Golden Knights loobus oma suurima palgaga kaitsjast

Vegas Golden Knights on tulemuste poolest NHL-i uustulnukana tegemas ajalooliselt head hooaega, ent kõik muu klubi ümbritsev kipub valdkonda "pudru ja kapsad". Vadim Šipatšjoviga on segane seis ning nüüd on klubi waive'inud oma suurima palgaga kaitsja Jason Garrisoni.

(foto: zimbio.com)
Liiga laienemise draftis Tampa Bay Lightningust valitud mehena Vegasesse rännanud Garrisonil on käsil viimane hooaeg kuueaastast lepingust, mis võtab palgafondist enda alla 4.6 miljonit dollarit. Tema põhipalk on 3.6 miljoniga veidi väiksem, aga võimalikku vahetustehingut takistab ka 32-aastase kaitsemehe lepingus olev klubivahetusele ei-ütlemise õigus.

Garrison aitas Lightningu 2015. aastal Stanley karikavõistluste finaali, aga pärast seda on tema mängutase kõvasti kukkunud. 30-st punktist jäi aasta hiljem alles 11 ja mullu tuli temalt 70 kohtumisega vaid üheksa silma (1+8).

Golden Knightsi eest tegi Garrison kaasa kõigis esimeses kolmes mängus, aga pärast hooaja esimest ja seni ainust kaotust jäi ta koosseisust välja. Kirja läks üks söödupunkt ja keskmiseks mänguajaks kujunes 18:54. Efektiivsusnäitajaks tuli -2.

"Kahjuks on meil siin palju mängijaid ja teatud mängumehed on hakanud tõeliselt õitsema ning mängivad praegu väga hästi. Seetõttu väärivad nad ka kohta koosseisus," on peamänedžer George McPhee koosseisu lükete kohta kommenteerinud.

Ei ole välistatud, et keegi konkurentidest korjab Garrisoni üles, aga pigem on see ebatõenäoline ning ees ootab aeg AHL-i mängumehena.

Kogenud kaitsemehest loobumise põhjuseks on Erik Haula tervenemine. Soomlasest ründaja võib juba täna Colorado Avalanche'i vastu meeskonda uuesti aidata.

Kommentaarid