Penguins oli titaanide lahingus parem Canadiensist

Pittsburgh Penguins ja Montreal Canadiens lõpetasid ära omavahelised põhihooaja kohtumised. Kui kaks varasemat mängu olid mõlema jaoks toonud ühe suure võidu, siis seekord tehti üks ülitasavägine matš. Pingelises heitluses selgus võitja alles lisaajal.

(foto: Graham Hughes/The Canadian Press)
Õhtul, mil tehti teatavaks tänavuse Tähtede mängu lõplik koosseis, tegid mängu ära Penguinsi staarid. Jevgeni Malkin aitas meeskonna vahetult enne teise perioodi lõpusireeni 0-1 kaotusseisust välja. Canadiensi värava oli avakolmandiku lõpus skoorinud Max Pacioretty.

Rohkem väravaid normaalajal ei tulnudki olgugi, et Canadiensi ainus Tähtede mängus osaleja Carey Price pidi 60 minuti jooksul silmitsi seisma 31 pealeviskega. Üllatuslikult suurest mängust eemale jäetud Marc-Andre Fleury tegi normaalajaga 26 tõrjet.

Lisaajal jäid pealevisked 6-1 Penguinsi kasuks, enne kui mäng otsa sai. Canadiens teenis neljanda minuti alguses rumala karistuse, kui liiga palju mängijaid väljakule sattus. Penguinsi ülekaalus mängimine pole küll enam nii surmav, kui see oli hooaja alguses (efektiivsus langenud 21.6% peale), aga siin tehti see siiski väravaks. Sidney Crosby sai kirja oma hooaja 12. kolli.


Teised kohtumised

Philadelphia Flyers 1 - 3 Boston Bruins (tipphetked)

18-aastane David Pastrnak tegi Bruinsi eest oma karjääri kaks esimest väravat. Chris Kelly lisas vähemusest veel ühe ja Claude Giroux ülekaalu väravast algatatud tagasitulek jäi Flyersi poolt lihtsalt hiljaks.

Minnesota Wild 1 - 3 Nashville Predators (tipphetked)

Wild domineeris matši - pealevisked 37-27 - aga Predators kallutas kohtumise oma kasuks kahe viimase kolmandiku väravaga. Predatorsist sai esimene meeskond, kes on tänavu 60 silma kätte saanud. Loomulikult on tegu ka klubi ajaloo parima hooaja algusega.

Colorado Avalanche 4 - 3 Dallas Stars (tipphetked)

Avalanche tuli välja avakolmandiku 0-2 kaotusseisust. Teisel kolmandikul pandi kolm vastuseta väravat ja Matt Duchene lõikas vastaste kõri lõplikult läbi viimase kolmandiku 12. sekundil. Semjon Varlamovilt järjekordselt kõrgeklassiline mäng - 37 tõrjet. Seejuures tuli viimasel kolmandikul silmitsi seista 16 pealeviskega.

Arizona Coyotes 1 - 5 Ottawa Senators (tipphetked)

Mikkel Bøedker viis küll Coyotesi juhtima, aga meeskond on viimasel ajal roppumoodi väravaid lekkinud ja siingi ei saadud punni ette. Vendade Michalekite lahingus sai Senatorsi Milan Michalek ka värava kirja.

Washington Capitals 3 - 1 Detroit Red Wings (tipphetked)

Valus kaotus Red Wingsile, kuid võimalik, et veel valusam oli Jimmy Howardist ilma jäämine. Olles värskelt pääsenud Tähtede mängule, tõmbas Red Wingsi puurivaht juba mängu teisel minutil sündinud avavärava olukorras kubeme ära. Capitals sai võidu kätte vaid 17 pealeviskega. Red Wings sai neid kirja 27. Neist 15 tulid viimasel kolmandikul, kuid Braden Holtby jätkab superhooga.

Columbus Blue Jackets 2 - 5 New York Islanders (tipphetked)

Sergei Bobrovski tähistas nädalavahetuse algust uue lepingu (4-aastane, ligi 30-miljoniline) saamisega, kuid on nüüd huvitaval kombel kahes järjestikuses mängus pidanud enda selja tagant viis tükki välja noppima. Siin jäi ta kiirelt turmtule alla, kui Islanders sai avakolmandikul kirja 16 pealeviset. Jackets suutis nendele vastata vaid neljaga. Õnnelikul kombel saadi siis veel puhkama viigiseisul, aga Islanders läks teisel kolmandikul kiirelt oma teed.

St. Louis Blues 5 - 4 (KV) Carolina Hurricanes (tipphetked)

Blues mängis korralikult tulega, kui lasi külalistel 3-1 eduseisu minna ja pärast viigi kätte saamist lasti nad veel korra ette, aga lõpp hea kõik hea. Karistusvisete seerias tõi võidu loomulikult T.J. Oshie.

San Jose Sharks 1 - 3 New York Rangers (tipphetked)

Sarnaselt Fleuryle samuti Tähtede mängult üllatuslikult eemale jäänud Henrik Lundqvist aitas 30 tõrjega Rangersi mitme ajaloolise tähiseni. Esimest korda suudeti California ringreis ja kohtumised Anaheim Ducksi, LA Kingsi ning Sharksi vastu lõpetada ilma ühegi kaotuseta. Lisaks ollakse liiga ajaloos teine idakonverentsi sats, kes eelpool mainitud kolmiku kõrval on suutnud võõrsil alistada ka Vancouver Canucksi, Calgary Flamesi ja Edmonton Oilersi. Varem hoidis ainsana seda au 1997/98 hooaja Canadiens. Rangers on viimasest 14-st mängust võitnud 13 ja viimati saadi sellise seeriaga hakkama 1973. aastal. Lundqvistist sai NHL-i ajaloo esimene puurivaht, kes on kõik oma karjääri esimesed kümme hooaaega lõpetanud vähemalt 20 võiduga. Natukene jäeti ajaloo tegemist ka Sharksile. Viiendat mängu järjest skoorinud Melker Karlsson kordab selle saavutusega täpselt 20 hooaega tagasi Jeff Frieseni poolt püstitatud klubi kollanokkade rekordit.

Los Angeles Kings 4 - 5 (KV) Winnipeg Jets (tipphetked)

Karikakaitsja tegi 0-3 seisu pealt neli järjestikust väravat. Jets skooris oma kollid kolme esimese pealeviskega. Lisaaja päästis külalistele Zach Bogosian. Karistusvisete seerias suutis litri ainsana õigesse kohta panna Bryan Little.

Vancouver Canucks 0 - 1 Calgary Flames (tipphetked)

Alates 2011. aastat Flamesile esimene võit Vancouverist tänu Joni Ortio karjääri esimesele nullimängule. Ja selleks ei saanud niisama väravasuul uneleda. Kõrvale tuli lükata 36 üritust. Canucksi väravas mänginud Eddie Läck sai kirja 21 tõrjet. Väidetavalt on nii Läck kui ka Ryan Miller hetkel mingisuguse haigusega kimpus ja rootslane sai seetõttu jääle, et tema seisund on veidikene parem.

Kommentaarid