Blackhawks kolkis Penguinsit 10-1

Näib, et karikapohmelus on sel hooajal Pittsburgh Penguinsi puhul tõsine teema. Hooaega kodus St. Louis Bluesi vastu 4-5 kaotusega alustanud pingviinid pidid teises matšis tunnistama koguni 1-10 üleolekut Chicago Blackhawksi poolt.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Külaliste jaoks üdini kole kohtumine oli käest ära juba kümne minutiga, mil näljane Blackhawks korraldas Antti Niemile 13 pealeviskega neli väravat. Soomlase debüüt Penguinsi särgis piirdus vaid üheksa minuti ja 16 sekundiga.

Matt Murray polnud palju teravam, tõrjudes 31-st 25. Tema vastu tehti neli ära teise perioodi lõpuks. Blackhawks kordas juba siis kaheksa väravat oma ajaloo avamatšide rekordit. Aga vurtsu oli veel. Pittsburghist sirgunud Brandon Saad vormistas viimasel perioodil kübaratriki ning Brent Seabrooki värav 6:15 enne lõppu pani Blackhawksi avamängu ülekaalu osas jagama liiga rekordit 1975. (9-0) ja 1976. aasta (10-1) Montreal Canadiensiga.

"Peaaegu tundus nagu see polekski päris kohtumine olnud," märkis pärast matši nelja silmaga (1+3) lõpetanud Patrick Kane. "Sellises alguses oli lõbus osaleda."

#88 polnud aga oma neljaga kohtumise resultatiivsem. Selleks osutus hoopis 23-aastane Ryan Hartman, kes hiilgas viie punktiga (1+4). Mitte ükski Blackhawksi mängija polnud varem hooaja avakohtumises viie silmani küündinud.

Rohkem kui kaks said kirja veel Seabrook (1+2) ja Nick Schmaltz (2+1). Corey Crawford alustas aastat 28 tõrjega. Temast sai ainsa mööda Phil Kessel, kelle poolt tuli teise perioodi alguses ülekaalu värav.

"Praegu on veel vara, aga see on häiriv," ütles oma meeskonna esituse kohta Mike Sullivan. "See on häiriv, kui mõne kohtumise sedamoodi kaotad. Mind ei huvita, mis faas hooajast parasjagu käes on. Peame tegelema hingeotsingutega, kuna me lihtsalt ei mängi praegu õiget moodi."

Kodumeeskond saatis ilutulestikuga ära Bryan Bickelli, kes meeskonna särgis veel ühe viimase ringi sai teha.


Blackhawks polnud alates aastast 1988 ühes kohtumises kümmet väravat teinud.


Penguinsit ootab homme kahe kaotuse järel suvise karikafinaali korduskohtumine.

Teised kohtumised

Boston Bruins 4 - 3 Nashville Predators (tipphetked)

Bruins suutis võidutseda David Backesi ja Patrice Bergeronita mängides. Võidutabamuseks kujunes naljakal kombel kolm minutit enne kohtumise lõppu Brad Marchandi poolt tühja võrku tehtud vähemuse värav. David Krejci oli kolme värava juures söötja rollis. Jake DeBrusk ja Charlie McAvoy said kirja oma karjääri esimesed kollid.

Buffalo Sabres 2 - 3 (KV) Montreal Canadiens (tipphetked)

Kui esimene kohtumine annab mingisugustki aimu sellest, milliseks kujuneb Canadiensi mäng Jonathan Drouiniga satsis, siis on ootamas põnevad ajad. Suvine suurtäiendus korraldas Max Paciorettyle ilusa sööduga Kanada klubi hooaja esimese värava ning otsustas hiljem kohtumise saatuse karistusvisetel. Sabresi mõlemad tulid Jason Pominville'i poolt.


New York Rangers 2 - 4 Colorado Avalanche (tipphetked)

Rangers alustas hooaega esitusega, mis jättis peatreeneri Alain Vigneault kohtumise lõpus lihtsalt tühja vaatama. Avalanche lasi avakolmandikul Mika Zibanejadi ülekaalu väravatega 2-0 edu käest, ent teenis võidu siiski välja. 22 veel ja eelmise hooaja saak on üle löödud. 3-2 seisu peal kujunes viimane periood Semjon Varlamovi šõuks. Venelane tegi seal 14 oma 37-st tõrjest.

Detroit Red Wings 4 - 2 Minnesota Wild (tipphetked)

Detroidis on asjad viimastel aegadel palju muutunud, aga üks asi on siiski sama - kapten Henrik Zetterberg võite toomas. Little Caesars Arena avamatš läks viimase kolmandiku alguses vähem kui minutiga tulnud väravatest 2-2 viiki, aga Zetterberg suutis kodumeeskonna selle järgselt uuesti kiirelt õigele kursile seada. Külalisi jääb lohutama fakt, et Devan Dubnyk tegi juba aasta tõrje ära.


Ottawa Senators 4 - 5 (KV) Washington Capitals (tipphetked)

Kohtumise võitis meeskond, mis normaalajal kordagi ei juhtinud. Külalised leidsid end viimase perioodi alguses paraja jama seest, aga Aleksandr Ovetškini karjääri 18. kübaratrikk sikutas satsi vee peale. Tänavune on pärast hooaega 1917/18 esimene, mil esimese kahe mängude õhtu jooksul on nähtud nelja kübaratrikki. Karistusvisetel otsustas mängu kolme söödupunktiga lõpetanud Jevgeni Kuznetsov. Kodumeeskonda vedasid kaks väravat teinud Mark Stone ja 1+2 kirja saanud Derick Brassard.

Anaheim Ducks 5 - 4 Arizona Coyotes (tipphetked)

Mitmete vigastuste küüsis olev Ducks alustas oma 25. hooaega kohe klubi rekordiga. Meeskonnal õnnestus esmakordselt hooaja avamatš kolmeväravalistest kaotusseisust võita. Noored koiotid, kes olid Antti Raantata, mängisid selle endale välja 34 minutiga. Kaks masendavat hooaega teinud Corey Perry pani 2+1 ning Andrew Cogliano ja Rickard Rakell lõpetasid mõlemad 1+2'ga. 0+3'ga oli külaliste edukaim Alex Goligoski.

Los Angeles Kings 2 - 0 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Suure portsu eelmisest hooajast vahele jätnud Jonathan Quick näitas, millest meeskond puudust tundis. 35 tõrjega tuli karjääri karjääri 45. nullimäng. Väravate eest hoolitsesid Trevor Lewis ja Tyler Toffoli. Kaitses püsisid asjad korras isegi Alec Martinezita mängides. 2014. aasta finaalseeria kangelane on kimpus alakeha vigastusega.

Kommentaarid