Katkesid Islandersi ja Canucksi võiduseeriad

NHL-is pole järel enam mitte ühtegi kaotuseta meeskonda. Seda olukorras, kus enamus satsidel on mängitud viis kohtumist. Selle kindlustasid Pittsburgh Penguins ja Tampa Bay Lightning, kes alistasid vastavalt New York Islandersi ja Vancouver Canucksi.

(foto: Gene J. Puskar/AP Photo)
Penguins oli Islandersiga korralikult raskustes. Juba kuuendal mänguminutil viis kaitsja võõrsil mänginud New Yorgi klubi 1-0 ette. Pärast puhkust oli John Tavares & Co'l suurepärane võimalus mäng veelgi kindlamalt oma kontrolli alla saada, kui teisel kolmandikul oli üle pooleteise minuti võimalik kasutada 5 vs 3 vastu olukorda, aga Penguins jäi ellu. Islander sai lõpuks enamuse olukordi mängida seitse korda, aga neist ei realiseeritud mitte ühtegi!

Lõpuks piisas Penguinsil vaid üheminutilisest perioodist, et mäng pea peale pöörata. Erinevalt Islandersist oli kodumeeskonna enamuses mängimisega kõik korras ja lõpuks tehti neljast kaks. Mõlemad väravad sündisid teise kolmandiku teises pooles enamvähem minutilise vahega, kui Islanders pidi ise kolme kaitsjaga toime tulema. Esimese tabamuse autoriks Jevgeni Malkin ning teise sai oma nimele Patric Hörnqvist.

Tempoka, kuid karistusterohke (Islanders 27 minutit, Penguins 25) kohtumise otsustas viimasel kolmandikul ära samuti Hörnqvist. Rootslane oli nähtavasti enne matši midagi imelist sisse söönud või joonud. Penguinsi 38-st pealeviskest läks tema nimele koguni 12! Kahe värava kõrvale kogus ta ka ühe söödupunkti, ehk siis ilus elu Malkini ja Sidney Crosby kõrval tema jaoks jätkub.

Marc-Andre Fleury lasi ühe värava 35 pealeviske juures ja teenis auga mängu parima nimetuse ära. Kahe sööduga lõpetanud Crosby korjas nendega üles karjääri 500. söödupunkti. NHL-i ajaloos on temast kiiremini selle tähiseni jõudnud vaid viis meest.



Canucksi poolne võiduseeria kaitsmine jäi selgelt lahjemaks. Juba esimesel minutil eksiti ühe hoki kirjutamata reegli vastu. Steven Stamkosel lasti väravas seisnud Eddie Läcki vastu minna üks ühe vastu ja Lightningu kapten ei eksinud. Lisaks pani ta enne avakolmandiku lõppu oma nimele veel ühe. Kahe värava vahele mahtus Chris Higginsi hooaja esimene koll.

Teisele kolmandikule sai kodus mänginud Canucks ideaalse alguses, kui kolmandal minutil võrdsustas seisu arvulisest ülekaalust Alexander Edler. Kuid samuti kingiti kolm minutit enne perioodi lõppu ära üks ülekaalu värav. Autoriks Ryan Callahan.

Viimasel kolmandikul hoiti Lightning vaid kuue pealeviske peal ja ise sooritati neid 12 tükki, aga seisu siiski päästa ei õnnestunud. Lõppskoori 4-2 vormistas Alex Killorn. Läcki 20. tõrjele vastas Ben Bishop 34-ga. Neist mitu tükki viimastel minutitel, mil Canucks pommitas kuue väljakumängijaga.

Lightningu jaoks rikkus ideaalse õhtu ära Victor Hedmani vigastus. Hooaega suurepäraselt alustanud rootslane lahkus mängust teise kolmandiku keskpaigas.


Teised kohtumised:

Buffalo Sabres 0 - 4 Boston Bruins (tipphetked)

Sabres suutis sel korral isegi tempos püsida - pealevisked 36-32 Bruinsile - kuid väravad jäid tegemata. Olgugi, et Bruinsi väravat kaitses kollanokk Niklas Svedberg. Bruinsil endiselt väikesed probleemid rünnakul, kuna kolm tabamust tulid kaitsjate poolt.

New Jersey Devils 2 - 4 San Jose Sharks (tipphetked)

Logan Couture ja Joe Pavelski panid korraliku peo püsti. Mõlema poolt lõpuks 1+2. Devils ärkas alles viimase kolmandiku keskel, mil seis Sharks oli juba kolm tükki teinud. Mike Cammalleri ja Adam Henrique tegid neljaminutilise vahega kaks tagasi, aga rohkemaks jõudu siiski ei jätkunud. Lõppseisu vormistas tühja võrku oma hooaja avaväravaga Joe Thornton, kes jõudis 1200 karjääri punkti peale ning selle läbi aegade edetabelis 45. reale.

Montreal Canadiens 3-2 Colorado Avalanche (tipphetked)

Avalanche üllatas kiire avaväravaga. Kolmandal minutil oli täpne Alex Tanguay. Canadiens kogus ennast teiseks kolmandikuks, millega ka mäng ära tehti. P.K. Subban sai enda nimele kaks tabamust. Neist teine veel eriline soolojärgne maasikas. Matt Duchene tõi Avalanche kaks ja pool minutit enne lõppu veel ühe värava kaugusele, kuid lõpuks 32 tõrjet teinud Carey Price oli otsustavatel hetkedel tasemel. Kollanokk Calvin Pickard tegi Avalanche'i väravasuul ühe tõrje rohkem.

Ottawa Senators 3 - 2 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Senators tormas 2-0 ette enne, kui Jackets teisel kolmandikul 41 sekundi sees tehtud väravatega viigi kätte sai. Lõpuks jättis aga võidu siiski Senatorsile Mike Hoffmani värav kümme minutit enne lõppu. Magus hetk 24-aastasele ründajale, kes jäeti eelmises kahes kohtumises koosseisust välja. Jackets kasutas kohtumise jooksul kahte väravavahti, kuna kohtumist alustanud Curtis McElhinney sai Senatorsi teise värava olukorras viga.

Washington Capitals 2 - 1 (KV) Florida Panthers (tipphetked)

Aleksandr Ovetškin & Co lasid pärast avakolmandiku lõpuminutitel tulnud juhtväravale pantritel endaga kaasa jõlkuda ja see maksis viimasel kolmandikul kätte. Brad Boyes võrdustas seisu arvulisest ülekaalust. Võiduta aga siiski ei jäädud. Karistusvisete seerias realiseeriti kõik oma võimalused. Seeriale pani punkti just Ovetškin, kes oli kogu õhtu jooksul väga vaikne olnud. Olles jääl ligi 21 minutit veetnud sai ta kirja vaid kaks pealeviset.

Detroit Red Wings 1 - 0 (LA) Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Kubemevigastusega auti langenud Jimmy Howardi asemel Red Wingsi puuris seisnud Jonas Gustavsson tegi oma endise klubi vastu 32 tõrjet ja Jonathan Bernier sai teises väravas kirja 30 tõrjet. Kohtumise lõpetas kümme sekundit enne lisaaja lõppu Henrik Zetterberg. Meeskonnad olid viimati omavahel normaalaja 0-0 viigi välja mänginud aastal 1954. Läbi aegade kohtuti 650. korda.

Dallas Stars 5 - 6 (LA) Philadelphia Flyers (tipphetked)

Starsi tabas uskumatu kolmanda perioodi kollaps. Viimasele kolmandikule mindi kena 4-2 eduseisuga. Tyler Seguin lõpetas nelja söödupunktiga, Jason Spezza tegi 1+3 ja kaitsja Trevor Daley oli kahe värava skoorija. Flyersi edukaim oli Jakub Voracek 1+2'ga. Tema tegi eeltöö ka 5-5 viigiväravale, mis sündis tänu Michael Rafflile neli minutit enne normaalaja lõppu. Lisaaja keskel otsustas mängu saatuse ei keegi muu kui Flyersi kapten Claude Giroux. Hooaja teine tabamus sündis arvulisest ülekaalust.

Chicago Blackhawks 2 - 1 (LA) Nashville Predators (tipphetked)

Blackhawks tegi teist mängu järjest värava ees roppumoodi tühja tööd. Lõpuks saadi kokku 37 pealeviset. Läks aga paremini, kui Calgary Flamesi vastu. Jonathan Toews tõi lisapunkti poolteist minutit enne lisaaja lõppu. Kapteni hooaja esimene värav sündis arvulisest vähemusest. Predators, kelle puuri valvas varumees Carter Hutton, sai oma värava kirja 20 pealeviskega. Viimasest kuuest kohtumisest oli see Blackhawksi jaoks Predatorsi vastu alles teine võit.

Arizona Coyotes 1 - 6 St. Louis Blues (tipphetked)

Ideaalse mängu teinud Bluesi jaoks oli tilk tõrva meepotis Paul Stastny vigastus. Ta sai mängida vaid 31 sekundit. Blues jõudis 4-0 ette enne, kui Coyotes ka midagi tegema otsustas hakata. Jaden Schwartz sai kirja oma karjääri esimese kübaratriki, Samuti lisas ta sellele ühe söödupunkti. Jori Lehterä tegi 1+2 ja Vladimir Tarasenko tähistas söötude kübarat.

Kommentaarid