Trotz ei karda suuri muudatusi

Washington Capitalsi uus peatreener Barry Trotz on jõuliselt asunud meeskonnale uut nägu vormima. Juba varasemalt oli teada, et Aleksandr Ovetškinit ootab taas ees aasta vasakul äärel, kuid nüüd on selgunud, et see pole ainus muutus, millega meeskonna kapten kohanema peab. Trotz on välja öelnud, et plaanib ka kärpida Ovetškini mänguaega. Seda arvulises ülekaalus mängides, kust Vene püss mullu ligi poole oma väravatest paugutas.

(foto: Alex Brandon/AP Photo)
Ovetškin oli eelmisel hooajal arvulises ülekaalus keskmiselt jääl 5 minutit ja kaks sekundit. See andis talle ründajate seas selge esikoha ja sealt tuli hooaja 51-st väravast 24. Trotzi käe all saab pidu aga läbi.

"Kümne kaheminutilise vahetuse asemel eelistan ma kahtekümmet minutilist vahetust või 27-st 45-sekundilist vahetust. Ma garanteerin, et ta mängib siis suurema tempoga ja ta on palju ohtlikum. Tänapäeval on mängutempo palju kiiremaks muutunud," tõdes Trotz eile antud intervjuus.

Samuti tõi endine Nashville Predatorsi loots välja selle, et pärast suviseid täiendusi on nüüd arvulise ülekaalu arsenal saanud kena täienduse.

Capitalsi kapten - vähemalt esialgu - muudatuse üle ei nurise, öeldes: "Kui ma seisan seal kaks minutit või 1:50 või 1:45 pole minu jaoks vahet. See on parem meeskonna vaatevinklist ja nende kuttide suhtes, kes pingil istuvad ja oma võimalust ootavad."

Seni vaid individuaalseid auhindu korjanud Ovetškin soovib selgelt ka meeskondlikku edu. "Me oleme ebaedust tüdinud," tunnistas venelane. "Ma alustan liigas 10. hooaega ja me olime edukad vaid korra, siis kui võitsime Presidentide trofee (2009/10). Pärast seda pole me mitte midagi saavutanud, kuna oleme playoffides esimeses või teises ringis välja kukkunud. Kõik on sellest juba tüdinud. Meil on suurepärane meeskond, heade mängijatega. Peame püsima koos ja olema üks rühm, mitte individuaalselt või väikeste rühmadena tegutsevad mängijad. Me peame meeskonnana tulemusi saama."

Huvitav on muidugi veel see, et Trotz tunnistas seda, et Ovetškini kaitsemäng vasakuäärena pole karvavõrdki parem, kui parempoolse ründajana. Hoopis vastupidi. "Ta ei ole vasakul kaitsjana samal tasemel, kuid ma võin seda õpetamisega parandada, kui ta nõustub õppima. Õpetuste suhtes on ta ka üsna vastuvõtlik," rääkis Trotz lisades, et äärevahetuse taga on hoopis idee muuta Ovetškin rünnakul veel ohtlikumaks.

Kas Ovetškin hakkab taas sihtima 60 värava piiri, mille ta sai kätte hooajal 2007/08 (65 tabamust)?

Kommentaarid