Talveklassiku võitis viimase minuti väravaga Capitals

Uus hokiaasta on vägevalt avatud. Washington Capitals ja Chicago Blackhawks pidasid traditsioonilise talveklassiku, mis kujunes ülimalt tasavägiseks mänguks. Blackhawks hüppas välja 0-2 kaotusseisust, aga võit läks Capitalsile. 3-2 värav tuli 13 sekundit enne normaalaja lõppu.

(foto: Alex Brandon/AP Photo)
Pesapalli staadionil Nationals Parkil peetud kohtumine oli endaga enne lahtiviset toonud kaasa väikese murepilve. Kuna matši algusajaks oli kohaliku aja järgi kell üks päeval, siis kardeti, et pärastlõunane päike teeb jääle liiga. Selle vältimiseks oldi valmis kohtumist ka kuni poolteist tundi edasi lükkama. Lõpuks seda siiski ette ei võetud. Päikesest tingituna tehti vaid avakolmandiku keskel poolte vahetus, et mõlemal oleksid võrdsed tingimused.

Kolmandiku keskpaigaks oli ka skoor juba avatud. 7. minutil realiseeris Eric Fehr üks ühe vastu võimaluse ja viis Capitals 1-0 ette. Kuna mehel õnnestus kaks väravat teha ka neli aastat tagasi peetud talveklassikus, kus Capitals alistas Pittsburgh Penguinsi 3-1, siis on Fehr nüüd selle püha ürituse läbi aegade suurim väravakütt.

Blackhawksi võrk sahises ka peatselt pärast poolte vahetust. 12. minutil kahekordistas "kodus" (Nationals Park on meeskonna koduhallist Verizon Centerist vaid kolme kilomeetri kaugusel) mänginud Capitalsi eduseisu Aleksandr Ovetškin.

Eelnevalt 2009. aastal Detroit Red Wingsi vastu oma senise ainsa klassiku tulemusega 4-6 kaotanud Blackhawksi jaoks oli seis paha, aga nagu ikka sellistel puhkudel ilmus õigel hetkel välja Patrick Sharp. 33-aastane ründaja tegi ülekaalust oma hooaja seitsmenda värava. Seejuures on kuus neist sündinud just ülekaalu olukordades. Mängitud oli siis 13 ja pool minutit ning rohkem väravaid avakolmandik endaga kaasa ei toonud.

Teiseks kolmandikuks oli väljak juba päikese eest varju pääsenud. Capitalsi kaitsja Karl Alzner võitles päikese vastu vägevate prillidega.

(foto: Twitter @myregularface)
Kohe teise kolmandiku alguses tuli ära ka Blackhawksi viigivärav. Marian Hossa ja Jonathan Toewsi eeltöö viimistles Brandon Saad. Enne seda oli Ovetškin lühikese aja jooksul kaks korda posti kolistanud.

2-2 seisult jätkasid mõlemad aktiivselt juhtvärava otsimist ja Sharp näiteks lõpetas koguni kümne pealeviskega, aga järgmine tabamus sündis alles viimasel minutil. Teist aasta järjest oli talveklassikus lähedal lisaaeg ja võimalik karistusvisete seeria, kuid selle rikkus ülekaalus tulnud väravaga Troy Brouwer.

Blackhawksiga 2010. aastal Stanley karika võitnud ründaja skooris kummalises olukorras, kus litriga toimetanud Ovetškinil tehti kepp puruks ja venelane liugles püstijalu meritähe asendis värava eest läbi. Võimalik, et see segas Blackhawksi puurivahti Corey Crawfordi, kes oli pealeviske tõrjumisel võimetu.


Tegu oli seitsmenda NHL-i talveklassikuga ja Capitalsi võit on alles teine, mis on läinud kodumeeskondadele. Kohtumist jälgis kohapeal 42 832 pealtvaatajat. "Atmosfäär oli alates esimesest sekundist ebareaalne," rääkis pärast kohtumist Ovetškin, kes lubas mängu kodus uuesti vaadata ning seda tõeliselt nautida.

Kommentaarid