Arizonas ja Buffalos jäid kaptenid valimata

Paar aastat tagasi käsikäes liiga põhjas istunud Arizona Coyotes ja Buffalo Sabres on taas midagi ühist leidnud. Mõlemad meeskonnad on otsustanud uuele hooajal vastu minna ilma kaptenita. Esimene määras hoopis ametisse muljetavaldava arvu (5) abikapteneid.

(foto: diebytheblade.com)
Coyotesi eest hakkavad A-tähte kandma Oliver Ekman-Larsson, Niklas Hjalmarsson, Derek Stepan, Brad Richardson ja Alex Goligoski. Esimesed kaks jäävad püsivalt ametisse ning ülejäänud saavad hakata rolli vahetustega täitma.

"Pärast mitmeid vestlusi ja treeninglaagri käigus läbi viidud põhjalikku hindamist, otsustasime Rick ja mina, et parem oleks hooaja alguses minna peale viie abikapteniga," põhjendab peamänedžer John Chayka. "Kuna organisatsiooniga on liitunud uus peatreener ja mitmed uued mängijad, siis saab liidrite mõttes sellest olema ülemineku aasta. Õnneks on meil riietusruumis väga tugev liidrite grupp ja oleme kindlad, et kollektiivselt teevad need mängijad head tööd meeskonna juhtimisel nii jääl kui sealt eemal."

Rick Toccheti meeskonna esimeseks vastaseks on täna võõrsil Anaheim Ducks.

Sabres alustab kodus Montreal Canadiensi vastu ning Jack Eichelile antud lepingupikendusega C-täht boonusena kaasa ei tulnud.

"Ma ei nimeta hooaja alguses kaptenit," teatas eile klubi peamänedžer Jason Botterill. "Vaatame, kuidas asjad siit edasi liikuma hakkavad. Tunneme end praeguse liidrite grupi juures hästi. Jack on selle osa. Me ei vaja seda, et Jack võtaks üle riietusruumi või kogu organisatsiooni."

Eichel, kes klubi eelmise režiimi vastu mässas, on otsust aktsepteerinud. "Pole vahet, kas sul on särgi peal täht või mitte, liider saad sa alati olla," ütles ta. "Mul pole vaja C-d või A-d selleks, et riietusruumis endaks jääda, olla liider ja vajadusel rääkida või teha teisi asju, mida liidrid meeskonnas teevad. See sõltub meeskonnast ja treenerite personalist. Mina üritan lihtsalt iga päev iseendaks jääda."

Coyotes ja Sabres on kaks viiest kaptenita klubist. Neist omakorda kaks - Toronto Maple Leafs ja Vegas Golden Knights - on ka juba teatanud, et kaptenit sel hooajal ei tule.

Kommentaarid