Budaj karjäär jätkub Jetsis

Kui mõned meeskonnad teevad vahetult enne hooaja algust vahetustehinguid, et palgalimiidi sisse mahtuda, siis teised on hädas üsna lihtsakoelise probleemiga - mõnele positsioonile on liiga palju mängijad. Eriti mõttetuna näib kolme puurivahti kaasa tassimine ja nii on Montreal Canadiens loobunud Peter Budaj teenetest. 32-aastane slovakk jätkab oma karjääri Winnipeg Jetsis.

(foto: Richards Wolowicz/Getty Images)
Põhihooaja käigus eeskujuliku varuväravavahi rolli täitnud Budaj muutus Canadiensi jaoks kolmandaks viiuliks pärast playoffe. Carey Price vigastuse järgselt lehvitas idakonverentsi finaalis New York Rangersi vastu väravas uhkelt lippu 25-aastane Dustin Tokarski ja pärast neid edukaid esitusi on endine Tampa Bay Lightningu drafti valik edutatud nüüd ka meeskonna number kaheks.

Väidetavalt soovis Budaj enda maha ärimist just vahetult pärast playoffe, kus tema arvele jäi 20 minutit ja kolm välja korjatud väravat.

Budaj liitus Canadiensiga 2011. aasta suvel, kui sõlmis vabaagendina kaheaastase lepingu, mida uuendati 2013. aasta kevadel veel omakorda kahe aasta võrra. Oma karjääri varasemad hooajad veetis ta Colorado Avalanche'i rivistuses ja tõusis siis ka esimeseks slovakist väravavahiks, kes on NHL-is kirja saanud sada võitu.

Jets saatis kogenud puurivahi vastu Canadiensile 25-ründaja Eric Tangradi, kes on seni 136. põhihooaja kohtumisega kogunud 15 silma. Tehingusse kuulus ka 22-aastane ründaja Patrick Holland, kes tegi mullu Canadiensi eest oma NHL-i karjääri esimesed viis mängu.

Karjääri keskmiste numbritega 2.76 ja 90.3% peaks Budaj Jetsi jaoks olema selge edasiminek Ondrej Paveleci juurest. Või siis omakorda mõjuma 27-aastase tšehhile hea motivaatorina.

Kommentaarid