Golden Knights alustas magusa võiduga

NHL-i perekonna 31. liige on väljaspool jääd naerualuseks sattunud, aga jääl olles näitas Vegas Golden Knights oma esimeses mängus, et neid tuleb siiski tõsiselt võtta. Dallases oma ajaloo esimese põhiturniiri matši teinud meeskond alustas võidukalt, kui James Neal kaotusseisust 2-1 võidu tõi.

(foto: Twitter @PR_NHL)
Kuldsed rüütlid pidid oma esimest väravat oomata viimase kolmandiku keskpaigani. Neal suutis teise lõpus ülekaalust tulnud Tyler Seguini väravale vastata ning veidi vähem kui kolm minutit enne lõppu pani 30-aastane ründaja oma endise koduklubi vastu võrku ka võiduvärava.

"Jah, need on nende hulgas," vastas Neal pärast mängu küsimusele, kas tegu oli tema karjääri olulisemate väravatega. "Tean, et tegu oli alles aasta esimese mänguga, aga hea oli näha, kui õnnelikud kõik olid ja kui elevil soeses uues meeskonnas mängimisega kõik on. See on uus algus. Meil on siin uskumatult hea võimalus teha midagi erilist. See oli suurepärane tunne."


Neali kõrval oli kangelaseks ka meeskonna teine nimekam mängumees Marc-Andre Fleury. "Lilleke" tegi 45 tõrjet, mis NHL-i uustulnukate esimeste mängude rekord. Stars domineeris täielikult, saades näiteks esimese kümne minutiga juba üheksa pealeviset kirja. Lõpuks oli nende osas ülekaal 46-30. Fleury tegi 28 tõrjet, enne kui Seguin ta üle mängis.

"Tegu on olulise asjaga ja mitte ainult seetõttu, et see oli meeskonna ajaloo esimene mäng. Soovisime jätta hea mälestuse ja arvestades kõike, mis kodus on juhtunud, siis saada kogu linn meid toetama, et nad saaksid oma meeskonna üle uhked olla. Olen rõõmus, et esimese võidu kätte saime," rääkis Fleury pärast mängu.

Starsi postide vahel lõpetas Kari Lehtonen pärast seda, kui Ben Bishop viimase kolmandiku alguses vigastusega lahkuma pidi. Ameeriklase nimele jäi 19 tõrjet. Lehtonen, kes mõlemad väravad lasi, tegi 11 tõrjet.


Knights teatas enne mängu ka ühest vahetustehingust. Väravavaht Calvin Pickard saadeti 22-aastase ründaja Tobias Lindbergi ja drafti 6. valiku vastu Torontosse. Meeskonna esimene kodumäng tuleb teisipäeval Arizona Coyotesi vastu.

Teised kohtumised

Columbus Blue Jackets 5 - 0 New York Islanders (tipphetked)

Jackets oli armuline ja ei hakanud pärast poole mänguga viie kätte saamist enam rohkem tegema. Artemi Panarinist sai 0+3'ga klubi ajaloos esimene mängija, kes debüüdil vähemalt kolm silma kogunud. Oma esimesed liigas skoorisid Islandersi fännina üles kasvanud Sonny Milano ja kauaoodatud debüüdi teinud 2016. aasta draft 3. valik Pierre-Luc Dubois. Sergei Bobrovski sai 29 tõrjega karjääri 20. nullimängu.

Tampa Bay Lightning 5 - 3 Florida Panthers (tipphetked)

Lightning oskas 2-0 eduseisu ära anda, aga suutis ikkagi viimase kolmandiku tulemisega võidu kindlustada. Brayden Point (1+2) oli osaline üle poolte tabamuse juures. Üle pika aja uuesti jääl olnud Steven Stamkos mängis veidi üle 18 minuti ja sai võiduväravaks kujunenud tabamuse juures kirja peamise söödu.

Kommentaarid