Canadiens ja Bruins pakkusid taaskord klassikalise lahingu

Vanad vaenlased, mullu playoffides kaelakuti koos olnud, Montreal Canadiens ja Boston Bruins kohtusid taas. Läbi aegade 726. korda. Canadiensi hooaja esimeses kodumängus nägid fännid kümmet väravat ja mitmeid intrigeerivaid momente. Canadiens võitis 6-4.

(foto: Paul Chiasson/AP)
Avalakolmandikul jagati sõbralikult ülekaalu väravad ära, kuid siis läks paugutamiseks. Brendan Gallagher viis teise perioodi kaheksandal minutil Canadiensi 2-1 ette, kuid neli minutit hiljem oli seis juba vastupidine. Ehk siis juhtis juba Bruins 3-2.

Mäng võttis taas uue pöörde kolmandiku lõpuminutitel. Jiri Sekac skooris oma karjääri esimese, mis ta isa täiesti pöördesse ajas, ja P.A. Parenteau sai omakorda kirja Canadiensi karjääri esimese tabamuse.

Kaheksanda minuti mees Gallagher tegi seda jälle viimasel kolmandikul ning see lõpetas kohtumise Tuukka Raski jaoks, kes pidi lisaks vastastele kohtumise käigus ka publiku seast tulnud laserkiire vastu võitlema. Soomlase nimele jäid vaid 18 tõrjet. Sel nädalal avalikkuse ette tulnud humoorikas reklaamis kaasa lööv Carey Price tegi 25 tõrjet.

Bruins sai veel veidi hingamist juurde kuus minutit enne lõppu, mil Simon Gagne skooris oma esimese NHL-i värava alates 2013. aasta aprilli, kuid vihatud rivaali lõpuks siiski kätte ei saadud. Lõppskoori vormistas tühja võrku Parenteau. Vahetult enne seda oli mulluste playoffide üks antikangelasest Milan Lucic saadetud karistust kandma ja tal jagus karistuspingile minemiseks igasugu žeste. Lucic jätkas pärast pingilt pääsemist jonnimisega ja sai 20 sekundit enne kohtumise lõppu mängukaristuse.


Canadiens oli enne fantastilist võitu kaotanud hooaja esimese kodumängu viis aastat järjest.

Teised kohtumised:

Washington Capitals 6 - 2 New Jersey Devils (tipphetked)

Avakolmandik lõppes 2-2 viigiga, aga siis läks Capitals oma teed. Aleksandr Ovetškin skooris kolmandas järjestikuses mängus. Devilsi mõlemad väravad tegi noor kaitsemees Damon Severson. Martin Havlat lahkus mängust korralikult lömmis mokaga pärast seda kui Jason Chimera ta vastu ühte kohtunikku tõukas.

New York Islanders 4 - 3 (KV) San Jose Sharks (tipphetked)

Islandersil oli tohutu ülekaal - väravavisked 45-23, kuid kaks korda tuli kaotusseisust välja tulla. Viieringilises karistusvisete seerias tõi võidu John Tavares, kes korjas endale mängu sees kaks söödupunkti. 1+1 tegid Nick Leddy ja Kyle Okposo. Sharksi poolelt olid mitmepunkti mehed Joe Thornton (2 söötu) ja Brent Burns (1+1). Islanders on oma üle 50 aastase ajaloo jooksul hooaega nelja järjestikuse võiduga alustanud alles kolmandat korda. Viimati juhtus see aastal 2001.

New York Rangers 2 - 1 (KV) Carolina Hurricanes (tipphetked)

Vigastuste poolt räsitud Hurricanes tegi südika esituse ja pääses Chris Terry hooaja kolmandast väravast teisel kolmandikul ette. Kuid Anton Hudobini nullimängu lõpetas viimase perioodi keskpaigas Derrick Brassard. Temagi jaoks oli see hooaja kolmandaks väravaks. Karistusvisete seerias oli ainsana edukas Rick Nash.

Pittsburgh Penguins 2 - 3 Dallas Stars (tipphetked)

Penguins tuli mängule isukalt välja ja tegi kaheksa minutiga 2-0. Mõlemad väravad sündisid arvulisest enamusest. Antoine Roussel tegi teisel kolmandikul ühe tagasi ja Stars valas vastased külma veega üle normaalaja viimastel minutitel. Jamie Benn viigistas seisu kolm minutit enne lõppu ja Tyler Seguin tõi Starsile Pittsburghist üle 14 aasta esimese võidu kolm sekundit enne lõppu. Sellele eelnevalt keeras korraliku käki kokku Penguinsi kapten Sidney Crosby, kes korjas endale süütus lahtiviske olukorras vastase kukutamise eest karistuse. Penguins jäi kohtumise keskel pärast hirmuäratavat vahejuhtumit ilma Pascal Dupuis'st. Kogenud ründaja, kes jättis enamuse mullusest hooajast põlvetraumaga vahele, jäi õnnetult kuklaga ühele pealeviskele ette. Jäält lahkudes hoidis ta pöialt püsti, seega loodetavasti midagi hullu siiski ei juhtunud.

Ottawa Senators 5 - 3 Colorado Avalanche (tipphetked)

Avalanche sai vahetult enne kohtumist teada, et kubemetrauma ei lase Semjon Varlamovil mängida. Pärast kolmeminutilist mängu jäädi ilma ka varuväravavahist Reto Berrast. Seega pidi ootamatult oma NHL debüüdi tegema 22-aastaner Calvin Pickard. Ta tõrjus 27-st pealeviskest lõpuks 23. Avalanche asus esimese kolmandikuga 3-1 juhtima, kuid lagunes seejärel täielikult koost. Senators tegi viimasel perioodil kolm väravat. Viimase tühja võrku. Hoolimata väravatesadust oli Senatorsi rivistuses vaid üks mitme punktiga mees. Selleks oli David Legwand, kes tegi 1+1. Avalanche'i edukaim oli kahe söödupunktiga Nathan MacKinnon.

Los Angeles Kings 1 - 0 (KV) St. Louis Blues (tipphetked)

Haruldane 0-0 tuli tänu Johnathan Quicki 43. ja Brian Elliotti 18. tõrjele. Oma karjääri 32. nullimänguga asus Quick Kingsi rekordit jagama. Kuigi tal on selleks kulunud 50 mängu vähem, kui 70ndate tähel Rogie Vachonil. Karistusvisete seerias skooris ainsama Jeff Carter.

Kommentaarid