Leafs katkestas Kingsi punktiseeria

Seni normaalajakaotuseta kulgenud Los Angeles Kings pidi teisipäeval Torontos oma punktiseeriaga hüvasti jätma. Saatuse irooniana katkestas selle endine San Jose Sharksi mees Patrick Marleau, kes sai kirja karjääri 99. võiduvärava. Nende osas kuulub talle nüüd ajaloo 8. koht.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Otsustav tabamus, mis Marleau hooaja neljas, sündis viimase kolmandiku alguses. 3-2 võidus said Leafsi poolt käe valgeks ka Matt Martin ja ülekaalust skoorinud Tyler Bozak. Kings sai väravad Adrian Kempelt ja Trevor Lewiselt, kes kaheksa minutit enne lõppu vähemusest vahe minimaalseks tegi. Paraku ei saanud kuningad aga kaheksa mängu peale alles teist korda üle kahe kirja.

Frederik Andersen lõpetas õhtu 36 tõrjega. Jonathan Quick, kes avakolmandiku lõpuminutitel võimaliku peapõrutuse tõttu korra lahkuma pidi, lükkas kõrvale 30 vastaste üritust.

Leafs vastas võiduga nädalavahetusel tulnud hooaja teisele kaotusele. Meeskond jätkab klubi ajaloo ühe parima algusega.


Pühapäeval palgale võetud Roman Polak sai kohe esimeses mängus söödupunkti kirja. 12 minuti ja 13 sekundiga kogunes ka kaks karistusminutit.


135-ga kuulub NHL-i võiduväravate rekord Jaromir Jagrile. Marleau järgmine siht võiks olla 102 ja sellega Jarome Iginlast möödumine.

Esmaspäevases teises kohtumises katkestati New York Rangersi punktiseeria. See jäi pidama kolme peale, kui San Jose Sharks Madison Square Gardenist 4-1 võiduga minema kõmpis. Rangers oli pealevisete osas 34-24 üle, aga pani ülekaalus kuuest null ning ainsana tabamuseni jõuti alles siis, kui vastastel olid kõik juba tehtud.

Logan Couture avas juba teisel minutil skoori ning tabamusteni jõudsid ka Tim Heed, Joonas Donskoi ja Melker Karlsson. Kodumeeskonna auvärav tuli Mika Zibanejadilt.


Couture on viimases neljas mängus hullunud kuue värava ja üheksa punktiga.

Kommentaarid