Marian Hossa tõusis 1000 punkti meeste sekka

NHL-i ajaloos on nüüd 80 mängijat, kes on oma karjääri jooksul kirja saanud vähemalt 1000 punkti. Viimati ühines selle seltskonnaga Marian Hossa. Slovakkia ründetuus sai Chicago Blackhawksi karistusvisetega saadud 5-4 võidus Ottawa Senatorsi vastu kirja ühe värava ja ühe söödu.

(foto: Andre Ringuette/Getty Images)
Just Ottawast sai Hossa NHL-i karjäär 90ndate lõpus ka alguse. Ta kandis Senatorsi särki nullindate keskpaigani. Blackhawksis on ta mänginud alates hooajast 2009/10 ning aastate jooksul kogunud endale väga kenad numbrid.

(foto: Twitter @myregularface)
Karjääri 466. tabamus oli see, mis viis Blackhawsi viimasel kolmandikul 4-3 ette. Senatorsi aitas lisaajale Mika Zinbanejadi hooaja esimene koll vaid paar minutit enne normaalaja lõppu. Blackhawks jäi kohtumise jooksul kaks korda kaotusseisu - esimesel ja viimasel kolmandikul.

Hossa kõrval said kaks punkti kirja ka Kris Versteeg ja kapten Jonathan Toews. Mõlemad tegid 1+1. Mängu parimaks valiti aga hoopis Patrick Sharp, kes karistusvisete seerias ainsana täpne oli.

80-pealise seltskonna seas sai Hossast alles neljas mees, kes on oma tuhandenda punkti teinud endise tööandja vastu.


Teised kohtumised:

Pittsburgh Penguins 3 - 0 Los Angeles Kings (tipphetked)

Selles kohtumises jõudis erilise tähiseni Jevgeni Malkin. Penguinsi 1-0 värava juures sai temast Penguinsi ajaloos alles viies mängija, kes on saanud kätte 400 söödupunkti. Penguins lõpetas avakolmandiku 2-0 eduseisuga. Mõlemad tabamused sündisid loomulikult arvulisest ülekaalust, mis voolab hetkel Penguinsil ulmeliselt hästi - 39.5%. Viimasel kolmandikul pani mängule punkti Chris Kunitzi teine värav. Marc-Andre Fleury sai nullimängu kätte 36 tõrjega. Malkin pole endiselt mitte ühestki kohtumisest nulliga väljunud.

Buffalo Sabres 2 - 3 (LA) Boston Bruins (tipphetked)

Sabres valmistas korralikku närvikõdi olgugi, et sai Niklas Svedbergi poolt valvatud väravale vaid 15 pealeviset. Bruinsile päästis lisaaja viis minutit enne normaalaja lõppu Brad Marchand, kes kõmmutas ka lõpuks võiduvärava. Mõlema tabamuse puhul tuleb Sabresil hokijumalaid kiruda. Kohtumisest 34 tõrjega väljunud Jhonas Enrothil polnud nende puhul mitte midagi teha. Bruinsi poolt oli tegu üsna kohutava esitusega, aga ega võitjate üle kohut ei mõisteta. Ja fännid on nii ehk naa rõõmsad.


Tampa Bay Lightning 4 - 3 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Flyersil jääb üle kiruda kehva algust ja vaid nelja pealeviskega lõppenud avakolmandikku. Väga huvitav oli viimane kolmandik, mil tehti neli väravat ja seda nii, et Flyers vastas Lightningule vahetult pärast seda, kui endale lasti ära teha. Steven Stamkos lõpetas kahe värava ja ühe sööduga. Valtteri Filppula sai kirja kolm söötu ja Jason Garrison tegi 1+1. Flyersi edukaim oli kahe söödupunktiga Claude Giroux ning 1+1 teinud Jakub Voracek. Lightning on nüüd Flyersi vastu viimasest 15-st kohtumisest võitnud koguni 12.

Florida Panthers 2 - 1 Arizona Coyotes (tipphetked)

Panthersile on selgelt meeldinud rohkem võõrsil mängimine, kus ollakse seni normaalaja kaotuseta ja kus mänge käib vaatamas rohkem rahvast, kui üks vanamees ja tema koer, aga nüüd on ka kodus võiduarve avatud. Väravad tulid Brandon Pirri ja Scottie Upshalli poolt. Coyotesi oli ette viinud Martin Hanzal.

St. Louis Blues 2- 0 Anaheim Ducks (tipphetked)

Blues läks mängule väga kiduras seisus ilma Paul Stastny, David Backesi ja T.J. Oshieta, aga suurt kolmikut polnudki vaja. Jake Allen sai hooaja esimese nullimängu 24 tõrjega.

New Jersey Devils 2 - 1 (KV) Winnipeg Jets (tipphetked)

Devilsi karistusvisete needus kestis 18 kohtumist. Kummalise saatuse vingerpussina oli viimane võit tulnud ka just Jetsi vastu. Samuti tuli võit  päeval, mil tähistati "Kuradite ööd" ehk siis tegu oli igatepidi sümboolse tulemusega. Jets rivistuses oli tagasi Evander Kane aga värava eest hoolitses Blake Wheeler. Viigi sai Devils kätte alles viimastel minutitel tänu Michael Ryderi ilusale soolole. Paha polnud ka Jacob Josefsoni värav, mis selle selgelt liiga pikaks veninud karistusvisete needuse murdis.



Nüüd saame hakata Flyersi ebaõnne loendama. Neil on praegusel hetkel kirjas seitse järjestikust karistusvisete kaotust.

Minnesota Wild 4 - 3 (KV) San Jose Sharks (tipphetked)

Sharks sai viimase kolmandiku teisel minutil Joe Thorntoni väravast 3-1 ette, aga seda ei suudetud siiski hoida. Wild paugutas normaalajaga vastaste väravale 42 üritust, ehk siis võib öelda, et ega kaotust ei oldud ka väärt. Lõpuks suudeti seda vältida tänu Kyle Brodziakile, kes tegi mõlemad viigisadamasse viinud väravad. Karistusvisete seerias jäi Wild peale 2-1. Sharksil õnnestus Wild viimasti võõrsil alistada 2010. aastal.

Colorado Avalanche 5 - 0 New York Islanders (tipphetked)

Islanders ähkis ja puhkis, aga 40 pealeviset ei toonud mitte midagi. Avalanche'i eest ärkas ellu eelmise hooaja parim uustulnuk Nathan MacKinnon, kes kallutas teisel kolmandikul tehtud kahe väravaga kohtumise kindlalt oma meeskonna poolele. Kahe punktiga lõpetasid ka Matt Duchene, Erik Johnson, Cody McLeod ja hot dogi mees Max Talbot.


Avalanche oli enne seda kohtumist vastased tänavu alla kahe värava peal suutnud hoida vaid korra.

Vancouver Canucks 3 - 2 (LA) Montreal Canadiens (tipphetked)

Canadiens mängis ennast 0-2 auku enne, kui sealt tänu Alex Galchenyuki ja Max Pacioretty väravatele välja ronis. Need tulid viimase kaheksa minuti jooksul. Lisaajal sai külalistele saatuslikuks Tom Gilberti poolt vastase takistamise eest saadud karistus. Ülekaalu tegi väravaks Daniel Sedin. Canadiens on seni oma 11-st mängust koguni üheksas lasknud endale teha mängu avavärava.

Kommentaarid