Bluesile ja Blue Jacketsile suured võidud

Kesk divisjonil on kümne mängu järel uus liider. Selleks kerkis St. Louis Blues, kes alistas kolmapäeval kodus Calgary Flamesi 5-2. Õhtu teises kohtumises võimutses Columbus Blue Jackets Buffalo Sabresi vastu ja kõndis ära 5-1 võiduga.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Sarnaste skooridega mängud olid üsna erineva käiguga. Kui jakid tegid juba kahe kolmandikuga seisuks 4-0, siis Blues pidi isegi kaotusseisust välja tulema. See tuli Mikael Backlundi 4. minuti tabamusest. Tegu oli aga uniselt alustanud meeskonnale heaks äratuskellaks ja edaspidi läks juba paremini.

Mike Yeo meeskond viigistas avakolmandiku lõpus ning läks teise esimese poolega 3-1 ette. Viigivärava teinud Alexander Steen sai kirja hooaja esimese tabamuse. Samuti kõndis ta koju kolme söödupunktiga.

Teisel kolmandikul skoorisid ülekaalust Jaden Schwartz ja Alex Pietrangelo, enne kui Backlundi teine vahe minimaalseks tegi. Hooaega suurepäraselt alustanud Schwartz on 14 (7+7) silmaga liiga punktitabelis 3. kohal. Tal on käsil karjääri parimat tähistav viiemänguline punktiseeria. Bluesi kapten Pietrangelo on samal ajal 12 punktiga liiga resultatiivseim kaitsja.


Kohtumisele tõmmati lõplikult tekk peale 3:32 enne lõppu, mil Paul Stastny vahe uuesti kahe peale sai. Tühja väravasse lisas ühe veel Joel Edmundson.

Jake Allen korjas 23 tõrjega hooaja 5. võidu. Flamesi puuris tegi oma esimese stardi Eddie Läck. Rootslane alustas hästi, aga tõrjete efektiivsus oli lõpuks 85.3% ja tõrjeid kogunes kokku 24.


Blues on koos Tampa Bay Lightninguga ainsad meeskonnad, kellel kodupubliku ees kirjas vaid võidud.

Blue Jackets on kodus pannud viiest kolm. Sabresi vastu ei tahtnud asjad alguses käima minna, kui avakolmandikul jäädi pealevisetega 9-14 alla, ent lõpuks ei näinud külalised isegi tagatulesid ka enam.

Viiest väravast kolm tehti teise kolmandiku lõpuosas kolmeminutilise perioodiga. Ainult viis väljakumängijat jäid punktideta.

Sergei Bobrovski nullimäng rikuti Seth Griffithi poolt kaks ja pool minutit enne lõppu. Venelase nimele jäi 34 tõrjet. Robin Lehnerile puhkust andnud Chad Johnson sai kirja ühe vähem.


John Tortorella meeskond on nüüd viimase viie mängu jooksul neli korda teinud vähemalt neli väravat.

Kommentaarid