Bryan Bickell lõpetab karjääri Blackhawksi mängumehena

Eelmise aasta novembris tõsise haigusega diagnoositud Bryan Bickell on korra veel Chicagos tagasi, et oma karjäär Blackhawksi mängumehena lõpetada. Klubiga kolme Stanley karikani jõudnud ründaja sõlmis sümboolse ühepäevase lepingu.

(foto: ottawa67s.com)
Bickell oli 2013. aasta karikavõidus võtmerollis, kui teenis 23 mänguga 17 punkti (9+8) ja tegi otsustavas kohtumises dramaatilise viigivärava. Lisaks võitis ta meeskonnaga karika 2010. ja 2015. aastal, kuigi esimese triumfi puhul tema nimi karika peale ei mahtunud.


"Iga profisportlane võib tunnistada kuivõrd raske on loobuda, eriti minuga seotud asjaolude juures," sõnas Bickell lõpetamisest teada andes. "Tunnen uhkust, et lõpetan Chicago Blackhawksi mängijana. Tegu on meeskonnaga, mis andnud mulle ja mu perekonnale mitmeid suurepäraseid mälestusi."

Vaid 31-aastasena uisud varna panev mängumees tegi oma 395-st kohtumisest 384 Blackhawksi särgis. Eelmine hooaeg möödus tal Carolina Hurricanesi mängijana. Tal jäi karjääri jooksul põhiturniiril kirja 66 väravat ja 136 punkti. Playoffides tuli 75 matšiga lisaks veel 20 kolli ja 39 punkti.

Blackhawksilt on täna lepingu saanud ka Cody Franson ja teda võib uue hooaja käigus isegi väljakul näha. 30-aastane kaitsja kogus hooajaeelsete mängude jooksul kolme kohtumisega neli punkti (0+4) ning teenis sellega endale aastase lepingu, mille väärtus ühe miljoni kandis.

Kommentaarid