Ovetškini rekordiline lisaajavärav viis Capitalsi Detroidis võidule

Aleksandr Ovetškinil on tänaseks ära tehtud põhimõtteliselt kolmandik oma kogu eelmise hooaja väravasaagist (33). Läinud ööl pani Washington Capitalsi kapten Detroit Red Wingsi võrku oma tänavuse kümnenda, millega kirjutas ta ühtlasi enda nimele ühe NHL-i rekordi. Tal on nüüd kirjas 20 lisaajal tehtud tabamust, mis ajaloo parim näitaja.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Venelasest superstaar istus alates eelmise hooaja lõpust 19 lisaajavärava peal ning jagas kõigi aegade edetabelis esikohta Jaromir Jagriga. Rekordiline tabamus tuli ülekaalu mängides, kui John Carlson ja Nicklas Bäckström oma kapteni tema kontorisse vabaks mängisid.


"Mul olid teisel perioodil mõned võimalused, aga panin paar väravast mööda ja paaril korral tõrjuti kenasti", ütles Ovetškin pärast mängu. "Oli hea tunne saada see värav. Meil on olnud väravavõimalusi, kuid need on vaja ka realiseerida."

4-3 skooriga lõppenud mängus tehti vaid kaks tabamust tavaolukordadest. Mõlemad said ühe vähemusest värava, Capitals kaks ülekaalust ja Red Wings ühe PP kolli. Sellega viis Tomaš Tatar kodumeeskonna seitse minutit enne normaalaja lõppu juhtima.

Red Wings, kes viimaks Andreas Athanasiou lepingu peale saanud, pääses esimest korda ette teise perioodi alguses, mil Darren Helm skooris vähemusest. Sellele vastas kolmandiku viimasel minutitel Andre Burakovsky ning viimase alguses viis omakorda Jay Beagle vähemusest külalised ette. 2-2 tegi samuti Tatar.

Capitals vedas end lisaajale T.J. Oshie väravaga. Dylan Larkin sai lõpuosas mängu venitamise eest kaheminutilise karistuse ning Barry Trotzi meeskonnal õnnestus 6 vs 4 olukorras oma tahtmine saada.

Braden Holbty tuli võitjate väravast ära 34 tõrjega. Petr Mrazekile jäi neid kirja 37.


Capitals murdis positiivse tulemusega kahemängulise kaotusteseeria. Meeskond on alates üleeelmise (!) hooaja algusest kaotanud kolm järjest vaid kolm korda.

Teised kohtumised

Buffalo Sabres 2 - 4 Vancouver Canucks (tipphetked)

Sabresil jäi 2-1 avakolmandiku edu võiduks mängimata. Canuks oli pealevisetega üle 41-22 ja leidis endale väga ootamatu kangelase. Derek Dorsett tegi 2+1, saades ühe värava kirja ka vähemusest. Külalised võidutsesid vaatamata sellele, et mängiti teist õhtut järjest ja ilma Erik Gudbransonita, kes pidi mängukeeluga kohtumise vahele jätma.

New Jersey Devils 0 - 3 San Jose Sharks (tipphetked)

Devils pidi viimase seitsme päeva jooksul juba viiendat korda mängima ning ilmselgelt oli toss väljas. Martin Jones sai 28 tõrjega karjääri 16. nullimängu. Sharks on nüüd viimasest kümnest omavahelisest mängust võitnud kaheksa.

Florida Panthers 3 - 4 Pittsburgh Penguins (tipphetked)

Pantrid mängisid endale vähem kui kuue minutiga välja 2-0 eduseisu, aga kohtumine lõppes lõpuks sama tulemusega nagu eelmisel nädalavahetusel nende meeskondade heitlus Pittsburghis. Conor Sheary tegi kolm minutit enne lõppu ülekaalust võiduvärava.

Winnipeg Jets 4 - 3 Minnesota Wild (tipphetked)

Alati väravaterohkeid kohtumisi pakkuvad meeskonnad ei valmistanud fännidele pettumust. Kodumeeskond sai avakolmandikul 2-0 juhtida, aga teisel oli seis juba olla ka 3-2 külaliste kasuks. Lõpuks tõi Blake Wheeler viimasel perioodil Jetsile võidu, mis Paul Maurice'i karjääri 600. võit. Patrik Laine kahekordistas kahe tabamusega oma hooaja saagi.

Anaheim Ducks 6 - 2 Montreal Canadiens (tipphetked)

Canadiens suutis teisel kolmandikul 0-3 kaotusseisu tõmmata minimaalseks ja püstitas seal 30 pealeviskega uue klubi rekordi, aga punktidest tuli taas suu puhtaks pühkida. Kaks sai Ducksi eest 27-aastane ründaja Derek Grant, kes polnud oma varasema 91 kohtumise jooksul NHL-is kordagi skoorinud.

Kommentaarid