Penguins andis Poulioti Canucksile

Pittsburgh Penguinsi peamänedžer Jim Rutherford on aktiivselt otsinud tehinguid, mis tooksid meeskonda uue tsentri või isegi paar, ent nähtavasti jäi paljude kõneluste käigus kõrvu veel üks huvitav variant. Klubi otsustas Derrick Poulioti Vancouver Canucksisse kaubelda.

(foto: thehockeywriters.com)
Tehingus liiguvad vastupidises suunas Andrei Pedan ja suvise drafti 4. ringi valik.

Penguins pani 2012. aasta drafti avaringis Poulioti peale hakkama 8. valiku, ent 23-aastane kaitsja pole seni oma arengus suuri samme teinud. NHL-is on kirjas vaid 67 kohtumist ja 14 punkti (2+12).

AHL-is 114 kohtumisega 70 punkti (20+50) teeninud mängumehe potentsiaali hinnati mõned aastad tagasi sedavõrd kõrgeks, et Canucks oli väidetavalt valmis tema eest ära andma Ryan Kesleri.

"Mu esimesed kolm aastat ei läinud Pittsburghis päris nii nagu lootsin või plaanisin," ütles Pouliot klubivahetuse järgselt. "Aga arvan, et tegin edusamme. Tunnen, et mul oli sel aastal päris hea treeninglaager ja olen uuesti oma võimete kohaselt mängima hakkamas. Loodan samas vaimus jätkata."

Kahe võiduka aasta jooksul Pittsburghis playoffide käigus kaks korda väljakule pääsenud kanadalane saab Vancouveris uuesti kokku Travis Greeniga, kes oli WHL-is tema peatreeneriks. Pouliot valiti hooajal 2013/14 Kanada juunioride liigade parimaks kaitsemängijaks.

"Ma ei taha panna tema õlgadele liiga palju survet nagu ta oleks meil kaitses päästeingliks," kommenteeris klubi peamänedžer Jim Benning. "Tegu on kutiga, kellega tahame töötada ja teda arendada. Soovime, et ta taastaks enesekindluse seoses sellega, milles ta hea on. Kui ta seda teeb, siis saab ta meid aidata."

Kaunases sündinud, aga Venemaad esindav Pedan on seni kõrgliigas väljakul käinud 13 korda. 24-aastane kaitsja on AHL-is 181 kohtumisega jõudnud 60 punktini (20+40).

Kommentaarid