Edmontonis kodutule mehele riided ostnud Ovetškin kohaliku meeskonna vastu sama kena polnud

Pärast särtsakat algust kahvatult esinenud Washington Capitalsil oli laupäeval hea võimalus kriisijutte summutada kohtumisega teise raskustes meeskonna vastu. Barry Trotzi hoolealused olid külas Edmonton Oilersil, kes oli sarnaselt pealinna klubile kaotanud oma viimasest kaheksast mängust kuus. Oilersil jäi 2-0 eduseis võiduks mängimata.

(foto: oilerhockey.com)
Patrick Maroon ja Adam Larsson olid avakolmandikul kodumeeskonna kangelasteks, aga lõppkokkuvõttes ei tähendanud nende väravad mitte midagi. Capitals alustas comebacki esimese perioodi lõpuhetkedel ja teenis 5-2 skooriga kindla võidu.

Jevgeni Kuznetsov tegi kaks väravat ning Aleksandr Ovetškin kogus kolm söödupunkti. Capitalsi kapten pani endast juba enne mängu rääkima, kui ostis ühele kodutule mehele külmal ajal riided selga.


Külaliste poolelt alustas skoorimisega Devante Smith-Pelly, kellel oli õnn sattuda kokku ühte kolmikusse Kuznetsovi ja Ovetškiniga. Väravateni jõudsid ka Lars Eller ja Jay Beagle.

"Kui mängime nii nagu viimasel kahel perioodil, siis võidame me rohkem mänge kui kaotame," teatas Smith.Pelly pärast mängu.

Suur osa võidus oli väravavahil Braden Holtbyl, kes tegi 38 tõrjet. Cam Talbot jäi teises puuris 26 peale.

"Meil pole võitmiseks piisavalt palju oma võimete kohaselt mängivaid mängijaid," nukrutses Oilersi peatreener Todd McLellan mängu järel.

Ühel hooajaeelsel favoriidil on nüüd kokku kümnest mängust tulnud vaid kolm võitu.


Capitals on tänavu võõrsil mängimist nautinud. Seitsme kohtumise jooksul on viis korda tehtud vähemalt kolm väravat ja viis väravat pandi juba kolmandat korda. Samal ajal on kodus vaid korra tehtud üle kahe ja neljast matšist on kaotatud kolm.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 2 - 3 San Jose Sharks (tipphetked)

Külalised suutsid Logan Couture'i hilise väravaga kaotusseisust võiduni jõuda. Kaheksa tabamust panevad ta liiga väravaküttide edetabelis jagama 4. kohta.

Boston Bruins 1 - 2 (LA) Los Angeles (tipphetked)

Tuukka Rask oli tagasi Bruinsi väravasuul mängus, mis kodumeeskonna jaoks lõppes tõeliselt külma duššiga. Tyler Toffoli tegi võiduvärava 0.9 sekundit enne lisaaja lõppu. Tema sulest tuli ka Kingsi esimene. Kuningad on 3 vs 3 formaadiga lisaaja puhul selgelt liiga parim meeskond olnud.


Florida Panthers 2 - 3 Detroit Red Wings (tipphetked)

Red Wingsil õnnestus Gustav Nyquisti eduka karistusviskega lõpetada kuue peale veninud kaotusteseeria. Rootslane tegi ka 2-2 viigivärava. Külaliste esimene tuli Andreas Athanasioult, kes pärast pikka lepingusaagat tänavu alles teist korda jääl oli. Red Wings on nüüd võitnud järjest 12 matši, mis karistusviskeid vajanud.

Montreal Canadiens 5 - 4 New York Rangers (tipphetked)

Canadiens võitis väga kummalise mängu 2+2 teinud Philip Danault juhtimisel. Henrik Lundqvistile Ondrej Paveleci eelistanud Rangers jäi avakolmandikul pealevisetega alla 2-19 ja leidis end 0-3 kaotusseisust, aga viimasel kolmandikul jõuti isegi 4-4 viigini. Selle seisu murdis oma mängu teisega just Danault.

New Jersey Devils 4 - 3 Arizona Coyotes (tipphetked)

Devils sai Cory Schneideri väravasse tagasi ning pööras viimasel kolmandikul kaotusseisu võiduks. Taylor Hall lõpetas 2+1'ga ja Jesper Bratt tegi 1+2. Coyotes on liiga ajaloos teine meeskond, kes hooaega 11 järjestikuse kaotusega alustanud. Meeskonnad tegid huvitaval kombel enne mängu ka ühe vahetustehingu. Koiotid hankisid drafti 5. ringi valiku eest väravavahi Scott Wedgewoodi.


Tampa Bay Lightning 1 - 4 Anaheim Ducks (tipphetked)

Nikita Kutšerov ja Steven Stamkos jäid tänavu esimest korda punktideta ning Lightningule anti hooaja esimene kodune kaotus. Rickard Rakell tegi kaks tükki ning Ryan Getzalf oli söötudega osaline kolmes tabamuses. Heaks uudiseks oli külaliste jaoks ka Sami Vataneni ja Ryan Milleri koosseisu naasmine.

Toronto Maple Leafs 2 - 4 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Suurepäraselt alustanud Leafs sai viimase nelja mängu peale kolmanda kaotuse. Mõlemad väravad tulid Nazem Kadrilt. Frederik Andersen polnud varasema karjääri jooksul kordagi Flyersile kaotanud. Esimene L tuli ära seitsmendas mängus.

Colorado Avalanche 6 - 3 Chicago Blackhawks (tipphetked)

Avalanche suutis väga kähku ja väga ilusti kosuda reedel Vegases tulnud häbistavast kaotusest. Blackhawks sai end skoorima alles 0-5 taga olles. Pooled oma 42-st pealeviskest tehti viimasel kolmandikul. Nathan MacKinnon ja Mikko Rantanen said mõlemad kaks tükki sisse. Väravate kõrvale tuli ka üks söödupunkt.

Minnesota Wild 2 - 1 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Pingviinid jäid neljandat mängu järjest normaalajal vaid ühe värava peale ja seekord lisaaja võimalust ei tekkinud. Selle eest hoolitses viimase perioodi keskel Mikko Koivu. Wild on vaikselt hoogu tõusmas. Viimase nelja mängu jooksul on ainus kaotus napp 0-1 alla jäämine Vancouver Canucksile.

Nashville Predators 2 - 6 New York Islanders (tipphetked)

Saarlased jõudsid kindla võiduni John Tavarese nädala teise kübaratriki toel. Kolme värava tegemiseks kulus tal viimasel kolmandikul vaid veidi üle seitsme minuti. Jordan Eberle hiilgas tema kõrval 2+1'ga. Klubi ajaloos on vaid kaks meest Tavaresest rohkem kübaraid teinud.


St. Louis Blues 4 - 1 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Blues pikendas kena võiduga oma punktiseeria kuue mängu peale. Kogu hooaja peale on seni kaotatud vaid kolm korda ja ükski neist pole tulnud kodupubliku silme ees. Scottrade Centeris on kõigis neljas mängus jõutud vähemalt nelja väravani.

Kommentaarid