Coyotes vahetab taas omanikku?

Eelmisel suvel sai NHL kaelast ära ühe väga suure mure. Pärast mitmeid üritusi õnnestus lõpuks aasta-aastalt kahjumit tootev Phoenix Coyotes maha müüa. Ärikollektiiv ühise nimega IceArizona maksis klubi eest 170 miljonit dollarit ja saabus Glendale'i ambitsioonikate plaanidega teha klubi esmalt kasumlikuks ning seeläbi tõusta ka läänekonverentsi tippude sekka. Veidi enam kui aasta pärast müügitehingut on aga Coyotesi kohal taas omanikuga seotud küsimärgid.

(foto: Matt Kartozian/USA TODAY Sports)
Olgugi, et Coyotes jäi teist aastat järjest playoffidest eemale, on klubi endale siiski tõmmanud ligi uue huvilise. Selleks on Andrew Barroway, kes on varasemalt üritanud endale osta nii New Jersey Devilsit kui ka New York Islandersit.

Borroway soovib 51% ära ostmisega saada enamusosanikuks ja väidetavalt on valmis seda tegema summa eest, mis kahekordistaks klubi väärtuse võrreldes aasta taguse summaga. Müügikõnelusi kinnitas ka klubi ise.

"Arizona Coyotes kinnitab, et IceArizona on kõnelustes potentsiaalse investoriga, kes soovib partnerlusega ühineda. Seda tuleks vaadelda kui väga positiivset arengut, mis tuleneb IceArizona edukast esimesest aastast klubiomanikuna," seisis pressiteates, milles lisati veel, et keegi praegusest omanikkonnast lahkuda ei plaani.

Küll on aga loomulikult igasugused omanikujutud fännide jaoks mureallikaks. Ja need on saabunud üsna ootamatult. Tundus, et Arizonas on rahu maa peale saabunud - nimevahetusega võeti endale selge identiteet ja saadi koduhallile ka uhke sponsor.

Meeskonda ennast see olukord ei heiduta. "See on väga, väga, väga, väga asi võrreldes sellega, mis eelmise viie aasta jooksul toimus. See ei ole suur asi," rääkis eile meeskonna pikaajalisem liige ja kapten Shane Doan, kes on klubis juba alates ajast, mil Coyotes oli veel Winnipeg Jets.

"Küsimus ei ole püsimajäämises või kolimises. Ärimehed lihtsalt ajavad äri asju. Meie jaoks on selle mõju null," tõdes peatreener Dave Tippett.

Kommentaarid