. Detailid meie mängus on kohutavad. Me ei tee teiste meeskondade elu raskeks," rääkis pärast matši Zach Parise.

Ka kuningad nutavad vahest ja nii jäi sel korral tööpäev pooleli ka Henrik Lundqvistil. New York Rangers kaotas naabritevahelise heitluse Islandersile 0-3. Lundqvist sai viimase kolmandiku vabaks võtta pärast seda, kui Islanders teisel kolmandikul kolm tükki tema selja taha pani. Kolm tundus üldse olevat selles kohtumises müstiline number, kuna Rangers kolistas avakolmandikul ühe rünnaku ajal kolm korda väravaraamistikku.


27 tõrjet teinud Jaroslav Halakist sai Islandersi ajaloos pärast Billy Smithi teine mees, kes on võõrsil Rangersi vastu seljataguse puhtana hoidnud. Üldse on vihatud linnarivaali vastu nullimängu teinud vaid viis Islandersi puurilukku.

Winnipegis kestis Roberto Luongo õhtu 26 minutit ja 37 sekundit. Jets pani selle ajaga Florida Panthersi võrku neli litrit. Nii Mathieu Perreault kui Dustin Byfuglien said kirja kaks tükki. Perreault kasvatas oma väravatesaagi mängu lõpuks veel nelja peale. Lõpuks 8-2 võit Jetsile.


Paul Maurice'ile treenerikarjääri 500. võit ja vaid Scotty Bowman on nooremana selle tähiseni jõudnud.

Väravavahtide õuduste õhtu toimus ühel väga erilisel päeval. Nimelt saadeti enne Buffalo Sabresi ja Detroit Red Wingsi vahelise kohtumise algust esimese koduhalli lae alla legendaarse puuriluku Dominik Hašeki nr. 39.


Erinevalt Anaheim Ducksist Sabres aga legendi võiduga austada ei suutnud. Vastu tuli võtta 1-3 kaotus.


Teised kohtumised

Boston Bruins 4 - 3 Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Surm, maksud ja Lightningu kaotused Bruinsile. Bruinsil on nüüd omavahelistest kohtumistest kirjas üheksa järjestikust võitu. Lisaks on Lightning Bostonis 36-st võitnud vaid neli. Steven Stamkoselt ja tõusvalt staarihakatiselt David Pastrnakilt kaks väravat.

Carolina Hurricanes 3 - 2 (KV) Colorado Avalanche (tipphetked)

Avalanche kargas viimasel kolmandikul 0-2 seisu pealt välja, aga ei suutnud siiski kõiki punkte ära korjata. Semjon Varlamov sai vaba päeva, aga venelasega samaväärses hoos oli noor Calvin Pickard. Tema poolt tuli 46 tõrjet. Anton Hudobin sai võidu kätte 28 tõrjega.

St. Louis Blues 4 - 2 Edmonton Oilers (tipphetked)

Blues kargas 3-0 ette, enne kui Oilers ka midagi tegema hakkas. Väga palju aga ei suudetud muidugi ära teha. Kirja jäi vaid 15 pealeviset. Ken Hitchcockile karjääri 684. võit, mis paneb ta hiljuti meie seast lahkunud Pat Quinniga samale pulgale. Tegu viienda koha jagamisega.

Arizona Coyotes 2 - 3 San Jose Sharks (tipphetked)

Ei tea, kui palju olen juba olnud sunnitud kirjutama, et  X Coyotesi mängija viis omad ette, aga lõpuks tuli ikka kaotus. Sel korral 1-0 Mikkel Bødkeri poolt. Viimasele kolmandikule mindi 2-2'ga ja seal otsustas mängu saatuse kaitsja Brenden Dilloni hooaja esimene koll.

Kommentaarid