Flames röövis Chicagost võidu

Calgary Flamesil on hetkel nähtavasti hokijumalaga väga head suhted. On mängitud kaks päeva järjest ja mõlemad kohtumised on võidetud. Üks karistusvisetega ja teine lisaajal. Kuigi see, kuidas meeskond läinud ööl Chicago Blackhawksi vastu lisaajale jõudis oli midagi ulmelist.

(foto: Nam Y. Huh/AP Photo)
18-2, 16-6, 13-7 - need on numbrid, mis näitavad normaalaja pealevisete suhet. Jonas Hilleri poolt valvatud Flamesi värav oli pideva tule all, kuid litter suudeti tema selja taha sokutada alles viimasel kolmandikul ja seda arvulisest ülekaalust. Blackhawks lahendas kohutavalt oma enamuse olukordi. Lõpuks kokku vaid seitsmest üks. Enne Andrew Shaw tabamust oli Flames teisel kolmandikul Dennis Widemani poolt tehtud poolkogemata väravast ette saanud.

Kui Blackhawksi peatreener Joel Quenneville ütles pärast hooaja avamatši Dallas Starsi vastu, et keegi oleks pidanud kutsuma politsei, kuna Starsilt rööviti võit ära, siis nüüd tegi seda Flames. Lisaaja lõpuni oli veel 25 sekundit minna, kui Mikael Backlund oma hooaja esimese tabamusega mängu ära lõpetas.


Normaalajaga ei saadud hakkama ka Detroidis, kus tänavu kohtusid juba teist korda Red Wings ja Boston Bruins. Bruins hoidis enamuse ajast initsiatiivi ja lõpetas normaalaja pealevisete arvestuses 35-18 ülekaaluga, kuid Red Wings lahendas oma olukordi väga hästi.

Esimesel kolmandikul tehti kahe peale kümne minutiga kaks väravat, kuid ülejäänud kohtumine oli kinnisem. Bruinsi pääses teisel kolmandikul Reilly Smithi väravast taas ette, kuid Gustav Nyquistil oli viimase 20 minuti alguses kohe vastus olemas. Viimasel kolmandikul säras mitmete tõrjetega ka Red Wingsi väravavaht Jimmy Howard.

Bruinsil olid veel ka suurepärased šansid lisaajal - teiste seas ka debüüdi teinud Simon Gagne'l, kelle jaoks oli see karjääri 800. NHL-i mäng ja esimene üle pooleteise aasta - kuid lõpuks siiski karistusvisetest pääsu polnud. Seal tulid Red Wingsi Andrej Nestrasili ja Nyquisti poolt kohutavad üritused, samas kui Bruinsil skoorisid samad mehed, kes ka mängu jooksul seda olid teinud - Smith ja David Krejci.


Edmonton Oilersi kohutav hooaja algus jätkus mänguga Arizona Coyotesi vastu. Algus oli seal ilus, kui karjääri 250. matšis mänginud Taylor Hall omad juba teisel mänguminutil ette viis, kuid lõpuks tuli vastu võtta 4-7 kaotus.

Mikkel Boedker tegi oma karjääri esimene kübaratriki ja lisas sellele veel ka ühe söödupunkti. Mitu silma said pähe ka kapten Shane Doan (2 söötu), Martin Erat (1+1) ja Martin Hanzal (2 söötu), Oilersi poolelt lõpetas Hall 2+1´ga.

Ben Scrivens on nüüd viimases kahes mängus suutnud 44-st pealeviskest tõrjuda vaid 35. Seejuures on Oilersi jaoks kurb uudis see, et enne kohtumist Coyotesi vastu teatati, et Viktor Fasth jääb mõneks ajaks alakeha vigastusega väljakult eemale.



Seni on kõigis neljas kohtumises - kui arvestame ka lisaaega ja karistusviskeid - Oilersile tehtud vähemalt viis väravat.

Kommentaarid