Rangers tegi viimasel kolmandikul Wildile uut ja vana

Need 18 006 inimest, kes möödunud ööl Madison Square Gardenisse olid kogunenud, said nautida ühte tõeliselt vinget jäähokimatši. New York Rangers võõrustas Minnesota Wildi ja kui pärast kahte kolmandikku oli kodupubliku meeleolu üsnagi kurb - Rangers oli 0-3 taga - siis lõpusireeni kõlades oli olukord hoopis vastupidine.

(foto: Corey Sipkin/New York Daily News)
Wild tegi kõik kolm väravat teisel kolmandikul. Esimene neist tuli vahetult pärast seda, kui Rangers oli suutnud edukalt viis minutit vähemuses ära mängida. Chris Kreider saadeti Jonas Brodini selja tagant ründamise eest mängust minema. Sama saatus tabas ka vahetult pärast Wildi teist tabamust John Moore'i. Tema murdis Erik Haula määrustevastaselt maha. Ehk siis Rangersi seis oli halvimast halvim. Kuid mitte lootusetu.

Lootusele pandi ka kohe viimase kolmandiku alguses hagu alla. Kaitsja Kevin Klein tegi viimase kolme mängu jooksul oma teise. Paar minutit hiljem oli vahe juba üheväravaline. Rick Nash skooris oma hooaja üheksanda. Wild sai siis veel korraks rongi sabast kinni ja Jason Zucker tegi vahetult pärast Nashi väravat külaliste neljanda, aga see oli justkui ette määratud, et sellest kohtumisest saab võitjana lahkuda vaid Rangers.

Kaks minutit pärast Zuckeri kolli pani pirni põlema Derick Brassard ja mäng keerati täielikult pea peale 17. minutil mõnekümne sekundi jooksul. Esmalt skooris 19-aastane Anthony Duclair oma karjääri esimese ja seejärel Mats Zuccarello oma hooaja esimese. Oma karjääri 31. tabamusega tõusis Zuccarello läbi aegade kõige resultatiivseimaks norralaseks NHL-is. Ta möödus nullinate alguses Columbus Blue Jacketsis mänginud Espen Knutsenist.

Wild oli enne seda mängu tänavu enda selja tagant korjanud vaid kuus tükki. Viimati skooris Rangers viis viimase kolmandiku väravat 11 aastat tagasi ja kolmeväravalisest kaotusseisust tuldi viimasel kolmandikul viimati välja 12 aastat tagasi

.
Imesid juhtus aga mujalgi. Möödunud ööl toimunud teises mängus alistas Edmonton Oilers Montreal Canadiensi ja seda oma seljataguse puhtana hoides. Hooaega inimtolmuimejana alustanud Ben Scrivens tegi 3-0 võidumängus 29 tõrjet.

Oilersi viis avakolmandiku lõpusekunditel 1-0 ette Benoit Pouliot, kelle jaoks oli see esimene värav uue klubi särgis. Nail Jakupov tegi teisel kolmandikul 2-0 ning lõppskoori vormistas viimasel perioodil tühja võrku Taylor Hall.

Canadiens sai küll vastaste väravale selgelt rohkem viskeid - Dustin Tokarski seisis silmitsi vaid 18 üritusega - aga nähtavasti on mõni kohalik voodoo-nõid mingisuguse needuse neile peale pannud. Oilers on viimasest kümnest omavahelisest vastasseisust võitnud tervelt seitse.


Pärast vaikset kahe mänguga õhtut on tuleval ööl kavas koguni 12 matši.

Kommentaarid