Bruins rebis Sharksi käest punktid endale

Läinud öö kõige põnevaim vastasseis toimus kindlasti Bostonis. Hooaega ebakindlalt alustanud Bruins võõrustas San Jose Sharksi. Mitme pööranguga kohtumise võitiski lõpuks Bruins. Väravaterohke heitlus kallutati enda poolele võimsa viimase kolmandikuga.

(foto: csnne.com)
Võimalustevaene esimene kolmandik lõppes 1-1 viigiga. Mõlemad väravad sündisid arvulisest ülekaalust. Bruinsi viis ette Brad Marchand, kuid sellele vastas Logan Couture. Marchandi värav oli seejuures esimene, mille Sharks endale tänavu avakolmandikul on lasknud.

Teine periood läks põhimõtteliselt edasi sealt, kus esimene pooleli jäi. Torey Krug viis Bruinsi ette järjekordse ülekaalu väravaga. Enne kohtumist oli Bruins olnud tänavu üks liiga halvemaid ülekaalu olukordade lahendajaid. 22-st võimalusest oli väravaks tehtud vaid kolm.

Krugi seitsmenda minuti värava järgselt tuli järgmist kolli oodata kümme minutit olgugi, et kolmandik oli väga tempokas ja mõlemapoolsete võimalustega. Lõpuks sooritati kahe peale nende 20 minuti jooksul 31 pealeviset. Sharksi aitas viigisadamasse taaskord Couture.

Külaliste fännid ei olnud veel jõudud viigiväravat ära tähistada, kui juba tuli taas hõisata. Mõnikümmend sekundit hiljem oli Sharks 3-2 ees. Oivalise tip-iniga skooris endine Bruinsi mees Joe Thornton.

Bruins läks viimasele vaheajale keerulises seisus. Hooaja peale kokku oli tehtud vaid kaks väravat mängu kohta ja selleks hetkeks kvoot justkui täis. Ometi leiti aga endas veel lisajõudu ja tabloole jõudsid paar üsnagi ootamatut nime.

Viimase kolmandiku viiendal minutil skooris oma karjääri neljandas NHL-i mängus osalenud Seth Griffith kena randmekaga oma esimese värava. Bruinsil oli veidi rohkem energiat ja töötahet ning see tasus end ära kolmandiku keskel. Sharksi lohakus kaitses andis võimaluse Gregory Campbellile, kes ei eksinud.

Sharks sai veel mängu lõpus supervõimaluse viigiväravat jahtida, kui Patrice Bergeron teenis endale kõrge kepi eest neljaminutilise karistuse, kuid Tuukka Raski neljandat korda siiski üle mängida ei õnnestunud. Lõppskoori 5-3 tegi tühja võrku David Krejci. Kohtumise parimaks valiti paharett Milan Lucic, kes sai kirja kolm söötu.


Teised kohtumised:

New York Islanders 2 - 5 Toronto Maple Leafs (tipphetked)

Meeskonnad, kes omavahel viimasel ajal mitmeid väravaterohkeid kohtumisi on pidanud, ei valmistanud pettumust seegi kord. Islanders lõpetas avakolmandiku 2-1 eduga, kuid Leafs pani teisel perioodil neli vastuseta jäänud väravat. Kaks tabamust tulid nii Phil Kesseli kui David Clarksoni poolt. Esimene lisas endale ka ühe söödupunkti.

New Jersey Devils 3 - 4 (LA) New York Rangers (tipphetked)

Enamjaolt Devilsi dikteerimisel kulgenud matšis tuli Rangers viimasel kolmandikul 1-3 rongi alt välja. Lisaajale aitas Rick Nashi hooaja kaheksas värav. Võidu tõi lisaaja keskel kaitsja Kevin Klein. Ilusa mängu tegi Rangersi eest alles teist korda väljakule saanud Chris Mueller, kes lõpetas 1+1'ga. Kaks silma said endale ka avavärava autor Chris Kreider ja kapten Ryan McDonagh. Devilsi poolelt tegid 1+1 Adam Henrique ja Jaromir Jagr.

Montreal Canadiens 2 - 1 (LA) Detroit Red Wings (tipphetked)

Red Wings, kelle eest tegi hooaja debüüdi Pavel Datsjuk, oli kolme minuti kaugusel, et üle seitsme aasta saada Montrealist esimene normaalaja võit. Selle rikkus aga ära Alex Galchenyuk. 36 pealeviskega mängiti teistkordselt Jimmy Howard üle lisaaja esimesel minutil. David Desharnais sai kirja oma hooaja esimese värava. Pika ajaloo jooksul on Canadiens hooaja esimesest seitsmest mängus kuus võitnud nüüd alles neljandat korda.

Winnipeg Jets 3 - 1 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Hurricanesi postide vahel seisnud Anton Hudobin lasi Jetsi esimese kolme pealeviskega enda selja taha kaks tükki. Seda jäädigi pärast mängu kiruma, kuna kohtumine oli väga pingeline ja tasavägine. 2-1 võiduvärav jäi kollanoka Adam Lowry nimele. Hurricanes, kes sai kohtumiseks tagasi Jeff Skinneri, tegi oma ainsa esimesel kolmandikul. Ülekaalust sündinud tabamus oli Jiri Tlusty jaoks hooaja neljas. Seejuures on Jetsil seni veel ülekaalu värav tegemata olgugi, et seda on saadud 19 korda proovida.

Nashville Predators 4 - 3 (KA) Arizona Coyotes (tipphetked)

Kõik kolmandikud mängiti 1-1 viiki. Coyotes oli mõnevõrra üllatuslikult Mike Smithi väravast eemale jätnud. Karistusvisete seeriast tõi kodumeeskonnale võidu kaitsja Ryan Ellis, kes pani kohtumise jooksul 1+2. Oma eelmise hooaja klubi vastu mänginud Mike Ribeiro tegi 1+1 ja on nüüd istumas neljamängulise punktiseeria otsas. Coyotesi edukaim oli oma karjääri 500. kohtumises osalenud kaitsja Keith Yandle, kes tegi 1+1. Coyotes võitis pealevisete lahingu viimasel kolmandikul koguni 17-5 ja mängu peale kokku 36-26.

Chicago Blackhawks 4 - 0 Philadelphia Flyers (tipphetked)

Flyersil oli nähtavasti pilk juba tuleval ööl Pittsburgh Penguinsi vastu toimuval kohtumisel. Blackhawks tegi mängu avakolmandikuga ära. See võideti 3-0. Patrick Kane lõpetas kahe väravaga ja Patrick Sharp kahe sööduga. Brandon Saad tegi 1+1. Viirushaiguse küüsi langenud Corey Crawfordi asemel Blackhawksi väravasuul alustanud Antti Raanta tegi karjääri teise nullimängu 32 tõrjega ning mängu parimaks valimine oli igati tantsu väärt.


Dallas Stars 6 - 3 Vancouver Canucks (tipphetked)

Stars kõrvetas Ryan Milleri läbi 21 minuti ja 17 sekundiga. Viie värava kirja saamiseks piisas vaid 13-st pealeviskest. Sellejärgselt pani Stars puhkerežiimi peale ja lasi ainult Kari Lehtonenil rabeleda. Soomlane pidi lõpuks silmitsi seisma 46. pealeviskega, samas kui Stars ise lisas avakolmandiku kümnele ülejäänud matšiga 18. Lõpuks oli Starsi rivistuses vaid kuus meest, kes mitte ühtegi punkti kirja ei saanud. Kahe tabamusega oli värava ees kõige edukam Erik Cole.

Calgary Flames 1 - 2 (LA) Tampa Bay Lightning (tipphetked)

Teist õhtut järjest mänginud Lightning oli väga puine ja energiavaene, kuid Flames ei suutnud seda siiski ära kasutada. Dennis Wideman viis ülekaalu väravaga kodumeeskonna viimase kolmandiku teisel minutil ette, kuid Lightningu päästis kaks minutit enne lõppu lisaajale Valtteri Filppula. Jonathan Douin sai selles olukorras kirja oma karjääri esimese punkti. Võidu tõi külalistele Ondrej Palat täpselt siis kui lisaajal said täis kolm minutit. Mõlemad väravavahid Karri Rämo Flamesi poolelt ja Jevgeni Nabokov Lightningul pidid seisma silmitsi vaid 22 pealeviskega.

Colorado Avalanche 3 - 4 (LA) Colorado Avalanche (tipphetked)

Avalanche sai kohtumiseks tagasi ühe oma põhiväravavahtidest Reto Berra, kuid ehk oleks pidanud siiski minema veel kollanoka Calvin Pickardiga. Panthers kruiisis esimese kolmandikuga 2-0 ette. Seejärel vastas Avalanche kolme järjestikuse väravaga, kuid võiduks sellest siiski ei piisanud. Lisaaja kangelaseks kerkis Brad Boyes, kes tegi oma hooaja teise kolli arvulisest ülekaalust. Roberto Luongo sai kirja karjääri 375. võidu kirja 30. tõrjega. Seejuures on endine Canucksi puurivaht Avalanche'i vastu oma viimasest 15-st mängust võitnud 13.

Kommentaarid