Houston Rocketsi uus omanik huvitub NHL-i meeskonnast

NBA-s mängiv Houston Rockets sai hiljuti uue omaniku, kui kossuklubi ostis ära kohalik rikkur Tilman Fertitta. 60-aastane äri- ja šõumees avalikustas teisipäeval teda tutvustanud pressikonverentsil, et ta huvitub ka NHL-i klubi saamisest.

(foto: chron.com)
Houstonis pole profihokit mängitud alates 2013. aastast, mil Minnesota Wildi AHL-i tütarklubi Houston Aeros ära kolis ja Iowa Wildiks muutus. Samanimeline Houstoni meeskond mängis omal ajal ka WHA-s, mis 70ndatel üritas NHL-iga konkureerida. Legendaarse Gordie Howe'i juhtimisel jõuti isegi kahe meistritiitlini. Ent NHL-i satsi pole linn veel saanud, kuigi võiks oma suurusega olla ahvatlevaks paigaks. Tegu on USA suuruselt neljanda linnaga.

"Kui see oleks minu teha, siis paneksin homne päev siia NHL-i meeskonna, aga see projekt peab ka töötama," mainis Fertitta. "Mulle meeldiks, kui hall oleks teistel kuupäevadel hõivatud, tahaksin et Toyota Center oleks aastas 300 õhtut täis. Seega üritame selle nimel teha kõik võimaliku, kuid kõik plaanid peavad ka läbimõeldud olema. Kuid, jah, kavatseme agressiivselt seda võimalust jahtida."

Rocketsi endine omanik Leslie Alexanders üritas 90ndatel osta Edmonton Oilersit, et klubi Houstonisse tuua, kuid tehing kukkus läbi. Ka praegused ninamehed on NHL-i meeskonna toomise võimaluste kohta uurinud.

"Oleme aastate jooksul mitmeid NHL-i meeskondi jälginud, aga tehingutest pole lihtsalt asja saanud," ütles Rocketsi tegevdirektor Tad Brown.

Fertitta loodab NHL-i klubiga seoses abi fännidelt: "Kui me saame NHL-i meeskonna, siis on vaja meil igal õhtul 16 000 pealtvaatajat. Meile mahub siin 17-18 000, seega kui ma hangin NHL-i meeskonna, siis palun Houstoni inimestelt, et nad pühenduksid minu abistamisele. Seda ei saadaks ilma fännideta edu."

Houstoni huvi on ohusignaaliks kõigile NHL-i meeskondadele, kes raskustes istekohtade täitmisega. Näiteks läinud ööl jälgis Carolina Hurricanesi hooaja teist kodumängu alla 8000 pealtvaataja. Samuti liigutakse NHL-i suunas Seattle'is ning alles aasta tagasi avati Quebec Citys üdini modernne 18 000+ pealtvaatajat mahutav hall.

Kommentaarid