Subban tõi Canadiensile ülipingelisest kohtumisest võidu

Käimas on alles jaanuar, aga võib öelda, et läinud ööl oli mitmel pool ka juba rohkelt playoffide lõhna tunda. Kaheksast kohtumisest koguni viis vajasid võitja selgumiseks vähemalt lisaaega. Õhk oli playoffide pingest kõige paksem Montrealis, kus Canadiens pigistas Nashville Predatorsi vastu võidu välja.

(foto: John Maloney/Montreal Gazette)
Suurimad tänud tuleb võidu eest edastada kahtlemata Carey Price'ile. Pisikesest vigastuspausilt naasnud puurivaht oli üliteravas hoos ja andis oma meeskonnale võiduvõimaluse olgugi, et peaaegu kogu kohtumine kuulus Predatorsile.

Külalised alustasid väga aktiivselt ja nii oli mängu keskpaigaks seis selline, kus pealevisetega oldi üle 25-4. Canadiens ei saanud teise kolmandiku esimese poolega kirja mitte ühtegi üritust. Vahetult pärast keskjoonest üle astumist tuli ka esimene värav. Predatorsi 26. ürituse pani lõpuks võrku Mike Ribeiro, kes on Canadiensi enda kunagine drafti valik ja oma esimesed mängud tegi ta NHL-is just selle klubi värvides.

Kaotusseisu jäämise peale aktiviseerus kodumeeskond ning viimase perioodi alguses saadi ka kohe viik kätte. Ülekaalus skooris Alex Galchenyuk. Mõlemal poolel olid siis veel paar head võimalust, aga normaalaeg rohkem väravaid ei toonud.

Lisaajal jätkati samuti aktiivselt võidu otsimist ja lõpuks leidis selle üles Canadiens, Lisaminutite keskel läks Craig Smith, kelle karistuse ajal oli ka kodumeeskonna esimene värav sündinud, vastase kukutamse eest patu punkrisse. Canadiensi esimesed üritused vilja ei kandnud, aga veidi enam kui 20 sekundit enne Smithi karistuse lõppu saadi litter ideaalselt P.K. Subbanile ette ning väravasireen huilgas. Neli lisaaja väravat on kaitsjate arvestuses Canadiensi uus rekord.

Predatorsi boss Peter Laviolette oli muidugi hilise karistuse peale pühaviha täis.


Price'i arvele jäi lõpuks 36 tõrjet. Kolmandat mängu järjest Pekka Rinnet asendanud Carter Hutton läks koju 25 tõrjega.


Predators on tänavu nüüd esimest korda kaotanud kaks järjestikust matši.

Teised kohtumised

New York Rangers 3 - 2 (LA) Ottawa Senators (tipphetked)

Rangers tuli viimasel kolmandikul tänu Chris Kreideri väravale välja kaotusseisust ning kaks võidupunkti aitas lisaajal koju jätta Carl Hagelin. Tegu on haruldase koduvõiduga Senatorsi üle. Eelnevalt oli viimasest 15-st mängust kirjas vaid üks võit.

Washington Capitals 4 - 5 (KV) Edmonton Oilers (tipphetked)

Aleksandr Ovetškin sai kirja kaks kolli, aga Capitals kinkis ära viimase kolmandiku alguses kätte saadud kaheväravalise eduseisu. Ryan Nugent-Hopkins aitas külalised lisaajale kui mängida oli vaid veidi üle minuti. Karistusvisete seerias jäi Oilers peale numbritega 2-1. Oilersi jaoks tegu tänavu esimese võiduga, kui esimese viie minuti jooksul on endale värav lastud. Samuti tuldi üle seitsme aasta viimase viie minuti jooksul välja mitmeväravalisest kaotusseisust.

Philadelphia Flyers 3 - 2 (LA) Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Sama vana lugu, ehk kui need kaks omavahel kohtuvad, siis lahkub võitjana ikkagi Flyers. Olgu meeskonna seis kuivõrd kehv tahes. Flyers on selles vastasseisus saanud nüüd kuus järjestikust võitu. Otsustav koll tuli lisaajal Claude Giroux poolt. Kahe peale kokku koguti üle 90 karistusminuti ja isegi liiga resultatiivsustabeli liider Jakub Voracek sai neid enda nimele 17.

Detroit Red Wings 5 - 4 (KV) Minnesota Wild (tipphetked)

Kui Red Wings suutis oma eelmises mängus ise suure kaotusseisu ära kustutada, siis siin lasti seda teha vastasel. Viimasele kolmandikule mindi 4-1 eduga. Avavärava teinud Teemu Pulkkineni jaoks oli see karjääri esimeseks tabamuseks. Wild tuli mängu tagasi tänu Darcy Kümperile, kes asendas väravasuul välja Devan Dubnyki, ja Zach Parise'ile, kes tegi viimasel kolmandikul kaks kolli. Paraku ei suudetud aga karistusvisete seerias toimetada. Selle võitis Red Wings 2-0.

Tampa Bay Lightning 4 - 1 Vancouver Canucks (tipphetked)

Alex Killorn pani lambi kaks korda põlema ning Lightningule esimest korda alates aastast 2006 kaheksa koduvõitu järjest. Võiduga tõukas Lightning ka Islandersi idakonverentsi tipust.

Chicago Blackhawks 6 - 1 Arizona Coyotes (tipphetked)

Joel Quenneville'i 500. põhihooaja kohtumises Blackhawksi peatreenerina jõudis Teuvo Teräväinen karjääri esimese mitmepunktilise mänguni ja Patrick Kane tegi oma karjääri 200. kolli, millele lisas veel kaks söötu. Coyotesi eest skooris oma karjääri esimese 2011. aasta drafti teise ringi valik Lucas Lessio.

Dallas Stars 1 - 3 Boston Bruins (tipphetked)

Tyler Seguini derbis jäi peakangelane ise punktideta ning Bruins võitis kaotusseisust. Tuukka Rask tegi 36 tõrjega hiilgemängu, jättes Starsi viimasel kolmandikul 16 pealeviskega kuivale.

Kommentaarid